Η σημασία του… δεύτερου ρόλου!

Η σημασία του… δεύτερου ρόλου!

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαν φέτος τους δικούς τους πολύτιμους πρωταγωνιστές σε δεύτερο ρόλο σε σχέση με το σκοράρισμα.

Αν τα πρώτα βιολιά των τριών ομάδων που φέτος διεκδίκησαν το πρωτάθλημα είναι ξένοι, τα δεύτερα είναι Έλληνες. Αφορμή για το θέμα, ότι στα τελευταία τους παιχνίδια σκόραραν όλοι!

Στόχος δεν είναι να τους συγκρίνουμε μεταξύ τους. Αλλά να αναδείξουμε την παρουσία και τη σημασία που είχε αυτή για τις ομάδες τους φέτος. Μετά από ένα ματς στο οποίο ο Φορτούνης είχε ένα γκολ και τρεις ασίστ. Ο Πέλκας ένα γκολ στο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Πανιώνιο. Ο Χριστοδουλόπουλος το γκολ – πρόκριση επί της ΑΕΛ, με εκπληκτική εκτέλεση. Η πιο κατάλληλη ευκαιρία είναι τώρα.

Και οι τρεις, λοιπόν, είχαν φέτος τους δικούς τους πολύτιμους πρωταγωνιστές σε δεύτερο ρόλο σε σχέση με το σκοράρισμα. Ο Κώστας Φορτούνης, που αμφισβητήθηκε, αλλά όταν θέλει δείχνει τι μπορεί να κάνει. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που από δεύτερος, κάποιες φορές γίνεται πρώτος, αλλά είναι και τρίτος. Ο Δημήτρης Πέλκας, που άρπαξε την ευκαιρία όταν αυτή τού δόθηκε.

Από τους τρεις ο Φορτούνης έχει σκοράρει τις περισσότερες φορές. Αλλά στο πρωτάθλημα. Διότι αν μιλήσουμε για την σεζόν, υπερτερεί ο Λάζαρος. Ο Πέλκας σε τι; Στο γεγονός ότι δεν ξεκίνησε στις βασικές επιλογές του φετινού ΠΑΟΚ, αλλά το κέρδισε.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού, λοιπόν, έχει πετύχει εννέα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Συνολικά δέκα μαζί με το ένα στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα έχει εννέα γκολ σε 45 τελικές, έχει όμως και εφτά ασίστ. Σύνολο 16, ξεπερνάει και τα 15 του Ανσαριφάρντ. Ο κανονικός Φορτούνης, όπως αυτός κόντρα στην Κέρκυρα, όχι δεύτερο βιολί, αλλά μπορεί να είναι πρώτο και καλύτερο.

Οι αριθμοί του Χριστοδουλόπουλου στην ΑΕΚ δείχνουν εφτά γκολ στο πρωτάθλημα. Ούτε δεύτερος σκόρερ, με λίγα λόγια, αφού προηγούνται ο Αραούχο με δέκα και ο Λιβάγια με οχτώ. Συνολικά, όμως, στις τρεις διοργανώσεις, ο Λάζαρος έχει πετύχει τα περισσότερα. 15 μαζί με πέντε στο Κύπελλο και τρία στην Ευρώπη. Τα εφτά του πρωταθλήματος σε 58 τελικές, είναι… οχτώ, αφού έχει δώσει και μία ασίστ.

Ο Πέλκας έχει τις λιγότερες τελικές. Μόλις 41. Τα λιγότερα κερδισμένα φάουλ, 12 σε σχέση τα από 50 των άλλων δύο. Αλλά έχει εφτά γκολ και ισάριθμες ασίστ. Λίγο ακόμη και στο σκοράρισμα θα φτάσει των Πρίγιοβιτς των 15 γκολ. Πολύτιμος κι εκείνος. Και κάτι ακόμη. Έλληνας κι εκείνος. Και κάτι ακόμη. Ο πιο νεαρός από όλους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ