Ο κύβος ερρίφθη: Αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του Αραούχο

Ο κύβος ερρίφθη: Αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του Αραούχο

Σε όλες τις δοκιμές του Ματίας Αλμέιδα αυτός που παίρνει τον ρόλο του Σέρχιο Αραούχο στο γήπεδο είναι ο Στίβεν Τσούμπερ.

Είναι το θέμα των ημερών στην ΑΕΚ. Ποιος και πώς θα καλύψει το κενό του Σέρχιο Αραούχο στα υπόλοιπα ματς μέχρι το φινάλε της σεζόν; Ο Αργεντινός τέθηκε νοκ-άουτ για τους επόμενους 4-5 μήνες λόγω της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε και η επιστροφή του αναμένεται περίπου τον Οκτώβριο. Μέσα στον επόμενο μήνα θα κριθούν τα πάντα για την Ένωση σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και το μπαλάκι περνάει πλέον στα χέρια του Ματίας Αλμέιδα που καλείται να βρει τη λύση για να καλύψει το κενό του.

Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για τον αρχηγό της ΑΕΚ αλλά γιατί όλο αυτό το πακέτο που προσφέρει στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπορεί να το δώσει κανείς άλλος. Ο «Τσίνο» είναι η προσωποποίηση του στυλ παιχνιδιού του Ματίας Αλμέιδα, με την αδιάκοπη πίεση και τα τρεξίματά του, τις αλληλοκαλύψεις, την προσφορά του στη δημιουργία και στο σκοράρισμα. Όλα αυτά μαζί, μόνο εκείνος μπορούσε να τα δώσει.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Η «χρυσή» λίστα του Ραζνάτοβιτς στα χέρια του Αταμάν

Το κακό συνέβη όμως και αυτό δεν αλλάζει. Έτσι λοιπόν ο Αλμέιδα φαίνεται πως έχει ήδη καταλήξει τον παίκτη που θα έχει τον ρόλο του Αραούχο στο γήπεδο. Και αυτός δεν θα είναι άλλος από τον Στίβεν Τσούμπερ. Τον ποδοσφαιριστή δηλαδή που έχει μπει όσο κανείς άλλος φέτος στα παπούτσια του Αραούχο όταν εκείνος δεν βρισκόταν στο χορτάρι. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάνει τα ίδια πράγματα. Σε κάθε περίπτωση κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Έτσι κι εδώ.

Σε όλες τις δοκιμές ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Αλμέιδα έχει δοκιμάσει κυρίως τον Ελβετό ως αντι-Αραούχο, με τον Πινέδα που επίσης θα μπορούσε να παίξει εκεί, να μετατοπίζεται στο αριστερό άκρο και τους Άμραμπατ, Ελίασον να διεκδικούν τη θέση στα δεξιά. Αυτός που θα την… πληρώσει απ’ όλη αυτή την ιστορία, θα είναι ο Γκατσίνοβιτς που το τελευταίο διάστημα δείχνει να περνάει μία περίοδο ντεφορμαρίσματος.

Όσο για τους λόγους που ο Αλμέιδα κατέληξε στον Τσούμπερ; Κατ’ αρχάς σε αυτή τη θέση έχει καθιερώσει τον Ελβετό από τότε που επέστρεψε από την επέμβαση στους κοιλιακούς και τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν σε απόλυτο βαθμό. Κατά δεύτερον ο Τσούμπερ βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση εδώ και αρκετό καιρό, όντας ίσως ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ΑΕΚ. Εκτός από τα γκολ-χρυσάφι που έχει πετύχει κόντρα σε Ιωνικό, Ατρόμητο και Άρη, ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του και αυτό είναι εμφανές σε κάθε παιχνίδι.

Όσον αφορά μάλιστα συγκεκριμένα το ματς με τον Ολυμπιακό, δεν πρέπει να λησμονηθεί πως ο Τσούμπερ ήταν από τους κορυφαίους – αν όχι ο κορυφαίος – της ΑΕΚ στο 3-0 επί των «ερυθρόλευκων» στο Κύπελλο. Αγωνιζόμενος και πάλι κεντρικά, πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία στην επίθεση. Είχε ασίστ στο πρώτο γκολ, άμεση συμμετοχή στο αυτογκόλ του Σαμασέκου όπου έχει κάνει άνω κάτω την άμυνα του Ολυμπιακού και γενικά η παρουσία του ήταν εξαιρετική.

Το ότι θα παίξει όπως όλα δείχνουν ο Τσούμπερ με τον Ολυμπιακό, δεν σημαίνει πως μέχρι το τέλος της σεζόν ο συγκεκριμένος ρόλος θα ανήκει σε εκείνον. Πινέδα, Μάνταλος, ακόμα και ο Άμραμπατ θα μπορούσαν επίσης να παίξουν και έχουν παίξει φέτος, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, τη θέση. Τη δεδομένη στιγμή όμως, ο Ελβετός δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ