Μαρινάκης: Η (ακόμη μια) πικρή δικαίωση

Μαρινάκης: Η (ακόμη μια) πικρή δικαίωση

Η σημερινή εξέλιξη με τον διαιτητή του ντέρμπι της Κυριακής, προσφέρει όλες τις απαντήσεις. Αλλά όλα αυτά ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα λέει μήνες

Ώστε έτσι λοιπόν, ο Στιβ Μπένετ και οι εντιμότατοι φίλοι του. Ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν έναν elite διαιτητή για το ντέρμπι των αιωνίων της Κυριακής που αυτή τη στιγμή στο… ζύγι του βαθμολογικού πίνακα βαραίνει σαν μισό πρωτάθλημα.

Και όπως τα έκαναν δεν μπορεί ούτε η UEFA που ενεργοποιήθηκε μέσω του Πρωθυπουργού. Την Τρίτη λέει ενημέρωσε η ΚΕΔ ότι είχε «κανονίσει» με έναν elite διαιτητή για τη Λεωφόρο, αλλά κάτι του έτυχε του ανθρώπου. Και μιας και Τρίτη σε όλα τα φυσιολογικά και κανονικά πρωταθλήματα έχουν ήδη γίνει οι ορισμοί, δεν προέκυπταν πιθανότητες για κάποιον αντικαταστάτη. Πολλώ δε μάλλον απο τη στιγμή που η ΕΠΟ απευθύνθηκε μόλις σε δύο εθνικές ομοσπονδίες και όχι σε όλες με αντίστοιχους διαιτητές…

Διαβάστε επίσης: Ο Ζοσέ Ανιγκό και τα μάτια που γυαλίζουν 

Ας γίνει λοιπόν το ντέρμπι με έναν Κροάτη -της από… κάτω κατηγορίας- που μια google αναζήτηση με το όνομα του επιβεβαιώνει και την φήμη που διατηρεί στα μέρη του. Τι να κάνει δηλαδή και ο Μπένετ; Να κάτσει να σκάσει που παίρνει 400.000 ευρώ τον χρόνο για να μπορεί να φέρει διαιτητές της προκοπής; Ήθελε ο άνθρωπος. Ήθελε αλλά δεν μπορούσε.

Πόσες ανακοινώσεις έχει εκδώσει ο Ολυμπιακός για τον Βρετανό αρχιδιαιτητή; Πόσες φορές προσωπικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την ιδιότητα του ως πρόεδρος της Super League προσπάθησε να προλάβει το κακό; Πως την προηγούμενη Δευτέρα ήταν ο μόνος που αφενός απέδειξε πως αυτό το «θέλω αλλά δεν μπορώ» παιχνίδι δεν στέκει και ζήτησε ευθέως την παραίτηση του επικεφαλής της ΚΕΔ. Πως ακόμη και σήμερα το παλεύει για να βρεθεί μια λύση κανονικότητας έστω την τελευταία στιγμή; «Verba volant, scripta manent» έλεγαν οι Λατίνοι: Τα λόγια πετούν, αλλά τα γραπτά μένουν. Και στην προκειμένη περίπτωση χρειάζεται ένας «τόμος» για την καταγραφή τους.

Το θέμα όμως δεν αφορά σε μια ούτως ή άλλως πικρή δικαίωση. Το θέμα είναι πως ένα ολόκληρο «σύστημα» προσπαθεί εδώ και καιρό να μας πείσει ότι το πρόβλημα είναι η… ερυθρόλευκη τοξικότητα και όχι πως ο Μπένετ και ο «αντιπρόεδρος» του Σταύρος Μάνταλος βάζουν… φουρνέλο στο πρωτάθλημα. Δεν είναι μακριά η συνάντηση του αρχιδιαιτητή με τους εκπροσώπους των ομάδων των playoffs, άρα δεν είναι και δύσκολο να θυμηθεί ο καθένας ότι ο Ολυμπιακός ήταν ο μοναδικός που αποδεδειγμένα επέμενε να θέλει περισσότερο τους elite διαιτητές για την δίκαιη έκβαση του πρωταθλήματος, από την παραμονή του αρχιδιαιτητή. Μπορούν άραγε να πουν το ίδιο η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ έστω και καθυστερημένα;

Είναι ωραίο το φετινό πρωτάθλημα. Και μπορεί κάλλιστα να κρατήσει ανοιχτή τη κουβέντα του τίτλου ως την τελευταία αγωνιστική. Δεν γίνεται όμως κάτι που επί της ουσίας μοιάζει με προνόμιο για το φίλαθλο κοινό να εξελίσσεται ταυτόχρονα και στο υπ αριθμόν ένα πρόβλημα της Λίγκας. Τεράστια η καχυποψία από όλους. Και αυτή καλλιεργείται από τους χειρισμούς εκείνων που θα έπρεπε να λειτουργούν ως.. πυροσβέστες. Τι θα πει υπήρχε elite διαιτητής και «ακύρωσε», όπως μας ενημέρωση η ΕΠΟ; Γιατί μαζί με την ανακοίνωση που εξέδωσε δεν έφερε στη δημοσιότητα και τα σχετικά έγγραφα; Πότε ακύρωσε, ποιο ήταν το εναλλακτικό πλάνο, γιατί δεν απευθύνθηκε όπου μπορούσε και τέλος πάντων «ποιος κοροϊδεύει… ποιον» σε αυτή την ιστορία.

Είχε elite διαιτητή το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της κανονικής διάρκειας; Όχι, είχε τον Κέλετ που με μια εφεύρεση πέναλτι αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Είχε elite διαιτητή το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός της κανονικής διάρκειας; Όχι. Υπήρξε elite διαιτητής στα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ; Ούτε.  Προφανώς και η παρατήρηση προσφέρει διαπιστώσεις. Πέντε φορές φέτος elite διαιτητής στο πρωτάθλημα της Super League. Όλες σε παιχνίδια-ντέρμπι του ΠΑΟΚ που όπως φαίνεται απολαμβάνει ένα προνόμιο που οι άλλοι… ούτε να το φανταστούν. Οι… άλλοι των playoffs πολίτες μιας διαφορετικής κατηγορίας (διαιτητών).  Άρα για ποια ακύρωση του Ισραηλινού,  Όρελ Γκρίνφελντ συζητάμε; Και κάθε πόσο θα επιστρέφουμε σε αυτή τη συζήτηση; Δεν υπάρχει πια δεν μπορώ. Υπάρχει μόνο… δεν θέλω.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ