Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Οι τρεις προηγούμενες μάχες δείχνουν που… βαδίζουν (vids)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Οι τρεις προηγούμενες μάχες δείχνουν που… βαδίζουν (vids)

Οι τρεις προηγούμενες μάχες των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ δείχνουν ισχνό προβάδισμα τίτλου εκ των πραγμάτων για έναν, αλλά και μια ομάδα που το... αίμα της βράζει.

Τελικός

Μία σπουδαία μάχη θα γίνει την Κυριακή (20:00), ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στη Λεωφόρο για την 7η αγωνιστική των Play-Offs της Super League.  Οι δυο ομάδες είναι ισόβαθμες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 75 βαθμούς ωστόσο το «τριφύλλι» είναι πρώτο γιατί εκεί τερμάτισε στην κανονική περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Κλοπ: «Αυτή η σεζόν μας δίδαξε μερικά πράγματα»

Κάτι που αξίζει βέβαια να σημειωθεί και μας δίνει και ένα… spoiler για το τι θα γίνει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, είναι οι προηγούμενες αναμετρήσεις για τους δυο διεκδικητές του τίτλου που δεν είναι μία, ούτε δυο αλλά τρεις.

Τι έγινε λοιπόν στα προηγούμενα παιχνίδια;

Ο πρώτος αγώνας των δυο ομάδων διεξήχθη στις 11/9/22 στη Λεωφόρο νωρίς νωρίς. Ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα ενώ η ομάδα του Αλμέιδα προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της. Η Ένωση προηγήθηκε στον αγώνα με το «τριφύλλι» με τέρμα του Πινέδα στο 36ο λεπτό ωστόσο πριν κλείσει το ημίχρονο δέχθηκε δυο τέρματα με ισάριθμα πέναλτι και σκόρερ τους Αϊτόρ και Σπόραρ.

Σε γενικές γραμμές το «τριφύλλι» ήταν καλύτερο, με τον Αλμέιδα στο δεύτερο μέρος να μένει με καθαρό κόφτη τον Πινέδα για να κάνει τους «κιτρινόμαυρους» πιο επιθετικούς και να μην… το πληρώνει παρά τις ευκαιρίες των παικτών του Γιοβάνοβιτς, με το 2-1 να μένει. Η ΑΕΚ πάντως είχε τις στιγμές της σε εκείνο το ματς…

Ο δεύτερος αγώνας διεξήχθη στην μπαρουτοκαπνισμένη ΟΠΑΠ Αρένα στις 8/1/23. Ένα καπνογόνο έγινε η αιτία διακοπής της αναμέτρησης για λίγα λεπτά με το ματς να ξαναξεκινάει, τους «πράσινους» να αποσυντονίζονται και τον Πινέδα να σκοράρει για το τελικό 1-0. Το «τριφύλλι» είχε δοκάρι με τον Ιωαννίδη ενώ η Ένωση έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις με τον Λιβάι Γκαρσία σε ένα ματς που η ομάδα του Αλμέιδα -λόγω έδρας- κυρίως, ήταν ελαφρώς καλύτερη, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι της με τις πολλές ευκαιρίες κι αυτό γιατί το σύνολο του Γιοβάνοβιτς δεν την άφησε…

Το τρίτο ματς που έγινε πάλι στην ΟΠΑΠ Αρένα προσφάτως, στις 19 Μαρτίου ήταν στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής των Play-Offs. Η ΑΕΚ, ότι είχε υποστεί βαριά ήττα με 3-1 μέσα στο «σπίτι» της από τον Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό με το διπλό επί του Ατρομήτου να παίρνει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Στα του ματς, ήταν πολύ μέτριο με τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0. Η ΑΕΚ ναι μεν είχε την κατοχή τις μπάλας αλλά δε μπορούσε να δημιουργήσει με τίποτα ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία με το σύνολο του Γιοβάνοβιτς να κρατάει μάλλον εύκολα το «Χ».

Η ΑΕΚ μπορεί να παίζει πιο επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά ο Παναθηναϊκός με «στρατηγό» τον Γιοβάνοβιτς δεν την έχει αφήσει να κάνει το παιχνίδι της

Στο διά ταύτα λοιπόν, ναι η ΑΕΚ είναι η πιο επιθετική ομάδα του πρωταθλήματος, ίσως να παίζει και την καλύτερη μπάλα, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι ίσως η μοναδική ομάδα της Super League (πέρα από τον Ολυμπιακό και το 1-3), που δεν την έχει αφήσει ποτέ να εφαρμόσει το πλάνο της. Λίγες οι κλασικές ευκαιρίες για την Ένωση με το σύνολο του Γιοβάνοβιτς να την κρατάει μακριά από την εστία του.

Ισχνό προβάδισμα οι «πράσινοι» λόγω των αποτελεσμάτων που τους βολεύουν αλλά και η φετινή ΑΕΚ είναι ικανή για διπλό… τίτλου 

Ο Παναθηναϊκός εκ των πραγμάτων κιόλας έχει πλεονέκτημα. Και γιατί παίζει στο γήπεδο του με τον κόσμο στο πλάι, και γιατί κυνηγάει δυο αποτελέσματα (ισοπαλία, νίκη), και γιατί ξέρει να διαχειριστεί την ορμή της ΑΕΚ ωστόσο, με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο να εμψυχώνει φουλ τους ποδοσφαιριστές του, με την Ένωση αποδεδειγμένα επίσης να παίζει πολύ καλή μπάλα στο πρωτάθλημα, όλα είναι πιθανά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ