Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ: Ο Πινέδα, το Champions League και οι μεταγραφικές πινελιές

Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ: Ο Πινέδα, το Champions League και οι μεταγραφικές πινελιές

Η ΑΕΚ κατέκτησε τα πάντα και με ηρεμία βάζει μπρος για τη νέα σεζόν.

«Αχόρταγη» η ΑΕΚ της εφετινής σεζόν. Τα πήρε όλα και έφυγε. Μετά το πρωτάθλημα, κιτρινόμαυρο βάφτηκε και το Κύπελλο στο Πανθεσσαλικό. Εκεί από όπου και ξεκίνησε ο…εφιάλτης των χαμένων τελικών. Εκεί ξεπληρώθηκε και το τελευταίο «γραμμάτιο» των περασμένων χρόνων.

Νταμπλ μετά από 45 ολόκληρα χρόνια για την ΑΕΚ, που πιστοποίησε την αγωνιστική της ανωτερότητα ακόμα και στο 10 vs 11. Μόνο απλό δεν είναι αυτό που κατάφερε η Ενωση στο Πανθεσσαλικό. Και η επιτυχία πιστώνεται στον Ματίας Αλμέιδα. Στον άνθρωπο που έφερε τα πάνω-κάτω στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επαναφέροντας τον Δικέφαλο στην κορυφή. Στον άνθρωπο που βίωσε την αμφισβήτηση στο ξεκίνημα της «κιτρινόμαυρης» περιπέτειάς του. Το γεγονός πως δεν είχε προπονητική εμπειρία στα γήπεδα της Ευρώπης ήταν το κυριότερο επιχείρημα των αντιφρονούντων. Τελικά, άπαντες πήραν τις απαντήσεις τους. Δύο κούπες ο απολογισμός της ονειρικής σεζόν για την ΑΕΚ, που έχει ήδη θέσει τις βάσεις για την επόμενη.

Ο σχεδιασμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο έχει ήδη ξεκινήσει, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να σκανάρουν την αγορά για τις κατάλληλες μεταγραφικές πινελιές. Κονέ, Κουχάρσκι και Αλβες έχουν σηκώσει μανίκια και η Ενωση ετοιμάζεται για τις κινήσεις που θα τη δυναμώσουν ακόμα περισσότερο.  Αλλωστε, μην ξεχνάμε πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μπροστά τους και την πρόκληση του Champions League. Με το ταξίδι να ξεκινάει από τον 3ο προκριματικό γύρο, ο Δικέφαλος έχει δύο… ζαριές για τους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης.

Δεδομένα, η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, με την ανανέωση του Γιώργου Τζαβέλλα να βρίσκεται ακόμα στον «αέρα». Προσθήκη δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάτω από τα δοκάρια, ενώ το βάρος θα πέσει και στην μεσοεπιθετική γραμμή. Εκεί που η Ενωση θα έχει και… βροχή από προτάσεις για τους ποδοσφαιριστές της. Ηδη, ο Λιβάι Γκαρσία έχει κινητοποιήσει τη μισή Ευρώπη με τις εμφανίσεις του. Μπεσίκτας, Μονπελιέ, Λιλ, Ντόρτμουντ και Λιόν είναι μόνο μερικές από τις ομάδες που έχουν καρφωμένα τα μάτια τους στον άσο από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Οπότε, άπαντες αντιλαμβάνονται πως αν κάποιος παίκτης πωληθεί, τότε θα καλυφθεί και το κενό του.

Τον Ιανουάριο βρέθηκε στο στόχαστρο ο Κικάνοβιτς, ενώ δεν αποκλείεται να «παίξει» δυνατά και στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Πρόκειται, άλλωστε, για «παιδί» του Ματίας Αλμέιδα. Από εκεί και πέρα, στο κάδρο τοποθετείται και το όνομα του Ιτούρμπε που μένει ελεύθερος από τον Άρη. Είναι μια περίπτωση που απασχολεί τους ανθρώπους της Ενωσης ενόψει της νέας σεζόν. Φυσικά, οι υποψήφιοι στόχοι για την ΑΕΚ της σεζόν 2023-2024 δεν σταματούν εκεί. Στο «κιτρινόμαυρο» μπλοκάκι βρίσκεται σημειωμένο και το όνομα ενός παλιού γνώριμου. Του Εζέκιελ Πόνσε. Με την Ελτσε να παίρνει τον δρόμο για την Segunda Division, ο Αργεντινός επιθετικός αναζητά την επόμενη ποδοσφαιρική του περιπέτεια. Και ο Δικέφαλος ενδέχεται να ψάξει το πρόσφορο έδαφος για την απόκτησή του.

Για το τέλος, υπάρχει πάντα η ξεχωριστή περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα. Του ποδοσφαιριστή που έκανε τα πάντα στην εφετινή ΑΕΚ. Μόνο… σπαθιά δεν κατάπιε, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διπλή επιτυχία της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα. Ο δανεισμός του 27χρονου «μάγου» ολοκληρώθηκε και η Ενωση θα πρέπει να βρει νέα φόρμουλα συμφωνίας για να τον διατηρήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται φυσικά για μια δύσκολη υπόθεση, που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Δεν αποκλείεται να πάει μακριά η… βαλίτσα και να μπλεχτούν στην υπόθεση και άλλοι σύλλογοι της Ευρώπης. Το δεδομένο όμως είναι ένα: Οι νταμπλούχοι Ελλάδας είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να παραμείνει στα κιτρινόμαυρα ο Μεξικανός.

Λίγα τα ανοιχτά μέτωπα για την ΑΕΚ της νέας σεζόν. Με τις κατάλληλες κινήσεις, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει την ευκαιρία να… εκτοξευτεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ