ΑΕΚ: Όταν ο αντίπαλος προηγείται υπάρχει πρόβλημα (vids)

ΑΕΚ: Όταν ο αντίπαλος προηγείται υπάρχει πρόβλημα (vids)

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η ΑΕΚ όταν ο αντίπαλος προηγείται, με την Ένωση να μετράει μόλις μία νίκη τις τέσσερις φορές που έχει βρεθεί πίσω στο σκορ.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τη 2η αγωνιστική των Play-Offs (2/4, 19.30) σε ματς ζωής ή θανάτου αφού οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 60 βαθμούς, δυο πίσω από τον Παναθηναϊκό, έναν πάνω από τον Ολυμπιακό που είναι στους 59, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να έχει 57 και με… άσο να είναι ισόβαθμός της.

Έτσι λοιπόν οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα δεν έχουν καιρό για απώλειες και δεν πρέπει με τίποτα να βρεθούν πίσω στο σκορ…

Διαβάστε επίσης: Στο Βελιγράδι ο Γιαννακόπουλος: Πάει για διπλό «μπαμ» με Βιλντόζα και Καμπάτσο

Όταν ο αντίπαλος προηγείται

Έχει μεγάλο πρόβλημα η ΑΕΚ και του λόγου το αληθές αποδεικνύουν οι αριθμοί. Η Ένωση έχει βρεθεί πίσω στο σκορ τέσσερις φορές και έχει νικήσει μόλις τη μία κι αυτή με ζόρια.

Αναλυτικότερα τη 2η αγωνιστική στις 27 Αυγούστου, οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονταν το Βόλο στη Ριζούπολη ο οποίος προηγήθηκε με ένα υπέροχο τέρμα του Ντέλετιτς. Η Ένωση είχε κατοχή μπάλας συντριπτική αλλά τίποτα. Δεν μπορούσε να σκοράρει με το τελικό 1-0 να μένει και να δίνει στους Μαγνήσιους ένα σπουδαίο διπλό.

Από εκεί και πέρα οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό σε ματς όπου προηγήθηκαν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 πριν λήξει το ημίχρονο. Δεν αντέδρασαν και έχασαν άλλους τρεις βαθμούς.

Τα Γιάννενα

Στις 3 Γενάρη ο ΠΑΣ υποδέχονταν την ανεβασμένη ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που ρόλαρε και δημιουργούσε πάμπολλες ευκαιρίες, με πολλούς μάλιστα να λένε ότι παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Τα Γιάννενα προσγείωσαν τους «κιτρινόμαυρους». Προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα των Ριένστρα και Μπαλάν με την ΑΕΚ να προσπαθεί κατόπιν, να χάνει κλασικές ευκαιρίες να μειώσει πριν κλείσει το ημίχρονο, να μειώνει τελικά με τον Αραούχο αλλά μέχρι εκεί (2-1 τελικό σκορ). Η Ένωση στο δεύτερο μέρος γενικότερα… βραχυκύκλωσε και γνώρισε τη 2η ήττα της σε αγώνα που ο αντίπαλος προηγείται.

Ο ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ λοιπόν στις 19 Φεβρουαρίου στον 2ο γύρο της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος. Δυο τέρματα είχαν πετύχει οι «κιτρινόμαυροι» στη Νέα Φιλαδέλφεια, δυο έφαγαν, με τον Νάρεϊ να ανοίγει το σκορ και τον «δαίμονα» Κουλιεράκη να κάνει το 2-0. Η ΑΕΚ προσπάθησε αλλά.. τίποτα, με το 2-0 να μένει.

Ο Ολυμπιακός που την εξέθεσε μέσα στην ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ

Φτάνουμε στις 12 Μαρτίου. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό και πολλοί πιστεύουν ότι η ομάδα του Αλμέιδα με τη δυναμική της έδρας θα κερδίσει τους «ερυθρόλευκους». Αμ δε, ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με αυτογκόλ του Μουκουντί, διπλασιάζει τα τέρματά του με τον Μπακαμπού, βάζει και 3ο τέρμα με τον Κανός με τους «κιτρινόμαυρους» απλά να μειώνουν με τον Τσούμπερ για το τελικό 1-3.

Το πρόβλημα βέβαια για το σύνολο του Αλμέιδα δεν είναι μόνο ότι χάνει τους αγώνες στους οποίους βρίσκεται πίσω στο σκορ, δεν μπορεί να αποδώσει και αυτό που αποδίδει συνήθως όταν προηγείται.

Το παράδειγμα με τον Ιωνικό που η νίκη ήρθε με τα… ζόρια

Η ΑΕΚ έχει γυρίσει μόνο ένα ματς στο οποίο έμεινε πίσω στο σκορ. Αυτό με τον Ιωνικό στη Νεάπολη στις 22 Γενάρη. Συγκεκριμένα οι Νικαιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Σεμπά στο πρώτο μέρος, με τους «κιτρινόμαυρους» μετά, να μη μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Εντούτοις -και με τον Ιωνικό να κουράζεται- ισοφάρισαν αρχικά με τον Βίντα στο 82′, ενώ ο Τσούμπερ στο 92′ τους λύτρωσε γράφοντας το τελικό 2-1.

Κοινώς, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Αλμέιδα και τους ποδοσφαιριστές του είναι πως όταν βρίσκονται πίσω… κάτι παθαίνουν και δε μπορούν να αποδώσουν. Ακόμα κι αν έχουν χρόνο, ακόμα κι αν παίζουν στο γήπεδο με τον κόσμο στο πλευρό τους.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διαχειριστεί ο Αργεντινός τεχνικός, αρχής γενομένης από το πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (και μάλιστα στην Τούμπα), γιατί αν πρώτος, ο «δικέφαλος του Βορρά» ανοίξει το σκορ, η κατάσταση όπως έδειξαν άλλα -τρία συν τον Ιωνικό- ματς θα είναι πολύ δύσκολη.

Επιμέλεια: Βασίλης Αγγελής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ