Λουτσέσκου, Πινέδα, Μπρινιόλι: Το τρένο της μεγάλης φυγής… σφυρίζει

Λουτσέσκου, Πινέδα, Μπρινιόλι: Το τρένο της μεγάλης φυγής… σφυρίζει

Το κρίσιμο καλοκαίρι για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ που καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τους... MVP της φετινής σεζόν.

Η ΑΕΚ μετά το διπλό στο Κλεάνθης Βικελίδης επί του Άρη και την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, είναι «αγκαλιά» με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού την τελευταία αγωνιστική θέλει να μην χάσει από τον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην Ένωση ωστόσο μπαίνουν σε ένα κρίσιμο καλοκαίρι είτε πάρει τον τίτλο (που είναι και το πιθανότερο), είτε όχι, αφού θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδο της στους ομίλους του Champions League. Κάτι που ισχύει και για τον Παναθηναϊκό, αφού και η δεύτερη θέση δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτό που «καίει» τους δύο πρωτοπόρους του πρωταθλήματος, αλλά και τον ΠΑΟΚ ενόψει καλοκαιριού είναι το τι θα γίνει με τους… MVP τους τη φετινή χρονιά, αφού τόσο ο Ορμπελίν Πινέδα, που ξεχώρισε από τους κιτρινόμαυρους, όσο και οι Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Ραζβάν Λουτσέσκου για τον Δικέφαλο του βορρά μόνο σίγουροι δεν είναι για τη νέα σεζόν.

Συγκεκριμένα, ο καθένας για διαφορετικό λόγο είναι στον… αέρα και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν το καλοκαίρι και μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων. ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις σε λίγο καιρό για τις τρεις αυτές υποθέσεις, που ενδεχομένως να κρίνουν τόσο τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η ΑΕΚ δεδομένα θα ήθελε να κρατήσει τον Πινέδα και την επόμενη χρονιά, αφού από την πρώτη στιγμή που αποκτήθηκε με τη μορφή  δανεισμού, φάνηκε ότι είναι ποδοσφαιριστής πολύ υψηλού επιπέδου. Όμως η παραμονή του με κανονική μεταγραφή μόνο εύκολη δεν είναι, αφού η ρήτρα και τα χρήματα που ζητάει η Θέλτα είναι πάνω από 8-9 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι αδύνατον να δώσει η Ένωση. Παράλληλα, οι εμφανίσεις του έχουν προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και από ομάδες του εξωτερικού και κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την υπόθεση αυτή, με τον Μεξικανό το πιθανότερο να είναι να αποχωρήσει.

Από εκεί και πέρα, η άλλη περίπτωση που έχει ενδιαφέρον και μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό όμως αυτή τη φορά είναι του Μπρινιόλι. Ο Ιταλός γκολκίπερ αναμφίβολα ήταν ο σημαντικότερος παίκτης του Παναθηναϊκού και πιθανότατα μαζί με τον Φώτη Ιωαννίδη μοιράζεται το… MVP στο τριφύλλι. Ο Μπρινιόλι λοιπόν μπορεί να έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024 με το τριφύλλι, αλλά το ενδιαφέρον από την πατρίδα του είναι έντονο, όπως έχετε διαβάσει από to10.gr, μετά τις καταπληκτικές εμφανίσεις που έκανε και κάνει φέτος.

Η λογική λέει ότι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να τον κρατήσει και ιδανικά να τον ανανεώσει, όμως στη γειτονική χώρα κυκλοφορεί όλο και περισσότερο το όνομα του και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις. Μάλιστα, επειδή θα μπει και στην τελευταία σεζόν του συμβολαίου του, αν δεν ανανεωθεί το συμβόλαιο του, είναι αρκετά πιθανό να πουληθεί, παρότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεδομένα θα ήθελε να ξεκινήσει όλο τον σχεδιασμό του για τη νέα χρονιά με εκείνον στο «1».

Τέλος, πέρα από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, σε κρίσιμο σταυροδρόμι ενδέχεται να μπει και ο ΠΑΟΚ και μάλιστα για ακόμη πιο σοβαρό λόγο σχετικά με… αποχώρηση. Ο λόγος για τον Λουτσέσκου, ο οποίος με όσα βίωσε ο οργανισμός ΠΑΟΚ φέτος αντικειμενικά ήταν ο… MVP, ξεπέρασε τις προσδοκίες και βρίσκεται και σε έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου, διεκδικώντας τρόπαιο απέναντι στην ΑΕΚ.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα συμβεί στον τελικό, αλλά και στο ματς με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για την τελευταία αγωνιστική των Play off της Super League, αφού θα κριθεί απόλυτα επιτυχημένος αν ο Δικέφαλος τερματίσει στην τρίτη θέση και πάρει και το Κύπελλο. Ο Ρουμάνος τεχνικός απέδειξε και φέτος ότι παρότι δεν είχε τη στήριξη που θα έπρεπε να έχει από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, πως είναι ένας ικανός προπονητής, όμως ήδη έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια σχετικά με το μέλλον του.

Η λογική λέει ότι ο Λουτσέσκου δεν «κουνιέται» από τη Θεσσαλονίκη το φετινό καλοκαίρι, ειδικά αν βγει τρίτος ή πάρει το Κύπελλο, όμως οι φήμες είναι φήμες. Τόσο από την Ευρώπη όσο και από την Ασία κυκλοφορεί το όνομα του. Αλλά το να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολο και θα χρειαστούν να καταβληθούν χρήματα σε περίπτωση που ενδιαφέρεται κάποια ομάδα να τον κάνει δικό της.

Ο Δικέφαλος του βορρά έχει ρήτρα στο συμβόλαιο του (περίπου 7 εκατ. ευρώ), ο Ρουμάνος δεσμεύεται με τους Θεσσαλονικείς και δύσκολα θα φύγει, όμως είναι δεδομένο πως υπάρχουν αρκετά… μάτια πάνω του από το εξωτερικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ