Ολυμπιακός: Ο Γκατούζο, ο Ζινκερνάγκελ και η επόμενη μέρα

Ολυμπιακός: Ο Γκατούζο, ο Ζινκερνάγκελ και η επόμενη μέρα

Τι ισχύει με τον Ιταλό τεχνικό και γιατί ο Ζινκερνάγκελ είναι μια ξεχωριστή περίπτωση «δανεικού»

Την τιμητική του ο Ολυμπιακός, στις άγιες μέρες του Πάσχα. Λίγο η πληροφορία για τις επαφές με τον Τζενάρο Γκατούζο και λίγο κάποιες από τις ιδέες για το ρόστερ της επόμενης σεζόν έφεραν δικαιολογημένα τους Πειραιώτες στον «αφρό» της επικαιρότητας. Δεδομένο πως δελεάζει κάθε «spoiler» πολλώ δε μάλλον για το ισχυρότερο ελληνικό club που ανεξάρτητα με το πως θα ολοκληρώσει τη φετινή του διαδρομή, φαίνεται πως έχει πάρει ήδη μια σειρά από σοβαρές αποφάσεις για την επόμενη μέρα του.

Διαβάστε επίσης: Ο πεθερός του Ντέταρι 

Εννοείτε βεβαίως πως το timing είναι τέτοιο που ελάχιστα μπορεί να θεωρηθούν δεδομένα. Για τον Γκατούζο ας πούμε η υπόθεση είναι 50/50 και η μπάλα στο μισό γήπεδο του 46χρονου Ιταλού που προφανώς εξετάζει προσεκτικά τις επιλογές του για το επόμενο βήμα της καριέρας του έπειτα από μια εξαετία στο υψηλότερο επίπεδο (Μίλαν, Νάπολι Βαλένθια).

Και για το ρόστερ; Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αυτή τη στιγμή στον Ρέντη 25-26 παίκτες και άλλη μια ομάδα ανά την Ευρώπη μέσω δανεισμών. Υπάρχουν συμβόλαια πρώτης γραμμής που ολοκληρώνονται (Γιαν Εμβιλά, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Βαλμπουενά), «δανεικοί» με σημαντική χρηματιστηριακή αξία (Μαντί Καμαρά, Χένρι Ονιεκούρου) ή με πραγματικά καλές αγωνιστικές επιδόσεις (Φώτης Κίτσος, Μαμαντού Κανέ, Αγκιμπού Καμαρά), ποδοσφαιριστές που μέσα στη σεζόν έκαναν βήματα εμπρός (Ντόι) κλπ.

Όλα λοιπόν είναι ανοιχτά σε μια ζύμωση που προφανώς περνά από δύο βασικά στάδια: Πρώτον την επιλογή του προπονητή και κατ επέκταση την αξιολόγηση που ο ίδιος αυτονόητα θα κάνει στους υπάρχοντες. Γιατί λοιπόν ενώ όλα τα κομμάτια του παζλ δεν είναι στο τραπέζι το ρεπορτάζ έφερε ξεχωριστά στο προσκήνιο την περίπτωση του Φίλιπ Ζινκερνάγκελ; Μα γιατί ο Δανός είναι μια διαφορετική ιστορία. Και ίσως μια μάλλον αδικημένη ιστορία…

Ήρθε το περασμένο καλοκαίρι, κέρδισε στην πρώτη αξιολόγηση του Πέδρο Μαρτίνς μια θέση στην εντεκάδα, πέτυχε κάποια ευρωπαϊκά γκολ (με τη Μακάμπι και τη Σλόβαν), χάθηκε όμως στη μετάφραση των πολλών αλλαγών. Και στον πάγκο, και στο ρόστερ. Παρά ταύτα δεν το έβαλε κάτω και μέσα από τον δανεισμό του στη Λιέγη για λογαριασμό της Σταντάρ έδειξε πως διαθέτει ένα σημαντικό πακέτο ικανοτήτων αλλά και τον χαρακτήρα να τα καταφέρει μέσα από δύο αλλαγές ομάδας μέσα σε λίγους μήνες.

Στη Σταντάρ αγωνίζεται είτε σαν τρίτος κεντρικός χαφ στο 4-3-3, είτε σαν δεκάρι στο 4-2-3-1, είτε ακόμη και σαν αριστερός winger έχοντας 9 γκολ και 2 ασίστ σε 24 συμμετοχές στο βελγικό πρωτάθλημα. Μια διαχείριση δηλαδή που παραπέμπει (όπως και τα χαρακτηριστικά) του σε αυτό που ο Κώστας Φορτούνης δίνει στους Πειραιώτες.

Θα μπορούσαν λοιπόν οι δύο τους να είναι το επόμενο δίδυμο των Ερυθρόλευκων στο rotation αυτής της θέσης; Πιθανότατα. Ο Χάμες Ροντρίγκες δεν μένει πια εδώ, ο Ματιέ Βαλμπουενά κλείνει τα 39 τον Σεπτέμβρη και όλα δείχνουν ότι είναι πλέον κοντά στο φινάλε της μυθικής καριέρας του. Ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη στη κατάσταση που έχει επιστρέψει και τον 28χρονο Ζινκερνάγκελ να λειτουργεί ως back up προφανώς κλείνει μια χαρά το «10» και έχει στα χέρια του ένα πολύ σημαντικό μπάτζετ για τις άλλες θέσεις της επίθεσης.

Φυσικά όλο αυτό έχει μια ακόμη παράμετρο: Την Σταντάρ Λιέγης και την επιθυμία της για να διατηρήσει τον Δανό μεσο-επιθετικό. Τον Σεπτέμβρη όταν ο Ζινκερνάγκελ μετακόμισε στο Βέλγιο υπήρχαν μια σειρά από ρεπορτάζ που υποστήριζαν πως η Σταντάρ κατάφερε να βάλει μια οψιόν αγοράς στα 2 εκατ ευρώ. Πληροφορίες από τη Δανία όμως αναφέρουν ότι τέτοια οψιόν δεν υπάρχει. Αν η Σταντάρ θέλει να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή θα πρέπει να μιλήσει με τον Ολυμπιακό από μηδενική βάση. Άρα δηλαδή το τι θα κάνουν οι Ερυθρόλευκοι είναι ξεκάθαρα μια δική τους απόφαση.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ