Το «ευχαριστώ» της ECA στον Ολυμπιακό

Το «ευχαριστώ» της ECA στον Ολυμπιακό

Το ECA επέλεξε τον Ολυμπιακό για να παρουσιάσει τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας του στα υπόλοιπα μέλη του οργανισμού και με επιστολή του ευχαρίστησε τους Πειραιώτες για τη φιλοξενία.

Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων, γνωστή ως ECA, είναι το μοναδικό, ανεξάρτητο όργανο που εκπροσωπεί άμεσα τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο ρόλος της είναι να προστατεύει και να προάγει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλόγων έχοντας ως στόχο να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο πιο δημοκρατικής διακυβέρνησης, που αντανακλά πραγματικά τον βασικό ρόλο των συλλόγων στο ποδόσφαιρο.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα το ECA επέλεξε τον Ολυμπιακό για να παρουσιάσει τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας του στα υπόλοιπα μέλη του οργανισμού, τα οποία προέρχονται από ομάδες όλης της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, από τα εκατοντάδες μέλη του, το European Club Association επέλεξε επτά ομάδες για να παρουσιάσουν τον τρόπο λειτουργίας τους και ο Ολυμπιακός ήταν ανάμεσα σε αυτές, όπως και οι Μπάγερ Λεβερκούζεν, Άγιαξ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρέιντζερς, Ίντερ και Λέγκια Βαρσοβίας.

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη μέρα της Euroleague: Οι τρεις υποψήφιοι για τη θέση του CEO

Μάλιστα η παρουσία του ECA στο Ρέντη, συνέπεσε με τη διεξαγωγή του τουρνουά «Youth Football Tournament» στο οποίο πήραν μέρος 40 ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια από διαφορετικές εθνικότητες. Μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ που έδειξε για ακόμη μία φορά τις ευαισθησίες και το κοινωνικό της πρόσωπο, δίνοντας χαρά σε παιδιά που το είχαν ανάγκη.

Με επιστολή του προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός, το ECA ευχαρίστησε τους Πειραιώτες για τη φιλοξενία «στο υπέροχο κλαμπ και την ακαδημία σας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Παράλληλα, η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων στέκεται στη μεγάλη προθυμία του Ολυμπιακού να συμμετέχει σε τέτοια προγράμματα ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για την πρωτοβουλία με τα ασυνόδευτα παιδιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ