ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-1

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-1

Μπορεί να δυσκολεύτηκε και να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε της Ξάνθης με σκορ 2-1 χάρη στο γκολ του Κουλούρη που πέρασε ως αλλαγή.

Στο δέκατο παιχνίδι χωρίς τους φιλάθλους του, ο ΠΑΟΚ πήρε μια δύσκολη νίκη, 2-1 με ανατροπή απέναντι στην Ξάνθη.

Η έμπνευση του Λουτσέσκου να περάσει στο δεύτερο ημίχρονο τους Μπίσεσβαρ, Σακχόφ και Κουλούρη τον δικαίωσε. Οι τρεις ποδοσφαιριστές ήταν αυτοί που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα παρότι η Ακριτική ομάδα βρέθηκε να προηγείται πολύ νωρίς στο σκορ με το τέρμα του Γέντρισεκ. Πολλά τα λάθη από την Ξάνθης στην αμυντική της γραμμή καθώς δεν μπόρεσε να κόψει τις σέντρες από τα άκρα, ενώ έχασε όλες τις μάχες στον αέρα στην περιοχή του Ζίβκοβιτς. Ο Δικέφαλος μ’ αυτή τη νίκη αύξησε την διαφορά του από τον Ολυμπιακό στη «μάχη» των δύο ομάδων για την 2η προνομιούχο θέση που βγάζει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ

Λουτσέσκου και Ράσταβατς παρέταξαν τις ομάδες τους με την ίδια διάταξη, 4-2-3-1, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να δίνει φανέλα βασικού στους Πασχαλάκη, Βιερίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Αζεβέδο, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιό, Ελ Καντουρί, Κάμπος και Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός επέλεξε τους Ζίβκοβιτς, Μπαξεβάνο, Σβάρνα, Φλίσκα, Σιλά, Λουσέρο, Καμαρά, Φασίδη, Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ και Κάστρο.

Του έβαλε δύσκολα και 0-1 με Γέντρισεκ

Ο Δικέφαλος εμφανίστηκε νωθρός στο ξεκίνημα του αγώνα με την Ξάνθη να το εκμεταλλεύεται και μόλις στο 6ο λεπτό ν’ ανοίγει το σκορ. Μετά από λάθος γύρισμα του Κρέσπο στον Πασχαλάκη, ο Καμαρά έτρεξε να πιέσει, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ κερδίζοντας τη μπάλα με τον Γέντρισεκ σε κενή εστία ν’ ανοίγει το σκορ. Το γκολ της Ξάνθης δεν «ξύπνησε» τους γηπεδούχους. Η Ακριτική ομάδα έκλεισε τους χώρους πίεζε πολύ ψηλά και όλες οι επιθέσεις της Ξάνθης έβγαιναν από τον άξονα χωρίς να συναντήσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Κάθε φορά που η μπάλα ήταν σε ΠΑΟΚτσήδικα πόδια οι παίκτες της Ράσταβατς έπεφταν σχεδόν πάντα δύο εναντίον ενός με αποτέλεσμα αν έχουν το πλεονέκτημα στα μαρκαρίσματα.

Άρχισε να θυμίζει ΠΑΟΚ

Οι Θεσσαλονικείς άρχισαν σιγά – σιγά να βάζουν κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι τους, όπως οι στατικές φάσεις, τα ανεβάσματα των μπακ… Μετά το 25λεπτό οι ασπρόμαυροι έγιναν πιο κινητικοί στον αγωνιστικό και είχαν δύο μεγάλες φάσεις για να ισοφαρίσουν σε πρώτη φάση το παιχνίδι. Στο 29′ μετά από σέντρα από δεξιά του Βιεϊρίνια, ο Ελ Καντουρί έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, υποχρεώνοντας τον Ζίβκοβιτς να εκτιναχθεί και με φανταστική επέμβαση να διώξει σε κόρνερ.

Το δοκάρι του Μαουρίσιο

Ο Ράσταβατς, βλέποντας πως ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να περιορίσει την Ξάνθη στο μισό γήπεδο, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να κρατήσουν μπάλα, ρίχνοντας τον ρυθμό του αγώνα χωρίς μεγάλη επιτυχία. Στο 36ο λεπτό οι ασπρόμαυροι είχαν την δεύτερη μεγάλη ευκαιρία τους με τον Κάμπος να δίνει στον Πρίγιοβιτς που ήταν σε θέση οφσάιντ, ο Σέρβος έκανε μια «γλυκιά» σέντρα από αριστερά, με τον Μαουρίσιο να πιάνει την κεφαλιά μόνος του έξω από τη μικρή περιοχή. Η μπάλα προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς και στη συνέχεια καταλήγει στην αγκαλιά του

Τρίλεπτο φωτιά, αλλά χωρίς γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές δεν διαφοροποίησαν τα πλάνα τους, ούτε με εσωτερική αλλαγή, ούτε με κάποια βοήθεια από τον πάγκο. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε πολύ πιεστικός προς την εστία του Ζίβκοβιτς κυρίως από τα άκρα χάνοντας τρεις πολύ καλές φάσεις μέσα σε τρία λεπτά. Η πρώτη ήταν η κεφαλιά του Βαρέλα που βρήκε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Ξάνθης. Η δεύτερη με τον Ελ Καντουρί που έστειλε με κεφαλιά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και η τρίτη με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια με τον Ζίβκοβιτς με το ένα χέρι να διώχνει σε κόρνερ.

Οι χρυσές αλλαγές της ισοφάρισης

Ο Ράσταβατς βλέποντας πως η ομάδα του είχε πολλά θέμα από τα πλάγια, αλλά και στο ψηλό παιχνίδι ιδιαίτερα στην μεγάλη περιοχή της Ξάνθης πέρασε τον Φασίδη στο ματς θέλοντας να θωρακίσει λίγο την άμυνα του. Ο Λουτσέσκου πέρασε στο παιχνίδι τους Σάκχοφ και Μπίσεσβαρ προκειμένου να γίνει πιο επιθετικός . Αυτή η διπλή αλλαγή έφερε και το γκολ της ισοφάρισης. στο 68′ μετά από σέντρα του Σακχόφ κεφαλιά του Μπίσεσβαρ, , η μπάλα πήρε ψιλοκρεμαστή τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ζίβκοβιτς, κάνοντας το 1-1.

Η τρίτη χρυσή αλλαγή και 2-1

Ο Δικέφαλος κατάφερε να πετύχει την ανατροπή στο 85′ με την τρίτη χρυσή αλλαγή του τον Κουλούρη. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ ο διεθνής Έλληνας επιθετικός στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, με προβολή έκανε το 2-1. Στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μια καλή στιγμή όταν ο Πρίγιοβιτς με την μπάλα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, από διαγώνια θέση έκανε το σουτ με τον Ζίφκοβιτς να διώχνει με τα πόδια.

Το κλειδί: Οι τρεις χρυσές αλλαγές του Λουτσέσκου έσωσαν τον ΠΑΟΚ. Οι Μπίσεσβαρ, Σάκχοφ και Κουλούρης έδωσαν τους τρείς βαθμούς της νίκης, αυξάνοντας την διαφορά από τον Ολυμπιακό που γνώρισε την ήττα στην Ριζούπολη, στη μάχη για την 2η θέση

Το 10άρι: Η παρουσία του Μπίσεσβαρ στο παιχνίδι ήταν σημαντική για τον ΠΑΟΚ με τον έμπειρο μέσο να σημειώνει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά και να είναι ο κινητήριος μοχλός στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του.

Γιατί κόουτς: Η Ξάνθη ευτύχησε να πετύχει πρώτη γκολ και για ένα ολόκληρο ημίχρονο έστω και με λίγη δόση τύχης, κατάφερε να κρατήσει την εστία του Ζίβκοβιτς ανέπαφη. Στην επανάληψη, τα πολλά προβλήματα που είχε στην αμυντική γραμμή της στέρησαν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στον πάγκο: Ο προπονητής της Ξάνθης όπως φάνηκε και από το τελικό αποτέλεσμα δεν έκανε και τις καλύτερες δυνατές επιλογές στις αλλαγές του. Η ομάδα του έδειχνε να πονάει από τα άκρα, αλλά και στο ψηλό παιχνίδι με τον Σέρβο να επιλέγει ποδοσφαιριστές για να ενισχύσει τον άξονα του.

ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ 2-1

ΓΚΟΛ: 6′ Γέντρισεκ , 68′ Μπίσεσβαρ,85′ Κουλούρης

ΔΟΚΑΡΙΑ: 36′ Μαουρίσιο, 55′ Βαρέλα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάστρο, Βαρέλα, Τζουρίτσκοβιτς, Σιλά, Κρέσπο, Πρίγιοβιτς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΗΠΕΔΟ: ΤΟΥΜΠΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάτσιος

ΒΟΗΘΟΙ: Βλάσσης-Βασιλόπουλος

ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Κουμπαράκης

ΠΑΟΚ: (Ρ. Λουτσέσκου) Πασχαλάκης, Βιερίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Αζεβέδο (83′ Κουλούρης), Κάνιας (67′ Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Κάμπος, Λημνιός (67′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς.

ΞΑΝΘΗ: (Μ. Ράσταβατς) Ζίβκοβιτς, Σιλά, Φλίσκα, Σβάρνα, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Καμαρά, Γέντρισεκ (78′ Κασάδο), Τζουρίτσκοβιτς (62′ Τριάδη), Φασίδης (70′ Μελιόπουλος), Κάστρο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ