Ιωαννίδης: Ο πιο επιδραστικός παίκτης του πρωταθλήματος! (vids)

Ιωαννίδης: Ο πιο επιδραστικός παίκτης του πρωταθλήματος! (vids)

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει δώσει 17 βαθμούς φέτος στον Παναθηναϊκό – Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Τριφυλλιού και ο πιο επιδραστικός παίκτης της Super League.

Ξεκίνησε τη φετινή σεζόν στη σκιά του Αντράζ Σπόραρ, αλλά μέσα από τη σκληρή δουλειά, το πάθος, το πείσμα και την επιμονή κατάφερε να εξελιχθεί σε απόλυτο πρωταγωνιστή για τον Παναθηναϊκό, αλλά και στον πιο επιδραστικό ποδοσφαιριστή της Super League.

Ο λόγος για τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού, με τον 23χρονο επιθετικό να έχει δώσει στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς 17 ολόκληρους βαθμούς! Με γκολ, ασίστ, αλλά και ενέργειες που έκριναν πολλά παιχνίδια του Τριφυλλιού στη φετινή σεζόν και χάρισαν στην ομάδα του πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που δίνουν οι Πράσινοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: Γιαννακόπουλος: «Η ομάδα που θα φτιαχτεί θα κερδίζει τα πάντα – Στην Δ’ θα πάτε την επόμενη»

Πέντε γκολ και τρεις ασίστ ο απολογισμός του στις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου της Super League. Νούμερα, που μπορεί να μην ενθουσιάζουν όταν κάποιος βλέπει ψυχρά τη στατιστική, αλλά η περίπτωση του Φώτη Ιωαννίδη αποδεικνύει με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Εκτός από την ποσότητα υπάρχει και η… ποιότητα. Η σημαντικότητα των γκολ. Το πόσο μεγάλο είναι το «πρέπει» ενός παιχνιδιού. Το πόσο σημαντικό είναι το οποιοδήποτε γκολ. Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει σημειώσει πέντε στο φετινό πρωτάθλημα. Το ένα πιο σημαντικό απ’ το άλλο!

Ο νεαρός άσος ξεκίνησε να χαρίζει βαθμούς στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς την 11η αγωνιστική, στο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, αφού ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στις καθυστερήσεις, με το οποίο οι Πράσινοι ισοφάρισαν σε 1-1. Ο 23χρονος επιθετικός ήρθε από τον πάγκο και κατάφερε να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για τον Παναθηναϊκό. Οπως από τον πάγκο ήρθε και στα επόμενα δύο ματς του Τριφυλλιού, με τον Ιωαννίδη να αποδεικνύεται καθοριστικός στα παιχνίδια με Παναιτωλικό και Ατρόμητο.

Στο Αγρίνιο σκόραρε στο 80′ για να διαμορφώσει το τελικό 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, ενώ τέσσερις μέρες αργότερα ήταν αυτός που έλυσε τον γρίφο απέναντι στην άμυνα του Ατρόμητου στη Λεωφόρο. Με δικό του γκολ οι Πράσινοι άνοιξαν το σκορ απέναντι στην ομάδα του Περιστερίου, πριν έρθει το 2-0 από τον Μάγκνουσον στις καθυστερήσεις του αγώνα με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Δύο αγωνιστικές μετά, ο Ιωαννίδης αποδείχθηκε και πάλι καθοριστικός, αυτή τη φορά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο ΟΦΗ ήταν μπροστά στο σκορ στη Λεωφόρο με 1-0 και ο Παναθηναϊκός πίεζε για να ισοφαρίσει. Ο Ιωαννίδης ήρθε και πάλι από τον πάγκο και με ένα υπέροχο γκολ χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του.

Στα επόμενα δέκα παιχνίδια μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν και πάλι σημαντικός για τον Παναθηναϊκό. Με ενέργειες που έδωσαν βαθμούς και ασίστ. Μία στον Κλαϊνχάισλερ στο ματς με τη Λαμία, με το γκολ να ανοίγει το σκορ για τον Παναθηναϊκό και μία απέναντι στον Αρη, όταν έδωσε στον αμαρκάριστο Μαντσίνι ο οποίος ισοφάρισε και έδωσε το έναυσμα της ανατροπής για τον Παναθηναϊκό, που την πέτυχε με τον Παλάσιος.

Πριν από λίγες ημέρες ο Φώτης Ιωαννίδης αποδείχθηκε και πάλι καθοριστικός για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ηταν στο Περιστέρι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Ο Ελληνας στράικερ με ένα υπέροχο γκολ στο 49’ και ένα κερδισμένο πέναλτι έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στη νίκη του Τριφυλλιού, με την οποία οι Πράσινοι ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο της Super League στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ιωαννιδης με τις εμφανίσεις του κέρδισε με το «σπαθί» του το δικαίωμα να μη θεωρείται μια απλή εφεδρεία στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Εμφανίσεις με τις οποίες έχει τραβήξει πάνω του, δικαιολογημένα, όλα τα βλέμματα και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Ευρώπης, αλλά και της Αμερικής. Υπενθυμίζουμε ότι οι Πράσινοι είχαν αρνηθεί πρόταση 2.5 εκατ. ευρώ από ομάδα του MLS για τον 23χρονο επιθετικό. Είναι δεδομένο ότι το καλοκαίρι το όνομά του θα «παίξει» δυνατά. Όπως είναι δεδομένο ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα τον καλέσει για να ανανεώσει το συμβόλαιο του, που λήγει το 2024. Με καλύτερες αποδοχές, σε μια ένδειξη επιβράβευσης για όσα έχει προσφέρει στο Τριφύλλι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ