Ολυμπιακός: Όλο το ρεπορτάζ των Ισπανών για τον νέο προπονητή

Ολυμπιακός: Όλο το ρεπορτάζ των Ισπανών για τον νέο προπονητή

Στην Ιβηρική έχουν πάρει... φωτιά τα σενάρια και οι φήμες σχετικά με τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού. Η λίστα του Κορδόν και όλα τα δεδομένα...

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το «σαφάρι» για τον προπονητή που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας, με τον Αντόνιο Κορδόν να «χτενίζει» την αγορά και να έχει στη λίστα του αρκετές εξαιρετικές περιπτώσεις.

Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής των ερυθρόλευκων δουλεύει το θέμα του νέου τεχνικού και αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες εξελίξεις, όμως την ίδια στιγμή στην Ιβηρική τα ρεπορτάζ «τρέχουν» και τα ΜΜΕ αναλύουν όλα τα δεδομένα για το ποιος θα καθίσει στον πάγκο των Πειραιωτών.

Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι πολλά, όμως αυτοί που δεδομένα απασχολούν είναι συγκεκριμένοι και πρόκειται για τους Καγιέχα, Μπορδαλάς, Κρόιφ, Ιραόλα και Μαρθελίνο. Ο Κορδόν είναι σε συνεχείς επαφές για την εύρεση του κατάλληλου, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν όμως τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα σχετικά με το τι συμβαίνει σε κάθε μια από αυτές.

Η πρώτη περίπτωση που ακούγεται όλο και πιο έντονα τις τελευταίες μέρες είναι εκείνη του Χαβιέρ Καγιέχα, ο οποίος είναι στη Λεβάντε και αγωνίζεται στα play off ανόδου στη La Liga. Το όνομα του έχει ακουστεί και στο παρελθόν, ενώ είναι σημαντικό ότι έχει δουλέψει και με τον Κορδόν.

Στην Ισπανία λοιπόν τονίζουν ότι το όνομα που κρύβεται πίσω από αυτή την αναμονή του Ολυμπιακού για τον νέο προπονητή, είναι το δικό του. Αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιεί πορεία ανόδου με την Λεβάντε και στο παρελθόν έχει περάσει και από  Βιγιαρεάλ και Αλαβές.

Ο Κρόιφ που επιστρέφει και ο Μπορδαλάς

Η δεύτερη περίπτωση είναι αυτή του Ζόρντι Κρόιφ, ο οποίος ήταν στην Μπαρτσελόνα σαν τεχνικός διευθυντής, όμως οι Ισπανοί λένε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στους πάγκους. Το γεγονός ότι έχει μια άψογη και πολύ καλή σχέση με τον Κορδόν είναι και ο βασικός λόγος που θεωρείται από τους Ίβηρες ένα από τα φαβορί για να αναλάβει τον Ολυμπιακό.

Εκτός από τους δύο παραπάνω, ο Χοσέ Μπορδαλάς είναι ένας προπονητής που ακούγεται εδώ και αρκετό καιρό για τον Ολυμπιακό. Ο 59χρονος τεχνικός υπέγραψε στη Χετάφε στα τέλη Απριλίου για τα εναπομείναντα επτά παιχνίδια της ομάδας στη La Liga με ξεκάθαρο στόχο να σώσει την ομάδα, κάτι που κατάφερε στην εκπνοή του πρωταθλήματος.

Στην Ισπανία ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον Μπορδαλάς, καθώς το συμβόλαιο του με τη Χετάφε ολοκληρώνεται. Ο Ισπανός τεχνικός με θητεία στις Βαλένθια, Αλαβές, Έλτσε, Αλκορκόν και άλλες εξετάζει όπως φαίνεται τις προτάσεις και σύντομα θ’ αποφασίσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντόνιο Κορδόν εκτιμά ιδιαίτερα το προφίλ του Μπορδαλάς, την εμπειρία, και την προσέγγιση του προς το ποδόσφαιρο και είναι απ’ τις βασικές του επιλογές για τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Η «σύνδεση» του Μαρθελίνο με τον Μπορδαλάς και ο περιζήτητος Ιραόλα

Ο Μπορδαλάς μπορεί να είναι δεδομένα μια περίπτωση που αρέσει στον Κορδόν, όμως από την άλλη κόντρα σε αυτά που ακούγονται για εκείνον, ο γνωστός Ισπανός δημοσιογράφος της Marca, Χουάνκαρ Ναβασεράδα αναφέρει ότι δεν προκύπτει από κάπου ότι ο Ολυμπιακός ασχολείται με τον προπονητή της Χετάφε, αλλά έχει στην κορυφή της λίστας του τους Μαρθελίνο και Άντονι Ιραόλα.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι οι ερυθρόλευκοι θέλουν έναν εκ των δύο Ισπανών και αναλύουν τα δεδομένα των δύο περιπτώσεων. Ο Ιραόλα θα ήταν ιδανικός όπως αναφέρει, όμως πέρα από τον Ολυμπιακό τον θέλει και η μισή Ευρώπη, με ομάδες όπως η Σέλτικ, η Μαρσέιγ και η Θέλτα να κινούνται για την απόκτηση του.

Από την άλλη ο Μαρθελίνο είναι αυτός που συνδέεται με τον Μπορδαλάς  σε συζητήσεις, αφού τον θέλει και ο Ολυμπιακός, αλλά ενδεχομένως και η Χετάφε αν αποφασίσει Ισπανός προπονητής για τον Ολυμπιακό. Στο παρελθόν βέβαια ο Μαρθελίνο έχει απορρίψει προτάσεις του Ολυμπιακού, ενώ και φέτος ακούστηκε έντονα για τον πάγκο των Πειραιωτών χωρίς όμως να έρθει ποτέ στην Ελλάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ