Πρόσθετη παρέμβαση και από τον Ολυμπιακό – Για τη νομιμότητα και τη λογική

Πρόσθετη παρέμβαση και από τον Ολυμπιακό – Για τη νομιμότητα και τη λογική

Και ο Ολυμπιακός στην υπόθεση του Ατρόμητος-ΑΕΚ - Όλες οι πληροφορίες.

Και ο Ολυμπιακός μετά τον Παναθηναϊκό, παρεμβαίνει στην εκδίκαση της υπόθεσης για την τύχη του αγώνα ΑτρόμητοςΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ερυθρόλευκοι είναι έτοιμοι να καταθέσουν το σχετικό αίτημα έχοντες έννομο συμφέρον –καθώς προφανώς βρίσκονται και εκείνοι στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος-.

Το αυτονόητο βεβαίως θα υπερασπιστούν. Τη λογική και τη νομιμότητα στο πρωτάθλημα της Super League. Τη λογική και τη νομιμότητα σε κάθε κανονική ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Είναι ορθάνοιχτη η μάχη του τίτλου, πέντε στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Και ενώ τέσσερις ομάδες διεκδικούν το τρόπαιο έχοντας μικρή βαθμολογική διαφορά η μια από την άλλη; Τίποτα δεν θα είναι πλέον το ίδιο αν μια εξ αυτών βρεθεί με bonus τριών βαθμών στα χαρτιά για μια… μεζούρα. Πολλώ δε μάλλον μέσα από μια «σκοτεινή» ιστορία αναβολής ενός ματς υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: Ψάχνεται στην Ελλάδα η Κλαμπ Μπριζ: Οι «ματιές» σε Ντόι και το σκάουτινγκ σε Κουλιεράκη, Κωνσταντέλια

Συζητιέται για πολλοστή φορά το ελληνικό πρωτάθλημα διεθνώς για τους λάθος λόγους νιώθοντας την απαξίωση του να γίνεται viral. Πριν από πέντε χρόνια ήταν η εισβολή του οπλοφορούντα Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και σε μια ιστορία που ακόμη εκκρεμεί στα δικαστήρια. Τώρα το ύψος των δοκαριών του γηπέδου του Περιστερίου που οι διαιτητές της ΚΕΔ μέτρησαν με… μεζούρα (!) πριν ματαιώσουν ένα ματς Ατρόμητος-ΑΕΚ που οι φιλοξενούμενοι θα διεκδικήσουν τη νίκη του στα χαρτιά και στις αίθουσες της αθλητικής δικαιοσύνης.

«Πίεσαν τον διαιτητή προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον κύριο Μελισσανίδη. Του είπα έλα να παίξουμε το παιχνίδι. Μου απάντησε ότι πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι για να πάρει το πρωτάθλημα. Ότι πρέπει να περάσει από το Περιστέρι για να πάρει το πρωτάθλημα» αποκάλυψε ο Γιώργος Σπανός (Open tv). Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητος που δεν σταμάτησε εκεί συμπληρώνοντας ότι στο φύλλο αγώνα αναφέρεται πως «το ματς δεν έγινε γιατί μεσοσταθμικά η μια εστία ήταν χαμηλότερη κατά ένα-ενάμιση εκατοστό. «Τι να κάνει και ο Μανούχος; Τον πίεζαν» ήταν μια ακόμη από τις ατάκες του που έχουν προκαλέσει αίσθηση. Για αυτή την υπόθεση κουβεντιάζουμε.

Την ίδια στιγμή μέσω της εικόνας του τηλεοπτικού σταθμού που είχε τα δικαιώματα του ματς, αποκαλύφθηκε πως ο έξω-διοικητικός παράγοντας της ΑΕΚ, Γιαννάκης Παπαδόπουλος, ήταν… μέσα στη φυσούνα των αποδυτηρίων και μάλιστα πριν ο διαιτητής Μανούχος αποφασίσει την τύχη του παιχνιδιού τον πλησίασε στο μισό μέτρο και του είπε «τελείωσε» κάνοντας μάλιστα και μια χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι του. Κίνηση που την είδε ολόκληρη η Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό ο συγκεκριμένος παράγοντας ήταν στα αποδυτήρια παράνομα. Δίχως την ειδική «διαπίστευση» που δίνει πρόσβαση σε αυτά. Όπερ σημαίνει ότι ούτε ο παρατηρητής της Super League, ούτε η αστυνομία έκανε τον απαραίτητο έλεγχο.

Συνέβησαν απίθανα πράγματα στο Περιστέρι. Και βέβαια όλα προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση. Για παράδειγμα την περίφημη… μεζούρα που μέτρησε την απόσταση του οριζόντιου δοκαριού από το έδαφος –στον τελικό έλεγχο που αποφάσισε τη μη διεξαγωγή του ματς- βρέθηκε να την κρατάει ο Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας). Ο πρώτος βοηθός του Μανούχου που για την ιστορία ήταν πρωταγωνιστής και σε μια άλλη υπόθεση ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τότε που ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής είχε θέσει σε ομηρία τον τελικό κυπέλλου (2016) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αν η ΕΠΟ δεν όριζε δύο συγκεκριμένους επόπτες στο πλευρό του διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου: Τον Δαμιανό Ευθυμιάδη και –φυσικά- τον Πολυχρόνη Κωσταρά.

Εννοείτε πως και αυτή η μέτρηση –με μεζούρα!- είναι μια ακόμη ιστορία για… αγρίους. Μια βόλτα στο διαδίκτυο και στα social media άλλωστε από το απόγευμα της Κυριακής πείθουν και τον πλέον δύσπιστο. Η φήμη του πρωταθλήματος κατρακυλά για τρεις βαθμούς που κάποιοι θέλουν να κατακτήσουν στα χαρτιά. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί, δεν είναι μόνο ο τίτλος. Είναι το ίδιο το γόητρο μιας διοργάνωσης που για πολλοστή φορά δέχεται χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Η παρέμβαση του Ολυμπιακού –και του Παναθηναϊκού- δεν προκύπτει μόνο από συμφέρον, αλλά και από υποχρέωση στο ίδιο το πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ