Η αναγέννηση του Μάνταλου και η συμβολή του Αλμέιδα

Η αναγέννηση του Μάνταλου και η συμβολή του Αλμέιδα

Η ΑΕΚ πέρασε από το «Γεντί Κουλέ», έχοντας για μπροστάρη τον Πέτρο Μάνταλο. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός είναι game changer για την Ενωση στη μάχη του τίτλου.

Αποστολή εξετελέσθη για την ΑΕΚ στην Κρήτη. Παρόλο που παρατάχθηκε με κομβικές απουσίες (Αραούχο, Σιμάνσκι, Λιβάι Γκαρσία), η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκανε… περίπατο στο «Γεντί Κουλέ», πανηγυρίζοντας άλλο ένα τρίποντο την εφετινή σεζόν. Ενα τρίποντο που την κρατάει στο -2 από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και τον Παναθηναϊκό.

Η Ενωση δεν επηρεάστηκε από τις απουσίες και η… διαβολοβδομάδα της (ματς με Ατρόμητο, ντέρμπι με Ολυμπιακό) ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο. Η φοβερή έμπνευση του Πέτρου Μάνταλου στο πρώτο γκολ του Αμραμπατ «ξεκλείδωσε» την άμυνα των γηπεδούχων, με το «διπλό» στην Κρήτη να φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του πρώην αρχηγού της ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Χαμός με τον Μπρούνο Φερνάντες (vids, pic)

«Είχαμε σχεδιάσει ο Πέτρος να βοηθά τα αμυντικά χαφ και ο Πινέδα να παίζει πιο ψηλά. Μου άρεσε επίσης η δουλειά του Μάνταλου, σε μια θέση που έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να παίξει και είναι θέση κλειδί. Με το ταλέντο που έχει, του δίνουμε περισσότερες πρωτοβουλίες και τα πήγε πολύ καλά», τόνισε ο προπονητής της Ενωσης, αποθεώνοντας τον Ελληνα μεσοεπιθετικό για την εμφάνισή του.

Ο Αλμέιδα κράτησε στον χώρο του κέντρου τον Μάνταλο (τοποθέτησε πίσω από τον Τσούμπερ τον Πινέδα) και δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του. Ο 31χρονος παίκτης ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην «κιτρινόμαυρη» επικράτηση.

Με την έξυπνη ασίστ στον Αμραμπατ και την εντυπωσιακή πάρε-βάλε πάσα στον Γκατσίνοβιτς, ο Μάνταλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στο Γεντί Κουλέ. Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός φώναξε ξανά παρών σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ενωση. Με τρία κρίσιμα ματς σε μια εβδομάδα, ο Μάνταλος κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Πράγμα που κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο.

Είναι γεγονός πως ο 31χρονος άσος έμεινε αρκετά πίσω στην ιεραρχία του κιτρινόμαυρου ρόστερ. Οι πετυχημένες μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ του περιόρισαν τον χρόνο συμμετοχής, με τον Ελληνα μεσοεπιθετικό να έρχεται στα ματς από τον πάγκο. Παρόλα αυτά, ο Μάνταλος έχει αποδεχθεί τη νέα τάξη πραγμάτων στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο και σε κάθε στιγμή προσπαθεί και βγαίνει μπροστά.  Καθοριστική και η συμβολή του Ματίας Αλμέιδα, που δείχνει συνεχώς εμπιστοσύνη στις ικανότητες του πρώην αρχηγού. Του βρήκε τον κατάλληλο ρόλο στο εφετινό «κιτρινόμαυρο» παζλ και τα αποτελέσματα κάνουν την εμφάνισή τους κάθε αγωνιστική.

Με την ποιότητα που «κουβαλά», ο Μάνταλος προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στο δημιουργικό κομμάτι, μετρώντας και πέντε ασίστ στον εφετινό μαραθώνιο της Super League. Στις έξι βρίσκεται ο Νίκλας Ελίασον, ενώ την κορυφή κατέχει ο Σέρχιο Αραούχο με επτά.

Φυσικά, δεν ήταν τα πάντα ρόδινα για τον Μάνταλο στην Ενωση. Τα τελευταία χρόνια και με την ΑΕΚ σε… ελεύθερη πτώση, το «ανάθεμα» έπεφτε συνεχώς στο πρόσωπό του. Πολλές οι φορές που βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής. Με το ένα αρνητικό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο, ο 31χρονος γινόταν πολλάκις ο… εύκολος στόχος. «Είμαι ο άνθρωπος που έχει τις περισσότερες ευθύνες. Να τελειώσει η σεζόν και τις επόμενες μέρες ξέρω τι πρέπει να κάνω. Πιστέψτε με, θα αναλάβω τις ευθύνες μου με πράξεις και όχι με λόγια. Κάτι δεν πάει καλά, κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες. Τις επόμενες μέρες θα ξέρουν όλοι», είχε δήλωσε στα τέλη της περυσινής σεζόν, ανοίγοντας την πόρτα της εξόδου. Τελικά, παρέμεινε στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο και βάζει πλώρη για το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Κάτι παραπάνω από καταλυτικός αποδεικνύεται ο ρόλος του Πέτρου Μάνταλου στην εφετινή version της ΑΕΚ. Απαλλαγμένος από το «άγχος» και την ταμπέλα του αρχηγού, ο Ελληνας μεσοεπιθετικός δείχνει πιο απελευθερωμένος και αποτελεί ένα πολύτιμο «όπλο» για τον Ματίας Αλμέιδα στην προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ