Πώς «απαντάει» η ΑΕΚ μετά από ήττες… (vids)

Πώς «απαντάει» η ΑΕΚ μετά από ήττες… (vids)

Η αντίδραση της ΑΕΚ μετά από τις φετινές της ήττες... δείχνει σερί νικών προσεχώς για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Η ήττα της Κυριακής στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ ήταν η τέταρτη στη σεζόν για την ΑΕΚ. Όλες αφορούν στο πρωτάθλημα αφού στο Κύπελλο δεν έχει παραχωρήσει ούτε ισοπαλία ακόμη. Δεν είναι λίγες μετά από 22 ματς (υπάρχει η εκκρεμότητα του Περιστερίου), αλλά δεν είναι και υπερβολικό το νούμερο δεδομένου ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο ανταγωνιστικό των πολλών τελευταίων ετών.

Αν αναλογιστεί επίσης κανείς την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Ένωση σε αυτό το σημείο της σεζόν τα προηγούμενα χρόνια, θα καταλάβει πως η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα. Κάτι πάντως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι το πώς αντέδρασαν οι «κιτρινόμαυροι» στις προηγούμενες φετινές ήττες τους. Και αυτό ίσως αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια της σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Τι ζήτησε ο Λάσο από τον Γιαννακόπουλο και τι λένε οι ατζέντηδες για το νέο μπάτζετ

Το πρώτο στραπάτσο ήρθε πολύ νωρίς αφού μόλις τη δεύτερη αγωνιστική η ΑΕΚ έχασε από τον Βόλο στη Ριζούπολη με 0-1, σε μία πολύ κακή εμφάνιση, το διάστημα που ακόμη ψαχνόταν αγωνιστικά και φυσικά δεν είχε μπει στο νέο της γήπεδο. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της πριν την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύντομα όμως, και για την ακρίβεια στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, ήρθε και η δεύτερη ήττα της σεζόν με 2-1 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Εκεί ήταν και η τελευταία φορά ουσιαστικά που είδαμε την ΑΕΚ και τον Αλμέιδα να πειραματίζονται σε έναν μεγάλο βαθμό, καθώς από το επόμενο κιόλας παιχνίδι, άρχισε να γυρίζει το κουμπί.

Η Ένωση «απάντησε» με ένα σερί έξι νικών στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το 2-0 στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού και συμπλήρωσε 13 ματς αήττητη συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Κυπέλλου, μέχρι την ήττα της στο πρώτο ματς του 2023 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε ένα παιχνίδι όπου βάσει ευκαιριών θα μπορούσε να έχει πάρει έστω την ισοπαλία.

Και πάλι η «απάντησή» της ήταν ένα μεγάλο σερί νικών. Εννιά νικηφόρα παιχνίδια για την ακρίβεια, ανάμεσα στα οποία το 1-0 επί του Παναθηναϊκού, που μέχρι τότε ήταν αήττητος και το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, αλλά και το 3-0 επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο, το οποίο την φέρνει πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό.

Και στις τρεις ήττες της λοιπόν η ΑΕΚ αντέδρασε με νίκες και στις δύο από αυτές πραγματοποίησε ένα μεγάλο σερί. Θα καταφέρει κάτι ανάλογο και αυτή τη φορά; Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο απόρθητο κάστρο της φαντάζει ως μία ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες, αλλά δεδομένου ότι απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου και στη συνέχεια θα έρθουν τα πλέι οφ με το ένα ντέρμπι πίσω από το άλλο, ανεβαίνει πολύ ο βαθμός δυσκολίας για τους «κιτρινόμαυρους».

Αυτό που πρέπει να αναγνωρισθεί πάντως στη φετινή ΑΕΚ είναι το γεγονός πως δεν κλονίζεται το οικοδόμημα από ένα κακό αποτέλεσμα και μία ήττα, όπως συνήθως συνέβαινε τα προηγούμενα τέσσερα καταστροφικά χρόνια. Αντίθετα, φαίνεται πως αποτελεί έξτρα κίνητρο για μία ακόμα καλύτερη συνέχεια. Κι αυτό ξεκάθαρα είναι έργο Αλμέιδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ