Η επόμενη πίστα του Αλμέιδα και της ΑΕΚ

Η επόμενη πίστα του Αλμέιδα και της ΑΕΚ

Η νέα μεγάλη πρόκληση για τους νταμπλούχους Ελλάδος είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Η κατακόρυφη αγωνιστική πτώση της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια είχε μεγάλο αντίκτυπο και στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν όπου η Ένωση δεν κατάφερε να βγει ούτε στα προκριματικά του Conference League αφού τερμάτισε πέμπτη στο πρωτάθλημα.

Τελευταία ουσιαστικά αξιοσημείωτη παρουσία των «κιτρινόμαυρων» εκτός συνόρων ήταν το καλοκαίρι του 2018 στα προκριματικά του Champions League. Ακολούθησε η απογοητευτική συγκομιδή των μηδέν βαθμών στους ομίλους και τα επόμενα χρόνια ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ΑΕΚ ήταν εκείνη η πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ στο νοκ-άουτ του ΟΑΚΑ, στα πλέι οφ του Europa League. Για να ακολουθήσει ακόμη μία αποτυχημένη παρουσία σε ομίλους, με τον Δικέφαλο να μαζεύει μόλις τρεις βαθμούς, από τη νίκη κόντρα στη Ζόρια.

Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ πέτυχε κάτι αξιομνημόνευτο, ήταν τη σεζόν 2017-18 όταν είχε φτάσει μέχρι τους «32» του Europa League. Με ένα σερί 14 ματς χωρίς ήττα και εκείνον τον πικρό αποκλεισμό από την Ντιναμό Κιέβου όπου οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν απίθανες ευκαιρίες και στα δύο παιχνίδια, μένοντας τελικά εκτός με δύο ισοπαλίες. Αυτή η σεζόν έχει αφαιρεθεί πλέον από το ranking της ΑΕΚ η οποία έχει πίσω της τους βαθμούς από όσα (δεν) έκανε από τη σεζόν 2018-19 κι έπειτα. Αυτό είναι λοιπόν και το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Ματίας Αλμέιδα. Να πετύχει κάτι σημαντικό με την ΑΕΚ και στην Ευρώπη. Έχοντας σαν προίκα τους ομίλους του Conference League στους οποίους η Ένωση θα βρεθεί αν το καλοκαίρι δεν καταφέρει να πάρει ούτε μία πρόκριση στις δύο ευκαιρίες που θα έχει.

Ο στόχος όμως είναι ξεκάθαρος και είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά δεν θα είναι και αδύνατο για την ΑΕΚ που έχει βάλει πολύ γερές βάσεις από φέτος και θα χρειαστεί λίγες προσθήκες για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Με ομάδες από τη Δανία, την Κροατία, τα όνειρα σίγουρα δεν είναι απαγορευτικά, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League τουλάχιστον. Εκτός από τα τεράστια οικονομικά οφέλη που θα έχει το κλαμπ σε περίπτωση που καταφέρει να βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, υπάρχει το πρεστίζ αλλά και τα αγωνιστικά οφέλη που θα φέρει η συμμετοχή της ομάδας στο top επίπεδο, κόντρα στα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Στην ΑΕΚ έχουν λείψει αυτές οι μεγάλες βραδιές που από μόνες τους αποτελούν ένα έξτρα κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή. Και ειδικά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εντός ομάδας υπάρχει πίστη πως αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί και προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν και οι τέσσερις με πέντε προσθήκες του καλοκαιριού. Σε αυτές δεν υπολογίζονται περιπτώσεις τύπου Πήλιου που έρχονται για να προστεθούν στο ροτέισον. Αυτές οι κινήσεις είναι ξεχωριστές και θα γίνουν και άλλες το επόμενο διάστημα. Οι μεταγραφές όμως που θα βοηθήσουν την ΑΕΚ να πάει κι ένα επίπεδο παραπάνω, θα είναι μετρημένες φέτος και ιδιαίτερα προσεγμένες. Το τελευταίο εξάλλου το εγγυάται η παρουσία του Αλμέιδα ο οποίος απέδειξε και πέρσι πως αν δεν είναι σίγουρος απόλυτα για έναν ποδοσφαιριστή, δεν πρόκειται να δώσει την έγκρισή του για να αποκτηθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ