Ολυμπιακός: To Carlito’s Way του Μίτσελ (vids)

Ολυμπιακός: To Carlito’s Way του Μίτσελ (vids)

Κώστας Φορτούνης και Χάμες Ροντρίγκες ξανά στην ίδια εξίσωση. Ο Μίτσελ, ο Βόλος και η ιδέα του Κάρλο Αντσελότι για τον Κολομβιανό σούπερ σταρ.

Με την ψυχολογία στα ύψη μπαίνει στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός, μετά τη σπουδαία νίκη στην Opap Arena απέναντι στην ΑΕΚ. Μια νίκη, όμως, που αποδείχθηκε «πύρρειος» για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, καθώς κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης αποβλήθηκε ο Πεπ Μπιέλ, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε κάρτες ο Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και αμφότεροι θα λείψουν από το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ με τον Βόλο. Ένα παιχνίδι στο οποίο δεν θα αγωνιστεί ούτε ο τραυματίας, Γιαν Εμβιλά, ο οποίος το πιθανότερο είναι να επιστρέψει πια μετά τη διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων. Αντίθετα, κανονικά θα αγωνιστεί ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος είχε χάσει τα τελευταία παιχνίδια των Πειραιωτών λόγω τραυματισμού.

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Κολομβιανός σούπερ σταρ ήταν στην αποστολή και μάλιστα ήταν έτοιμος να περάσει στο ματς, λίγο μετά το 3-0 των πρωταθλητών, αλλά μετά την αποβολή του Πεπ Μπιέλ άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης και ανάγκασαν τον Μίτσελ να αναθεωρήσει τα πλάνα του, με αποτέλεσμα ο Χάμες Ροντρίγκες να μείνει στον πάγκο. Στο παιχνίδι με τον Βόλο ο Μίτσελ αναμένεται να επαναφέρει τον Κολομβιανό στην 11άδα του Ολυμπιακού. Η επιστροφή του Χάμες δημιουργεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για τον Ισπανό, ο οποίος καλείται να χωρίσει στην ίδια 11άδα τους Ροντρίγκες και Φορτούνη. Οι δύο τους έχουν βρεθεί επτά φορές στην ίδια εντεκάδα σε αγώνα Super League από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ξεκίνησε αυτή η απόπειρα εναρμόνισης. Το έκανε και τις επτά με τον ίδιο τρόπο ο Μίτσελ: Ο Χάμες στον άξονα, ο Φορτούνης στο άκρο της επίθεσης και συνήθως μάλιστα στο αριστερό μιας και στο δεξί άκρο έχει πιάσει «στασίδι» ο Πεπ Μπιέλ.

Τελευταία φορά μάλιστα στο 6-1 με τον Παναιτωλικό (13/2) με τον Έλληνα άσο να μοιράζει δύο ασίστ και τον Κολομβιανό να πετυχαίνει ισάριθμα γκολ. Μαζί είχαν παίξει και στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο (0-4, 8/1) με τον Φορτούνη να κερδίσει πέναλτι στο 4΄και να ανοίγει τον δρόμο για την επικράτηση.

Από τότε όμως έχουν αλλάξει πολλά: Πρωτίστως ο Φορτούνης στο διάστημα της απουσίας του Χάμες έχοντας επιστρέψει στον άξονα κάνει το ένα σπουδαίο ματς μετά το άλλο, έχοντας εξαιρετικές δημιουργικές επιδόσεις (τρεις ασίστ μόνο στα δύο τελευταία ματς με Λεβαδειακό και ΑΕΚ). Κατ επέκταση έχει αλλάξει και η κατάσταση «αριστερά» μιας και ο Σέρζι Κανός έχει μπει φουριόζος στον αριστερό διάδρομο (4 γκολ και 2 ασίστ από το ματς με τον Παναιτωλικό και πέρα). Ουσιαστικά ελέω της απουσίας του Μπιέλ ανοίγει μόνο η θέση «δεξιά» στο αρχικό σχήμα. Και για αυτή δηλώνει υποψηφιότητα σίγουρα ο Γιώργος Μασούρας, πιθανότατα και ο Γκάρι Ροντρίγκες που πλέον είναι υγιής.

Η λογική όμως λέει ότι προηγείται ο Χάμες που ήταν και την Κυριακή στην αποστολή για το ματς με την ΑΕΚ: Θα είχε μάλιστα περάσει σαν αλλαγή στη θέση του Μπιέλ αν ο Ισπανός δεν αποβάλλονταν στο 70΄. Το είχε αποφασίσει ο Μίτσελ και του είχε δώσει και την σχετική εντολή. Προέκυψε όμως η δεύτερη κίτρινη κάρτα που άλλαξε την ιστορία. Η σκέψη του Μίτσελ πριν από την αποβολή ήταν Φορτούνης στον άξονα και Χάμες δεξιά του σε μια ιστορία που λίγες ημέρες μετά μπορεί να σχηματίσει το… επόμενο σενάριο. Ο Φορτούνης όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει καταφέρει πολλά πράγματα αγωνιζόμενος στις «πτέρυγες». Το δοκίμασαν μαζί του σχεδόν όλοι οι προπονητές που πέρασαν από τον Ολυμπιακό θέλοντας να τον χωρέσουν στα ίδια σχήματα με ποδοσφαιριστές όπως ο Τσόρι Ντομίνγκες, ο Νταβίδ Φουστέρ, ο Ματιέ Βαλμπουενά, τον Ζοάο Καρβάλιο. Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν ποτέ το απόλυτα επιθυμητό.

Αντίθετα ο Χάμες έχει στο παρελθόν αγωνιστεί πάρα πολλές φορές ξεκινώντας από το δεξί άκρο της επίθεσης: Ήταν μια ιδέα του Κάρλος Αντσελότι που ξεκίνησε στη Ρεάλ και εξελίχθηκε τόσο στο Μόναχο για τη Μπάγερν όσο και στο Λίβερπουλ για την Έβερτον: Συνολικά 77 συμμετοχές του Κολομβιανού με τον Αντσελότι στον πάγκο και στα 43 ματς αγωνίστηκε στις πτέρυγες (τα 32 στο δεξί άκρο, τα 11 στο αριστερό) με εξαιρετικές επιδόσεις σε δημιουργία ( 16 γκολ) και εκτέλεση (18 γκολ).

Δεν ήταν τυχαία ο αγαπημένος παίκτης του τεχνικού της Ρεάλ ο Χάμες. Υπάρχει όμως μια βασική διαφορά σε σχέση με το τώρα. Ο Ιταλός προπονητής εξελίχθηκε σε λάτρη του 4-3-3 και των εντεκάδων που κατέληγαν σε έναν winger και ένα δεκάρι να είναι γύρω σε έναν σέντερ φορ. Εδώ ο Ολυμπιακός του Μίτσελ είναι μια ομάδα που πατάει σταθερά στο 4-2-3-1. Μπορεί να ακολουθήσει τον «Καρλίτο» ο Μίτσελ ειδικά για αυτή την Κυριακή; Θα φανεί μέσα από τις δοκιμές στις προπονήσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ