Κι αν το πληγωμένο θηρίο συνεχίσει να αγριεύει;

Κι αν το πληγωμένο θηρίο συνεχίσει να αγριεύει;

Έξι γκολ επειδή εμφανίστηκε στο γήπεδο τακτοποιημένος και... νευριασμένος.

Το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα της αγωνιστικής που πέρασε είναι ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Όχι διότι ήταν εκτός προβλέψεων το «Χ» αλλά διότι ο ΠΑΟΚ ισοφαρίστηκε με δύο γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις. Ο Ολυμπιακός στα Γιάννενα προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο και ισοφαρίστηκε στο δεύτερο.

Η ομάδα του Λουτσέσκου στην Τρίπολη προηγήθηκε 2-0 με γκολ του Τόμας στο 82ο λεπτό και ισοφαρίστηκε με γκολ που δέχτηκε στο 91ο και στο 94ο! Τώρα δεν υπάρχει περιθώριο για την παραμικρή απώλεια. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία ο ΠΑΟΚ έπαθε μία πολύ μεγάλη βαθμολογική ζημιά.

Οι απανωτές νίκες του επί του Παναθηναϊκού και η καλή του εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό έσβησαν με τον αναπάντεχο τρόπο που ήρθε ή ισοπαλία στην Τρίπολη. Οι ερυθρόλευκοι που ήταν ισόβαθμοι μαζί του, τώρα απέκτησαν βαθμολογικό πλεονέκτημα. Ίσως ορισμένοι φίλοι του Ολυμπιακού σκεφτούν ότι εκείνο που κυρίως ενδιαφέρει είναι τι γίνεται με την κορυφή. Αλήθεια είναι αυτό, μόνο που είναι η μισή αλήθεια. Για να φτάσεις ψηλά πρέπει να αφήνεις ομάδες σου πίσω σου. Ο Παναθηναϊκός πέρασε με την ψυχή στο στόμα από το Κλεάνθης Βικελίδης και η ΑΕΚ έκανε περίπατο στη Νέα Φιλαδέλφεια με το Λεβαδειακό.

Διαβάστε επίσης: Το «σήμα κατατεθέν», ο Κανός και οι στατικές φάσεις

Και Ολυμπιακός; Τι έκανε ο Ολυμπιακός; Αυτό που έκανε είναι πως θύμισε σε όλους ότι εφόσον μπορέσει να πιάσει ταβάνι στην απόδοση του έχει τις δυνατότητες να το πάει μέχρι τέλους. Τα έξι γκολ και η καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν μία απόδειξη ότι οι ερυθρόλευκοι όταν τακτοποιηθούν καλά στο γήπεδο είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν και να καταβάλουν κάθε αντίπαλο. Σε πολλά παιχνίδια έχουν κάνει το αντίθετο ακριβώς. Ατακτοποίητοι και χωρίς νεύρο σκόνταφταν και έχαναν βαθμούς. Υπάρχουν όμως και παιχνίδια όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο όπου φάνηκε καθαρά η ποιότητα των πρωταθλητών και ικανότητα τους να καταβάλουν κάθε αντίπαλο.

Τα σημειώνω όλα αυτά σε ένα ματς που θαυμάστηκε η επίθεση αλλά η άμυνα φανέρωσε και πάλι τα προβλήματά της. Ωστόσο αυτή η ποδοσφαιρική πανδαισία στο ματς με τον Παναιτωλικό επούλωσε σε μεγάλο βαθμό τις ανοιχτές πληγές που άφησε το ντέρμπι κυπέλλου με την ΑΕΚ. Έδειξε ότι Ολυμπιακός στα καλά του, στα φετινά καλά του, παραμένει μία ποδοσφαιρική μηχανή παραγωγής γκολ και θεάματος. Η περιορισμένη αντίσταση του Παναιτωλικού δεν επιτρέπει έξαλλους πανηγυρισμούς και υπερφίαλες δηλώσεις. Άλλωστε φέτος η ομάδα του Μίτσελ το έχει σε κακό να κάνει δυο-τρεις καλές εμφανίσεις στη σειρά. Ας περιμένουμε να δούμε.

Πέρα όμως από τα γκολ, εκείνο που είδαμε ήταν διάθεση και πάθος. Αυτά έβγαλαν στο γήπεδο παίκτες όπως ο Χάμες και ο Ροντινέι για να τα προσθέσουν στην αναμφισβήτητη κλάση τους. Τέτοιο πάθος στο παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν είδαμε να διακρίνει τους ερυθρόλευκους. Ακόμα και ο Βαλμπουενά που μπήκε όταν όλα είχαν κριθεί, έπαιξε με πάθος και πέτυχε ένα πάρα πολύ όμορφο γκολ. Με τέτοιες εμφανίσεις στα μεγάλα ντέρμπι που ακολουθούν Ολυμπιακός έχει τα περιθώρια να πάρει νίκες και να πλησιάσει στην κορυφή. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, σε κανέναν από τους αντιπάλους του δεν παίζουν παίκτες με την ποιότητα του Χάμες, του Ροντινεϊ, του Χουάνγκ και του Φορτούνη.

Από δω και πέρα παίρνουν σειρά λογαριασμοί και υποθέσεις. Μπορεί άραγε ο Ραμόν που είδαμε το βράδυ της Δευτέρας να κάνει το ίδιο επιθετικά παιχνίδι και με αντιπάλους μεγαλύτερης δυναμικότητας; Μπορεί όταν χρειαστεί να δείξει ότι έχει κι αμυντικές αρετές. Ο Κανός θα συνεχίσει να έχει σωστές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή ή απλά έτυχε σε ένα παιχνίδι που ο Παναιτωλικός είχε σχεδόν παραδώσει τα όπλα;

Ο Σωκράτης που τόσο πολύ το έψαχνε, θα ξαναβάλει γκολ με κεφαλιά ή θα επιστρέψει στις κεφαλιές που δεν βρίσκουν στόχο; Στο βαθμό που όσα είδαμε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό μπορούν να επαναληφθούν και με ισχυρότερους αντιπάλους, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλα περιθώρια να μπει δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου. Το βράδυ της Δευτέρας οι αντίπαλοι του κατάλαβαν ότι το πληγωμένο θηρίο μπορεί να αγριέψει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ