Και η ρέντα του Παναθηναϊκού συνεχίζεται: Παρά τις απώλειες στη Λεωφόρο παραμένει πρώτος (vids)

Και η ρέντα του Παναθηναϊκού συνεχίζεται: Παρά τις απώλειες στη Λεωφόρο παραμένει πρώτος (vids)

Με την ΑΕΚ δεν ήταν καλός, αλλά γλίτωσε ελέω δοκαριών και Μπρινιόλι, ενώ την απώλεια με τον ΠΑΟΚ την... έσβησε η ισοπαλία της Νέας Φιλαδέλφειας.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό φέτος. Θα έλεγε κανείς πως όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δεν είναι μόνο τα γκολ στα χασομέρια, που έχει χαθεί πλέον το μέτρημα από τους βαθμούς που έχουν πάρει οι «πράσινοι» στο φινάλε των αναμετρήσεων, δεν είναι το γεγονός ότι σχεδόν πάντα οι λεπτομέρειες είναι υπέρ του (βλέπε Τούμπα), αλλά ακόμη και στην κακή του μέρα, ευνοείται από άλλους παράγοντες.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα δύο τελευταία του ντέρμπι στην κατάμεστη Λεωφόρο. Αρχικά στο ματς που είχε διαφημιστεί από όλους ως ο τελικός του πρωταθλήματος και σε μεγάλο βαθμό έτσι θα ήταν εφόσον υπήρχε νικητής. Κάτι που δεν συνέβη καθώς μπορεί η ΑΕΚ να ήταν καλύτερη, να είχε ευκαιρίες, δοκάρια και υπεροχή σχεδόν σε όλο το ματς, παρά την ίωση που την «θέρισε» πριν το παιχνίδι, ωστόσο ο Παναθηναϊκός πήρε το 0-0 και παράλληλα την ισοβαθμία που τον διατήρησε στην κορυφή.

Διαβάστε επίσης: Το twitter «τρελάθηκε» με την τριποντάρα του Σλούκα (vids, pics)

Κόντρα στον ΠΑΟΚ το «τριφύλλι» μπήκε καλά. Πέτυχε γκολ από τα αποδυτήρια, είχε τον αντίπαλο με πολλές και σημαντικές απουσίες στην άμυνα και όλα έδειχναν να είναι ιδανικά. Στο δεύτερο μέρος όμως το έργο άρχισε να γυρνάει. Ο Τόμας ισοφάρισε, ο Σένκεφελντ αποβλήθηκε και με το σφύριγμα της λήξης είναι πιθανό να ακούστηκε κι ένα «και πάλι καλά» στη Λεωφόρο. Την ίδια ώρα η ΑΕΚ έπαιζε καθυστερήσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Ολυμπιακό. Είχε εννιά λεπτά για ένα γκολ τίτλου το οποίο δεν μπήκε ποτέ.

Και ο Παναθηναϊκός, οι οπαδοί του οποίου δεν έφυγαν από τη Λεωφόρο μέχρι να λήξει το ματς της «Opap Arena», παρέμεινε στην κορυφή για ακόμη μια αγωνιστική. Παίζει δεν παίζει καλά, νικάει ή όχι, από την κορυφή δεν πέφτει. Είναι κι αυτό μια ικανότητα, δείχνει ένα μέταλλο. Είναι όμως και ρέντα. Και ο Παναθηναϊκός φέτος δεν μπορεί να έχει κανένα παράπονο από την τύχη του. Καλύτερα δεν θα μπορούσε να του έχει φερθεί.

Γενικά πάντως σε όλη τη χρονιά τα μεγαλύτερα προβλήματα στη Λεωφόρο τα είχε ο Παναθηναϊκός. Εκεί έκανε τη μεγαλύτερη γκέλα της σεζόν (0-0 με τον Βόλο), εκεί ισοπεδώθηκε αγωνιστικά από τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο, αλλά έμεινε όρθιος με ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις, εκεί γνώρισε την πιο βαριά ήττα του, με το 0-3 από τον ΠΑΟΚ. Τα σπουδαία εκτός έδρας αποτελέσματα είναι κυρίως αυτά που τον κρατούν στην κορυφή και για να πάρει τον τίτλο θα χρειαστεί ακόμη ένα τέτοιο, την προσεχή Κυριακή στο Καραϊσκάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ