Ξεκάθαρος ο Σπάθας: «Χαρίστηκαν τρεις κόκκινες κάρτες στην ΑΕΚ» (vid)

Ξεκάθαρος ο Σπάθας: «Χαρίστηκαν τρεις κόκκινες κάρτες στην ΑΕΚ» (vid)

Ο Ηλίας Σπάθας σχολίασε τις αμφισβητούμενες φάσεις από το ντέρμπι της Λεωφόρου, εξηγώντας πως Μουκουντί και Βίντα έπρεπε να αποβληθούν από πλευράς ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στη Λεωφόρο στο μεγάλο ντέρμπι για την πρώτη θέση και το προβάδισμα τίτλου, με το τριφύλλι να έχει το πάνω χέρι πλέον σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Οι πράσινοι έχουν έντονα παράπονα από τον διαιτητή του ματς για το γεγονός ότι δεν απέβαλε τον Μουκουντί με δεύτερη κίτρινη κάρτα δύο φορές, αλλά και τον Βίντα, χαρίζοντας τρεις κόκκινες ουσιαστικά στην Ένωση.

Ο Ηλίας Σπάθας μετά το τέλος της αναμέτρησης, σχολίασε τις αμφισβητούμενες φάσεις από το ντέρμπι της Λεωφόρου και ήταν ξεκάθαρος, αφού τόνισε ότι και στις τρεις περιπτώσεις ο Πορτογάλος ρέφερι του ματς χαρίστηκε στους στόπερ των κιτρινόμαυρων.

Ακόμη, ο πρώην διαιτητής εξήγησε πως στη φάση του τραυματισμού του Λάζαρου Ρότα δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τον Μπερνάρντ, ο οποίος παίρνει την μπάλα και άθελα του χτυπάει τον αμυντικό της ΑΕΚ, για αυτό τον λόγο δεν υπάρχει και καμία κόκκινη κάρτα, αλλά φάουλ και κίτρινη στον παίκτη του τριφυλλιού.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στη «Super Μπάλα Live» του MEGA:

Για τη φάση του Τσούμπερ στην αρχή: «Γίνεται μια επικίνδυνη επίθεση που καταλήγει σε δοκάρι. Ο βοηθός ήταν απρόσεκτος, υπάρχει οφσάιντ. Θέλω να πιστεύω ότι αν γινόταν γκολ, θα είχαμε ακύρωση από το VAR. Ήταν σε κακή θέση ο βοηθός, έπρεπε να είχε υποδείξει το οφσάιντ».

Για ένα φάουλ που δεν δόθηκε στον Παναθηναϊκό στο πλάι: «Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ απρόσεκτα πέφτει στα πόδια του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, η μπάλα κινείται πλαγίως. Δεν μιλάμε για κάρτα, αλλά είναι ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα, θα έπρεπε ο διαιτητής να δώσει φάουλ χωρίς κάρτα».

Για τη φάση με Μπερνάρ και Ρότα: «Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού βρίσκει τη μπάλα, μετά όμως πατάει τον παίκτη της ΑΕΚ και με το χέρι τον χτυπάει στο πρόσωπο. Δεν έχει πρόθεση να τον χτυπήσει, δεν είναι κόκκινη. Με το χέρι τον χτυπάει στο πρόσωπο στην κίνηση που κάνει, είναι ριψοκίνδυνη ενέργεια. Ήταν φάουλ και κίτρινη κάρτα. Είναι εργαλείο το χέρι, όχι όπλο. Είχε πρόθεση να βρει τη μπάλα και τη βρήκε. Η κίνηση των χεριών είναι φυσιολογική. Ήταν φάουλ και κίτρινη κάρτα».

Για ένα φάουλ στον Χουάνκαρ που δεν δόθηκε: «Δεν δίνει κάποια παράβαση ο διαιτητής κακώς. Χαμηλά στο πόδι υπάρχει παράβαση, θα μπορούσε να ήταν και κίτρινη κάρτα για υποσχόμενη επίθεση».

Για την κάρτα του Μάγκνουσον: «Ο διαιτητής δίνει φάουλ και κάρτα. Αντίθετα, πριν δεν το έπραξε υπέρ του Παναθηναϊκού. Σωστό το φάουλ, λάθος η κάρτα».

Για το… πέναλτι στον Μάγκνουσον: «Έχουμε πτώση στην περιοχή. Η μπάλα δεν πήγαινε εκεί, δεν βλέπουμε κάτι αντικανονικό, το θεωρούμε ως φυσιολογικό. Πέφτει πριν τον τραβήξει ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού».

Για τις κάρτες που δεν δόθηκαν στον Μουκουντί: «Λίγα λεπτά μετά την πρώτη κάρτα, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ μαρκάρει αντικανονικά. Ήταν κάρτα. Στο δεύτερο ημίχρονο κάνει το ίδιο. Αυτή την φορά δίνει το φάουλ ο διαιτητής, αλλά δεν δίνει την κάρτα. Είναι πανομοιότυπη περίπτωση με την κάρτα στον Μάγκνουσον».

Για το φάουλ του Βίντα στον Τσόκαϊ: «Σε μια διεκδίκηση ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού έχει βρει με το κεφάλι τη μπάλα, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ βρίσκει τον αντίπαλό του. Είναι ένα φάουλ και κίτρινη κάρτα. Ο Βίντα είχε ήδη κίτρινη, άρα ήταν κόκκινη κάρτα».

Για την κάρτα στον Κουρμπέλη: «Σωστά δόθηκε φάουλ και κίτρινη κάρτα. Σηκώνει το πόδι του ψηλά, είναι ριψοκίνδυνη ενέργεια».

Για το χέρι του Μάνταλου: «Είναι μια επικίνδυνη επίθεση που ξετυλίγει ο Παναθηναϊκός. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ προσπαθεί να καλύψει το χέρι του, δεν προλαβαίνει, η μπάλα βρίσκει στον αγκώνα και αλλάζει πορεία. Έπρεπε να δώσει φάουλ ο διαιτητής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ