ΕΠΟ για τον ορισμό Φωτιά στο Άρης-ΑΕΚ: «Ο διαιτητής που είχε οριστεί ακύρωσε την έλευσή του»

ΕΠΟ για τον ορισμό Φωτιά στο Άρης-ΑΕΚ: «Ο διαιτητής που είχε οριστεί ακύρωσε την έλευσή του»

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση για να δικαιολογήσει ότι αντί για ξένο ρέφερι όρισε τον Βασίλη Φωτιά στο παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ

Η ΕΠΟ προχώρησε σε μια αν μη τι άλλο πρωτόγνωρη κίνηση, καθώς με ανακοίνωσή της εξήγησε γιατί δεν ορίστηκε ξένος διαιτητής στο ΑΕΚ-Άρης, αλλά ο Βασίλης Φωτιάς.

Η ομοσπονδία πήρε επίσημη θέση για να δικαιολογήσει την απόφαση της, τονίζοντας πως εκείνη προσπάθησε να φέρει μέχρι και elite από άλλη ήπειρο, αλλά κόλλησε στα γραφειοκρατικά.

Παράλληλα, πέρα από την απόφαση της στο ματς του Κλεάνθης Βικελίδης, αναφέρθηκε και στον ορισμό του Φέλιξ Μπριζ στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σχετικά με τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στον αγώνα ΑΡΗΣ-ΑΕΚ ανακοινώνουμε τα ακόλουθα.

1. Μετά την επιστολή του προέδρου της UEFA κ. Τσέφεριν (Τρίτη 2 Μαϊου) ο ορισμένος για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΕΚ διαιτητής ακύρωσε την έλευση του.

2. Ο ορισμένος για τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΎ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Γερμανός διαιτητής δεν ακύρωσε την έλευση του επειδή, μετά από χρόνια, έχει αποσυρθεί από τον πίνακα διαιτητών Εlite της UEFA και ανήκει μόνο στην Γερμανική Ομοσπονδία.

3. Καταβλήθηκε προσπάθεια αντικατάστασης του διαιτητή που ακύρωσε, αλλά απέβη άκαρπη, αφού ουδείς Ευρωπαίος διαιτητής Elite ή Α’ κατηγορίας ΟΥΕΦΑ δέχεται πλέον να έρθει στην Ελλάδα.

4. Καταβλήθηκε προσπάθεια πρόσκλησης διαιτητή Elite από άλλη Συνομοσπονδία και βρέθηκε διαιτητής αυτής της κατηγορίας, αλλά το Υπουργείο Εξωτερικών μας ενημέρωσε ότι η έκδοση visa για τον διαιτητή αυτόν ήταν αδύνατη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

5. Υπενθυμίζουμε στους πάντες ότι η επιστολή Τσέφεριν οφείλεται σε υπαιτιότητα τρίτων, όχι της ΕΠΟ, σε αυτή δε την επιστολή επαινείται και εξαίρεται η προσπάθεια της ΕΠΟ για την πρόσκληση Elite διαιτητών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ