Οι ημερομηνίες της προετοιμασίας, τα 4 φιλικά και οι 4+2 «μικροί» που προωθεί ο Κορδόν

Οι ημερομηνίες της προετοιμασίας, τα 4 φιλικά και οι 4+2 «μικροί» που προωθεί ο Κορδόν

Ο Αντόνιο Κορδόν αποφάσισε το «χτίσιμο» του Ολυμπιακού και δίνει ευκαιρίες σε Αλγκασίμ Μπα, Λιάτσο, Μπαγκαλιάνη, Κουτσίδη, Μουζακίτη, Κωστούλα.

Ο Ολυμπιακός κινείται δυναμικά τις τελευταίες ώρες. Σε όλα τα επίπεδα. Κατ’ αρχάς από χθες είναι και επίσημες οι ημερομηνίες της έναρξης της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Κάτι που είναι πιθανό να σημαίνει περισσότερα πράγματα από το απλό γεγονός της επιλογής των ημερομηνιών.

Ο Αντόνιο Κορδόν αποφάσισε το τεχνικό επιτελείο να μαζευτεί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη στις 19 Ιουνίου, ώστε να προετοιμαστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για το βασικό στάδιο των καλοκαιρινών προπονήσεων. Από τις 22/06 και μετά, θα αρχίσουν να μαζεύονται στο προπονητικό κέντρο και οι (μη διεθνείς) ποδοσφαιριστές, για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, το οποίο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού.

Διαβάστε επίσης: Μουζακίτης-Κωστούλας: Τα wonderkids του Θρύλου

Σε αυτό αναμένεται να λάβουν μέρος και ποδοσφαιριστές από την ομάδα Β και την ομάδα Κ19. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ο Αντόνιο Κορδόν έχει συγκεκριμένες εισηγήσεις από τους επικεφαλής των τμημάτων, αναφορικά με τους παίκτες που έχουν «προκριθεί» για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ολυμπιακό Β αναμένεται να συμμετάσχουν στις προπονήσεις και να προσπαθήσουν να πείσουν τον νέο προπονητή για την αξία τους τέσσερις ποδοσφαιριστές. Ο πρώτος θα είναι ο Αλγκασίμ Μπα (20). Ο επιθετικός από τη Γουινέα, έκανε το ξεπέταγμά του από την ημέρα που ανέλαβε τους Ερυθρόλευκους ο Αριέλ Ιμπαγάσα (20 ματς, 8 γκολ) και όλα δείχνουν ότι θα περάσει από… τεστ.

Στην προετοιμασία πιθανότατα θα βρίσκεται και ο Χρήστος Λιάτσος (19). Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει κάνει πολύ καλή χρονιά (21 ματς, 4 γκολ, 1 ασίστ), είναι πάρα πολύ βελτιωμένος και πρόθεση είναι να στηριχθεί και να αναδειχθεί, καθώς έχει εξαιρετικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Στις προπονήσεις αναμένεται να συμμετάσχει και ο αρχηγός της ομάδας Β, Πέτρος Μπαγκαλιάνης (22), ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία μετά την επιστροφή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ενώ ακόμη και ο 18χρονος Ισίδωρος Κουτσίδης φαίνεται ότι θα είναι παρών.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την πρωταθλήτρια ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού, στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας αναμένεται να λάβουν μέρος και οι δύο ποδοσφαιριστές που θεωρούνται ίσως τα μεγαλύτερα ταλέντα του συλλόγου. Ο λόγος για τους Χαράλαμπο Κωστούλα, (16, σέντερ φορ) και Χρήστο Μουζακίτη (16, κεντρικός χαφ), οι οποίοι πρωταγωνίστησαν και στον ημιτελικό της ομάδας Κ17 του Ολυμπιακού με αντίπαλο την αντίστοιχη του Αρη.

Ανάλογα με το τι θα δείξουν, τις ανάγκες του συλλόγου, αλλά και τι θα αποφασίσει ο προπονητής, θα οριστικοποιηθεί εάν και ποιοι θα συνεχίσουν στο επόμενο στάδιο. Το οποίο επίσης αποφασίστηκε. Καθώς ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει για την Αυστρία και συγκεκριμένα την περιοχή του Τιρόλο στις 5 Ιουλίου και θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 19/07.

Σε αυτό το διάστημα αναμένεται να λάβουν χώρα συνολικά 4 φιλικά παιχνίδια επί αυστριακού εδάφους, καθώς στόχος είναι να «δέσει» η ομάδα μέσα από τις προπονήσεις και να γίνουν στοχευμένα παιχνίδια, για «ξεμούδιασμα» και δοκιμές. Με τα «δύσκολα» φιλικά, ωστόσο, να αναμένεται να διεξαχθούν μετά το δεύτερο στάδιο, στην Ελλάδα. Με σκοπό ο Ολυμπιακός να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι του Γ προκριματικού γύρου του Europa League, που θα διεξαχθεί 10 Αυγούστου. Με τον νέο προπονητή να αποφασίζει πόσα φιλικά θα παίξει η ομάδα του σε αυτό το διάστημα, αλλά και το επίπεδο των αντιπάλων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ