Μάνταλος – Αραούχο: Οι αρχηγοί δείχνουν τον δρόμο προς τον τίτλο

Μάνταλος – Αραούχο: Οι αρχηγοί δείχνουν τον δρόμο προς τον τίτλο

Ο game changer Μάνταλος και ο πανταχού παρών Αραούχο, εξασφάλισαν για την ΑΕΚ «εισιτήριο» τίτλου.

Επρεπε να περάσουν περίπου τρία χρόνια για να αλώσει την Τούμπα η ΑΕΚ. Για πρώτη φορά μετά και το καλοκαίρι του 2020, η Ενωση έκλεισε το «σπίτι» του ΠΑΟΚ και έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος.

Το διπλό στην Τούμπα ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμο για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Η ΑΕΚ «έσβησε» την back to back απώλεια βαθμών στα ντέρμπι με Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό και βρίσκεται ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Διαβάστε επίσης: «Φάντασμα ο Μέσι; Όχι! Σκληρές οι αποδοκιμασίες εναντίον του»

Η «κιτρινόμαυρη» παρέλαση στην ασπρόμαυρη πλευρά της Θεσσαλονίκης έφερε την υπογραφή δύο ανθρώπων. Του Πέτρου Μάνταλου και του Σέρχιο Αραούχο. Με το ρολόι σημαδεμένο στο 80ο λεπτό, ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ έσκαψε υπέροχα για τον νυν, που με ένα απίστευτο βολ πλανέ, νίκησε τον Κοτάρσκι για το 0-1. Αλλη μια μέρα στη δουλειά θα έλεγε κανείς, καθώς αυτή ήταν η έβδομη ασίστ του Ελληνα μεσοεπιθετικού στον Αργεντινό φορ, με τον οποίο και διατηρούν άριστη σχέση και εκτός γηπέδων.

Η κίνηση-ματ από τον Ματίας Αλμέιδα έγινε στο 71ο λεπτό: Εριξε στη μάχη τον Πέτρο Μάνταλο και δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του. Για ακόμη μια φορά την εφετινή σεζόν, ο 31χρονος παίκτης επιβεβαίωσε τον «τίτλο» του game changer, προσθέτοντας το λιθαράκι του στη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Ο «Πετράν» φώναξε ξανά παρών για τον Δικέφαλο και προερχόμενος από τον πάγκο, έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Αλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη στον μαραθώνιο της Super League. Το έκανε κόντρα στον Ατρόμητο (κέρδισε πέναλτι), το έκανε και κόντρα στον Ιωνικό. Με εκείνη την πάρε-βάλε μπαλιά στον Τσούμπερ, για το σημαντικό διπλό στη Νίκαια.

Ο άλλοτε αρχηγός της ΑΕΚ έχει αποδεχθεί τη νέα τάξη πραγμάτων στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο και σε κάθε στιγμή προσπαθεί και βγαίνει μπροστά.  Καθοριστική και η συμβολή του Ματίας Αλμέιδα, που δείχνει συνεχώς εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Μάνταλου. Του βρήκε τον κατάλληλο ρόλο στο εφετινό «κιτρινόμαυρο» παζλ και τα αποτελέσματα κάνουν την εμφάνισή τους.

Απαλλαγμένος από το «άγχος» και την ταμπέλα του αρχηγού, ο Ελληνας μεσοεπιθετικός, προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στο καλοκουρδισμένο σύνολο του Ματίας Αλμέιδα. Δείχνει πιο απελευθερωμένος και αποφασισμένος από ποτέ, με την ΑΕΚ να είναι η κερδισμένη της υπόθεσης.

Φυσικά, το μεγάλο τρίποντο δε θα ερχόταν ποτέ, αν ο Σέρχιο Αραούχο δε βρισκόταν την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση. Ίσως ο μοναδικός παίκτης του γηπέδου που μπορούσε να σημειώσει ένα τέτοιο γκολ στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Αλλωστε, για τα δύσκολα είναι ο Αργεντινός. Τέτοιες φάσεις για τον ίδιο αποτελούν… βούτυρο στο ψωμί.

Για πρώτη φορά την εφετινή σεζόν, ο Τσίνο βρήκε δίχτυα σε ντέρμπι, δείχνοντας τον δρόμο και στους υπόλοιπους. Το χρώσταγε ένα μεγάλο γκολ ο αρχηγός της ΑΕΚ, που υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια έναν διαφορετικό ρόλο στα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα.  Επτά τέρματα και επτά ασίστ έχει γράψει το κοντέρ μέχρι στιγμής για τον Αργεντινό άσο, που δε σταματά να καταθέτει και την ψυχή του για τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος. «Πάντα προσπαθώ να σκοράρω. Άλλες φορές μπαίνει, άλλες όχι. Τις περισσότερες φορές όχι. Αλλα είναι και διαφορετικός ο ρόλος μου. Τον ευχαριστώ τον προπονητή γι’ αυτό. Η μπάλα μου έκανε το χατίρι και μπήκε στα δίχτυα», τόνισε ο Αργεντινός που έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

Πέτρος Μάνταλος και Σέρχιο Αραούχο. Οι δύο από τους τρεις (Γαλανόπουλος) «διασωθέντες» του κιτρινόμαυρου πρωταθλήματος το 2018. Οι δυο αρχηγοί έχουν το know how του τίτλου. Και φροντίζουν να το επιβεβαιώνουν συνεχώς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ