Η πρώτη φορά της ΑΕΚ με Παναθηναϊκό και η ευκαιρία για επιστροφή στην κορυφή

Η πρώτη φορά της ΑΕΚ με Παναθηναϊκό και η ευκαιρία για επιστροφή στην κορυφή

Η ΑΕΚ μπαίνει πλήρης στα πλέι οφ και θέλει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική να επιστρέψει στην κορυφή στέλνοντας μήνυμα στους υπόλοιπους διεκδικητές.

Κάποια στιγμή θα γινόταν η στραβή. Έγινε τελικά με τον Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League, αλλά η ΑΕΚ την έχει αφήσει ήδη πίσω της. Οι ρυθμοί φέτος είναι τέτοιοι στο πρωτάθλημα που δεν επιτρέπουν να κλαις για πολύ καιρό πάνω από το χυμένο γάλα.

Η κλήρωση τα έφερε έτσι ώστε η Ένωση να έχει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική των πλέι οφ τη δυνατότητα να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας. Και να μείνει μάλιστα για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στο ρετιρέ, για δύο εβδομάδες, ελέω της διακοπής για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων.

Διαβάστε επίσης: Η Άννα Καλαντάτζε παίζει μεγάλο βόλεϊ και εκτός ταραφλέξ (pics)

Από αυτή την ανάγνωση, το ματς με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι το ιδανικό για το επόμενο μετά την πρώτη ήττα στην «Opap Arena». Το πιο εύκολο θεωρητικά σαφώς και θα ήταν με τον Βόλο που είναι η πιο αδύναμη ομάδα της εξάδας. Αυτό που χρειάζεται όμως αυτή την στιγμή η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη νίκη, η οποία μάλιστα ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων θα την επαναφέρει στην κορυφή.

Και μετά θα έχει δύο εβδομάδες να προετοιμαστεί για το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ όπου θα ψάξει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της σε ντέρμπι. Αν σε αυτά τα δύο παιχνίδια οι «κιτρινόμαυροι» μαζέψουν τέσσερις βαθμούς το λιγότερο, αρκεί οι τρεις να είναι με τον Παναθηναϊκό, με δεδομένο ότι μετά ακολουθεί εκτός έδρας ματς με τον Βόλο και εντός με τον Άρη, καταλαβαίνει κανείς πως το πιθανότερο θα είναι η ΑΕΚ να πάει στο Φάληρο για το ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής των πλέι οφ ως πρωτοπόρος.

Πολλά τα «αν» βέβαια, για μία χρονιά όπου παρακολουθούμε το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και σίγουρα ο Ματίας Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές του δεν βλέπουν κάτι άλλο πέρα από το ντέρμπι της Κυριακής. Εκεί που η Ένωση θα πάει με άδειο το ιατρικό της δελτίο για πρώτη φορά φέτος. Θα λείπει ο Βίντα που συμπλήρωσε κάρτες, αλλά όπως έχουν τα πράγματα αυτή την στιγμή, δεν θα απουσιάζει κανείς με τραυματισμό.

Το μπαλάκι πλέον θα περάσει στα χέρια του Αλμέιδα ο οποίος θα έχει τον ευχάριστο «πονοκέφαλο» για τον καταρτισμό όχι απλά της ενδεκάδας αλλά και της αποστολής αφού αναγκαστικά θα πρέπει να αφήσει εκτός ποδοσφαιριστές που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ακόμα και βασικοί. Για παράδειγμα με τον Ολυμπιακό έμειναν εκτός αποστολής οι Τζαβέλλας και Φαν Βέερτ επειδή δεν χωρούσαν.

Αυτό είναι και το μεγάλο όπλο της ΑΕΚ στα πλέι οφ. Η πληρότητα που έχει στο ρόστερ της, από τη μέση και μπροστά ειδικά. Κι ενώ επέστρεψε και ο Μοχαμάντι που έχασε όλο τον δεύτερο γύρο αφού γύρισε τραυματίας από το Μουντιάλ. Το ζήτημα είναι η διαχείριση από τον Αλμέιδα ώστε να καταφέρει ο Δικέφαλος να πετύχει τον στόχο του που δεν είναι άλλος πλέον από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ