Ο πεθερός του Ντέταρι…

Ο πεθερός του Ντέταρι…

Για να θυμηθούμε βιογραφικά προπονητών όταν ήρθαν στο λιμάνι.

Θα μπω κατευθείαν στο ψητό και όχι λόγω μέρας (χρόνια πολλά σε όλους με αγάπη, υγεία και πολλά χαμόγελα). Είμαι από αυτούς που σέβομαι τον κόσμο, ακούει τις απόψεις του, τους προβληματισμούς του, τις παραξενιές του. Όλοι έχουμε και ουδείς είναι τέλειος. Άλλωστε και η βασική μου δουλειά – εδώ και 16 χρόνια – είναι οι εκπομπές επικοινωνίας.

Από την ώρα που βγήκε στο προσκήνιο το όνομα του Γκατούζο έγινε ο κακός χαμός. Μπαίνεις στα social media και νομίζεις ότι ο Ολυμπιακός ήρθε σε επαφή με τον… Κώστα Πουθενίδη και τον Σάκη Ασχετούλη.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στη Euroleague με τους προπονητές: Ο… σίγουρος Μπαρτζώκας, τα συμβόλαια που λήγουν και οι «τελειωμένοι»

Ήδη διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, είναι σαν να ακούω τους περισσότερους από εσάς: «Πήρες γραμμή Αντύπα για να στηρίξεις τον μυρωδιά τον Ιταλό». Αν αυτό πιστεύετε, δεν πρόκειται να μπω σε διαδικασία διαλόγου. Στα 48 μου, με ξέρετε και σας ξέρω…

Δεν γνωρίζω αν ο Γκατούζο θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Αν έρθει στο λιμάνι και καθίσει στον πάγκο θα κριθεί, όπως όλοι. Στα δικά μου μάτια, ο πάγκος του Ολυμπιακού είναι ο πιο απαιτητικός της Ευρώπης. Κάθε ματς, κάθε αλλαγή κρίνεσαι. Δεν αναφέρομαι καν σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος. Εκεί ψάχνουμε τον επόμενο…

Γενικά είμαστε των άκρων. Όχι μόνο για τους προπονητές ή τους παίκτες. Κέρδισε ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ, πάμε φουλ για πρωτάθλημα και δεν μας σταματά τίποτα. Ηττήθηκε η ομάδα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Δεν πάμε πουθενά, μας κοροϊδεύουν και μόνο ο κόσμος πίστευε στην ανατροπή και στον τίτλο. Μιλάμε για τρεις μέρες διαφορά…

Δεν πρόκειται να σας γράψω ότι ο Γκατούζο είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου και ιδανικός για τους «ερυθρόλευκους». Αν έβλεπα το μέλλον, δεν θα δούλευα. Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι προπονητής. Έχει εργαστεί σε Μίλαν, Νάπολι, Βαλένθια και είχε ένα μικρό πέρασμα από την Φιορεντίνα. Δε νομίζω να είναι μικρές ομάδες.

Στην Μίλαν εργάστηκε ενάμιση χρόνο. Το ίδιο διάστημα και στη Νάπολι. Αν ήταν τραγικός, θα τον κρατούσαν αυτές οι ομάδες 18 περίπου μήνες; Θα τον άλλαζαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Στην Βαλένθια απέτυχε. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είναι που δεν κόλλησε σε μια ομάδα. Θυμίζω ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μετά την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό, πήγε στην Βιγιαρεάλ και δεν έβγαλε την χρονιά, μιας και η ομάδα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο…

Στην Φιορεντίνα έφυγε γιατί διαφώνησε με τους διοικούντες στην μεταγραφική περίοδο. Μία κίνηση που λέει πολλά για τον χαρακτήρα του.

Πάμε τώρα να θυμηθούμε προπονητές που ήρθαν στον Ολυμπιακό και θα εστιάσω στις επιτυχίες τους, πριν από την παρουσία τους στο λιμάνι. Στο βιογραφικό τους.

Όταν συμφώνησε ο Ζαρντίμ (το καλοκαίρι του 2012), είχε να επιδείξει μια καλή χρονιά στην Μπράγκα, με την οποία βγήκε τρίτος. Δεν νομίζω να ήταν γνωστός. Έφυγε από τον Ολυμπιακό γιατί υπήρχε γκρίνια για την εικόνα της ομάδας, έστω και αν αυτή ήταν στην πρώτη θέση. Η πίεση που λέγαμε…

Το 2015 και στις 8 Ιουλίου συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Μάρκο Σίλβα. Ένας νεαρός προπονητής που είχε καθίσει τρία χρόνια στον πάγκο της Εστορίλ και με την δουλειά του, έγινε προπονητής στην Σπόρτινγκ για έναν χρόνο. Κατέκτησε το Κύπελλο Πορτογαλίας και στο πρωτάθλημα βγήκε τρίτος. Η Σπόρτινγκ, που σαφώς και είναι μεγάλη ομάδα, έλυσε την συνεργασία μαζί του. Προφανώς και έκανε λάθος, γιατί βλέπουμε τι προπονητικό όνομα έχει χτίσει ο Σίλβα.

Πάμε και στον Πέδρο Μαρτίνς. Πριν τον Ολυμπιακό είχε εργαστεί σε Μαρίτιμο, Ρίο Άβε και Γκιμαράεζ. Μεγαθήρια. Η επιτυχία του, ήταν ότι πήγε στον τελικό Κυπέλλου με την Ρίο Άβε, στον οποίο ηττήθηκε. Κανείς δεν τον ήξερε. Ήρθε, δούλεψε, έμεινε στην ομάδα τέσσερα χρόνια.

Νομίζετε ότι είναι πολλοί οι προπονητές που ήρθαν στην ομάδα με τεράστιο βιογραφικό; Ζητώ συγγνώμη εάν ξεχάσω κάποιον και θα αναφερθώ από το 1990 μέχρι σήμερα. Θυμάμαι τον Λιούπκο Πέτροβιτς που ήρθε στον Ολυμπιακό, ενώ είχε κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε που είχε φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με την Εσπανιόλ και ο Μπέντο που κάθισε τέσσερα χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Πορτογαλίας.
Ο αγαπημένος μου Όλεγκ Μλαχίν, ήρθε από τον Άρη Λεμεσού και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, λόγω των επιτυχιών του στην ΑΕΚ…

Αν τελικά έρθει στο λιμάνι ο Γκατούζο, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να προσφέρει στην ομάδα και όχι αν οι συνεντεύξεις Τύπου γίνουν ροντέο, γιατί έχει εκρηκτικό χαρακτήρα. Και πρέπει κάπου να σταματήσουν οι υπερβολές. Γιατί μέσα σε όλα που διάβασα, ήταν και να μην πάρει ο κόσμος διαρκείας, επειδή η επιλογή για τον πάγκο του Ολυμπιακού είναι ο Γκατούζο!

Για σταθείτε ρε παιδιά. Η δική μου η γενιά γέμιζε τα γήπεδα, χωρίς η ομάδα να έχει κατακτήσει πρωτάθλημα εννέα χρόνια. Που διαβάζαμε ότι «έχει μάτι ο μικρός» (για τον Περσία), που καθόταν στον πάγκο ο πεθερός του Ντέταρι! Αλλά εμείς, εκεί. Δίπλα στην ομάδα. Και εκεί να δείτε πίεση και γκρίνια. Από το πρώτο λεπτό των αγώνων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ