Νέλσον Ολιβέιρα: Στη λάθος ομάδα τη λάθος στιγμή (vids)

Νέλσον Ολιβέιρα: Στη λάθος ομάδα τη λάθος στιγμή (vids)

Από δύο σεζόν σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, πάντα στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Η Ελλάδα δεν αποδείχθηκε γούρικη για τον Νέλσον Ολιβέιρα που ετοιμάζεται να την αποχαιρετήσει.

Η χρονιά ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο για τον ΠΑΟΚ ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό της νέας σεζόν, μιας και τα χρονικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά. Ο τελικός του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ ήταν το τελευταίο παιχνίδι για πολλές από τις παλιοσειρές των «ασπρόμαυρων» αλλά και για τον Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος επιθετικός έμεινε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στο Πανθεσσαλικό, ωστόσο το βράδυ της Τετάρτης έπεσε οριστικά η αυλαία και για τον ίδιο.

Μετά από δύο χρόνια στην Τούμπα ο έμπειρος άσος αποχωρεί χωρίς να έχει δικαιώσει ποτέ τις προσδοκίες, αλλά και το γεγονός πως είχε ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ομάδα. Οι οικονομικές του απαιτήσεις και κυρίως η αγωνιστική του κατάσταση, ήταν οι βασικοί λόγοι που η συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ δεν θα ανανεωθεί και ο Ολιβέιρα θα αποχαιρετήσει την Ελλάδα ύστερα από τέσσερα χρόνια. Και πιθανότατα, θα το κάνει και με ένα παράπονο. Ότι πάντα ήταν στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

Διαβάστε επίσης: Οι… συμμαθητές από το μέλλον

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που το καλοκαίρι του 2019 τον έφερε στη χώρα μας, πραγματοποιώντας μία πολύ σημαντική μεταγραφή για την επίθεσή της, με έναν ποδοσφαιριστή που είχε παραστάσεις μεταξύ άλλων και από την Premier League. Η αλήθεια είναι ότι οι πληροφορίες εκείνη την εποχή δεν παρουσίαζαν τον Ολιβέιρα και… τρελαμένο με την προοπτική του ελληνικού πρωταθλήματος.

Λίγο το μεγάλο συμβόλαιο που του έδινε η ΑΕΚ,  λίγο η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε συνδυασμό με την παρουσία πολλών συμπατριωτών του στην ομάδα ελέω Μιγκέλ Καρντόσο, τον έπεισαν τελικά να ζήσει αυτή την εμπειρία. Είχε την ατυχία όμως να βρεθεί σε δύο από τις πολύ άσχημες σεζόν της ΑΕΚ τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Μακριά από τον πρωταθλητισμό, με έναν χαμένο τελικό Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό και με έναν αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων.

Πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ να είναι Κυπελλούχος την προηγούμενη σεζόν, ήλπιζε πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Πήγαν όμως ακόμη χειρότερα. Με εξαίρεση την καλή πορεία πέρσι στην Ευρώπη, μέχρι τα προημιτελικά του Conference League, στο πρωτάθλημα δεν κατάφερε τίποτα ιδιαίτερο ενώ ηττήθηκε σε δύο σερί χαμένους τελικούς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, είδε και την πρώην ομάδα του να κατακτά νταμπλ, που σε συνδυασμό με την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια, βιώνει τις καλύτερες μέρες της ιστορίας της.

Με λίγα λόγια, ο Ολιβέιρα αποχαιρετά την Ελλάδα χωρίς καμία σημαντική ανάμνηση και με αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Κυρίως στον ΠΑΟΚ, όπου σε δύο χρόνια κατέγραψε μόλις 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με δέκα γκολ και τέσσερις ασίστ ενώ με τη φανέλα της είχε 70 εμφανίσεις με 26 γκολ και 10 ασίστ. Σαφώς πιο γεμάτη η παρουσία του στην ΑΕΚ αλλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ