Ο μεγάλος ίσκιος του Μαντί Καμαρά στην επόμενη μέρα του Ολυμπιακού

Ο μεγάλος ίσκιος του Μαντί Καμαρά στην επόμενη μέρα του Ολυμπιακού

Γιατί ο Μαντί Καμαρά μοιάζει προκαταβολικά με «κλειδί» για τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα… μαντάτα έρχονται διαδοχικά από την αιώνια πόλη και το μόνο βέβαιο είναι πως δεν τα διέψευσε κανείς. Η Ρόμα, λέει, δεν σκοπεύει να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς -11,5 εκατ ευρώ- για τον Μαντί Καμαρά. Και κάπως έτσι ο άσος από τη Γουινέα που έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024 με τον Ολυμπιακό; Ετοιμάζει τις αποσκευές του για την Ελλάδα!

Αν είναι επίσημο; Προφανώς όχι. Όπως κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι δεν πρόκειται και για κάποιο από εκείνα τα «τρικ» που παραδοσιακά ακολουθούν οι ομάδες τέτοια εποχή στην αγορά (αφήνουν στην άκρη την οψιόν, για να συζητήσουν σε μια χαμηλότερη οικονομική βάση κλπ). Το σίγουρο είναι πως ο 26χρονος κεντρικός μέσος είναι από μόνος του μια… ιστορία του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό 2023-24. Μια από τις αυτοτελείς υποθέσεις που θα βρεθούν στα χέρια του Αντόνιο Κορδόν.

Διαβάστε επίσης: «Γελάει» η Ευρώπη με την αποβολή του Γουόκαπ: «Η πιο soft που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια» (vids)

Διότι για το ποδοσφαιρικό του ταλέντο ούτε λόγος. Ένας «κάνω τη διαφορά» box to box που θα μπορούσε να αποτελέσει τον δεύτερο πόλο της μεσαίας γραμμής πλάι στον Ινμπόμ Χουάνγκ. Όπως φυσικά δεν χωρά συζήτηση και για την χρηματιστηριακή του αξία. Μια ματιά άλλωστε στην οψιόν της Ρόμα τα λέει όλα…

Τι θα κάνει ο Ολυμπιακός με τον Αφρικανό; Προφανώς έχει… δρόμο αυτή η συζήτηση. Τι θα θελήσει η ομάδα, τι θέλει ο Αντόνιο Κορδόν, τι θα θέλει ο νέος προπονητής, τι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής που είναι αλήθεια ότι τον περασμένο χρόνο έδειχνε να μην τον χωρά πλέον ο τόπος.

Οι δρόμοι είναι δύο. Είτε ο Μαντί Καμαρά θα γίνει η πιο «ισχυρή» εσωτερική μεταγραφή των Ερυθρόλευκων και η επιστροφή του θα αναβαθμίσει σημαντικά τη μεσαία γραμμή τους προσθέτοντας ένα ακόμη σημείο αναφοράς πλάι στον Ινμπόμ Χουάνγκ. Είτε η ενδεχόμενη πώληση του μπορεί να φέρει στο ταμείο της ΠΑΕ ένα πολύ σημαντικό έσοδο, σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός βγαίνοντας στη μεταγραφική αγορά έχει να καλύψει μπόλικες υποθέσεις πρώτης γραμμής: Τους αντικαταστάτες του Σεντρίκ Μπακαμπού, του Γιαν Εμβιλά κλπ.

Μοιάζει win-win αρχές του Ιούνη. Υπάρχει όμως μπόλικος δρόμος μπροστά. Και κυρίως; Ο Μαντί Καμαρά δεν είναι παρά η «κορυφή» του δεύτερου ρόστερ που ο Ολυμπιακός συντηρεί και πρέπει αυτό το καλοκαίρι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να το μετατρέψει σε κάτι ουσιαστικό, είτε για την νέα αγωνιστική version του, είτε για το ταμείο του.

Το ρόστερ που συναντά κανείς ποδοσφαιριστές σαν τον Αχμέντ Χασάν, τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, τον Αγκιμπού Καμαρά, τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, τον Λαζάρ Ραντζέλοβιτς κλπ. Φτάνει μόνο μια πληροφορία: Οι 16 δανεικοί της ομάδας κοστολογούνται σε χρηματιστηριακή αξία από το transfermarkt στα 45 εκατ ευρώ! Μπάτζετ για πρωταθλητισμό στην Ελλάδα, αν σκεφτεί κανείς ότι τη σεζόν που τελείωσε όλο το ενεργό ρόστερ του Παναθηναϊκού –μαζί- κοστολογούνταν λιγότερο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ