Το… σταυροδρόμι τίτλου της ΑΕΚ

Το… σταυροδρόμι τίτλου της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μια... χρυσή ευκαιρία στη μάχη για τον εφετινό τίτλο.

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια για την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη. Αφενός, μετά και το διπλό στην Τούμπα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δημιούργησε μια ιδιαίτερη συνθήκη τίτλου, αφετέρου μετέφερε την πίεση στους υπόλοιπους διεκδικητές του εφετινού πρωταθλήματος.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως η ΑΕΚ βρίσκεται σε θέση ισχύος στη μάχη για το βαρύτιμο τρόπαιο. Το διπλό στην ασπρόμαυρη πλευρά της Θεσσαλονίκης ενδέχεται να αποδειχθεί κάτι παραπάνω από… χρυσό, όσο θα «φεύγει» η μία αγωνιστική μετά την άλλη. Η Ενωση επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος (παρέα με Παναθηναϊκό) και έχει μπροστά της μια χρυσή ευκαιρία.

Διαβάστε επίσης: Γουίζαρντς – Μπακς 128-140: «Τριπλός» Γιάννης και αγκαλιά από την πρωτιά

Μια ματιά στο πρόγραμμα αρκεί για να καταλάβει κανείς το… σταυροδρόμι τίτλου που δημιουργείται για τους «κιτρινόμαυρους». Η ΑΕΚ ανηφόρισε προς το Πανθεσσαλικό για την εκτός έδρας μάχη με τον Βόλο (5/4), ενώ την Κυριακή (9/4) υποδέχεται στην φλεγόμενη Opap Arena τον Άρη.

Ναι, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα παραταχθεί με απουσίες (Σιντιμπέ, Αμραμπατ, Μήτογλου, Μουκουντί), ενώ και τα δύο ματς κρύβουν παγίδες. Αλλωστε, άπαντες είδαν πως την «πάτησε» τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός. Στο 0-0 έμειναν οι «πράσινοι», στο 2-2 οι «ερυθρόλευκοι» και αφού προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά. Οπότε, η ΑΕΚ δεν μπορεί να υποτιμήσει κανένα παιχνίδι και κανέναν αντίπαλο.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τη μεγάλη ευκαιρία που απλώνεται στα πόδια των «κιτρινόμαυρων». Ενα 2/2 πριν τη διακοπή του Πάσχα, φέρνει την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στο κατώφλι του τίτλου. Με τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος να διασταυρώνουν τα ξίφη τους (ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει Άρη και Ολυμπιακό), η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να θέσει τις πιο γερές βάσεις για την επιστροφή στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά και τη σεζόν 2017-2018. Τότε, που και πάλι, οι Σέρχιο Αραούχο-Πέτρος Μάνταλος συνέβαλαν τα μέγιστα στη μεγάλη κιτρινόμαυρη επιτυχία.

Ο δρόμος για την κούπα περνάει μέσα από τις αναμετρήσεις με Βόλο και Άρη για την ΑΕΚ. Αν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πετύχει το απόλυτο, τότε θα αρχίσουν δειλά-δειλά και οι πρώτες σκέψεις για τη στέψη του Μαϊου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ