Ο Καμπρέρα στο τραπέζι του Κορδόν – Η αποκάλυψη των Ισπανών, μαρτυρά πώς δουλεύει ο Ολυμπιακός

Ο Καμπρέρα στο τραπέζι του Κορδόν – Η αποκάλυψη των Ισπανών, μαρτυρά πώς δουλεύει ο Ολυμπιακός

Οι Ισπανοί αποκαλύπτουν ότι ο Αντόνιο Κορδόν ζήτησε πληροφορίες για τον αριστεροπόδαρο Λεάντρο Καμπρέρα. Αποκαλύψεις και για το πώς «σπάει» το συμβόλαιό του.

Ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού; Αυτή είναι η ερώτηση στην οποία όλοι περιμένουν απάντηση αυτές τις ημέρες. Μια απάντηση που θα δοθεί μόνο από τον Αντόνιο Κορδόν και τη διοίκηση των Πειραιωτών. Και όλα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί εντός των επόμενων (λίγων) ημερών. Είναι σαφές ότι ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού έχει συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του. Και ήδη έχει ξεκινήσει να παίρνει αποφάσεις. Με πρώτη, το θέμα της προετοιμασίας των Ερυθρόλευκων. Αλλά όπως φαίνεται και σε θέματα μεταγραφικά. Με τους συμπατριώτες του, να αποκαλύπτουν… ερώτηση για τον Λεάντρο Καμπρέρα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού, στη διαδικασία του καταρτισμού της μεταγραφικής λίστας του, ώστε να είναι έτοιμος να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, όταν παρθούν οι τελικές αποφάσεις από τον ίδιο, την ομάδα και τον νέο προπονητή, εμφανίζεται να έχει ζητήσει πληροφορίες για το καθεστώς του Καμπρέρα στην Εσπανιόλ, χωρίς, ωστόσο, να έχει υπάρξει κάποια πρόταση ή κάτι πιο προχωρημένο, όπως προκύπτει από τους Ισπανούς.

Η ομάδα της Βαρκελώνης πραγματοποίησε τραγική σεζόν φέτος στη Liga Santander και στο φινάλε του πρωταθλήματος υποβιβάστηκε στη Segunda Division. Κάτι που αυτομάτως την αναγκάζει να αλλάξει οικονομική πολιτική, προχωρώντας σε μεγάλες περικοπές στο μπάτζετ. Κάτι που επηρεάζει και την περίπτωση του Λεάντρο Καμπρέρα. Βασικού στόπερ, αρχηγού της και 2ης ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία της (σ.σ. 9.000.000 € από τη Χετάφε). Ο οποίος είναι στην προς παραχώρηση λίστα, λόγω του υψηλού συμβολαίου του.

ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ… ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Οπως αποκαλύπτεται από τους Ισπανούς, ο 31χρονος αριστεροπόδαρος Ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός ανανέωσε πριν από λίγο καιρό το συμβόλαιό του έως το καλοκαίρι του 2026, με τις απολαβές του να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο, στη συμφωνία υπάρχουν όροι που οδηγούν ή ακόμη και διευκολύνουν την αποχώρησή του από τους «Πέρικος». Αναλυτικά:
1) Από τη στιγμή που η Εσπανιόλ υποβιβάστηκε στη Segunda Division, αυτομάτως οι απολαβές του Καμπρέρα «πέφτουν» στο 50%, καθώς οι Καταλανοί δεν θα μπορούσαν να το καλύψουν, εάν ο έμπειρος στόπερ αλλιώς, με τα έσοδα πετσοκομμένα κατά σχεδόν 80%!

2) Στη συμφωνία προβλέπεται ειδικός και ρητός όρος, πως εάν η Εσπανιόλ υποβιβαστεί, μπορεί οποιαδήποτε ομάδα να αποκτήσει δανεικό για έναν χρόνο τον Καμπρέρα, χωρίς διαπραγμάτευση, απλά καλύπτοντας το σύνολο του συμβολαίου του. Μάλιστα, εάν αυτό συμβεί, η Εσπανιόλ δεν έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει τη μετακίνηση του παίκτη!

Όπως αποκαλύπτεται, για τον Καμπρέρα έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον ομάδες από την Τουρκία, το Μεξικό, ένας ισπανικός σύλλογος, αλλά και η Σάντος με την Γκρέμιο του Πόρτο Αλέγκρε από τη Βραζιλία. Κατά τον Κίκε Ιγκλέσιας, ο αρχηγός της Εσπανιόλ θα προτιμούσε να φύγει με μεταγραφή από την ομάδα της Καταλονίας, αλλά αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσα χρήματα θα μπορούσε να ζητήσει η ομάδα του, για έναν παίκτη με συμβόλαιο έως το 2026. Αλλά και με τις υψηλότερες απολαβές

Ο Καμπρέρα έφτασε στην Εσπανιόλς τον Ιανουάριο του 2020, αφού οι «Πέρικος» πλήρωσαν 9 εκατομμύρια ευρώ στη Χετάφε (2η ακριβότερη χειμερινή προσθήκη μετά τον Ραούλ ντε Τομάς, 20 εκατομμύρια ). Ο 31χρονος αμυντικός εντάχθηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης το 2009 και αργότερα πέρασε από τις Ρεκρεάτιβο Ουέλβα, Νουμάνθια, Χέρκουλες, Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια και Σαραγόσα. Πέρασε τη σεζόν 17-18 στην ιταλική Κροτόνε μέχρι που επέστρεψε στην Πρώτη Κατηγορία για να ενταχθεί στη Χετάφε, με την οποία έφτασε να αγωνιστεί στο Europa League. Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε συνολικά 149 παιχνίδια στη La Liga (6 γκολ, 2 ασίστ) και 262 στη Segunda Division, έχει κληθεί στην εθνική Ουρουγουάης, χωρίς να πάρει συμμετοχές, ενώ φέρει την ισπανική υπηκοότητα από το 2015.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι το προφίλ του Καμπρέρα ταιριάζει πράγματι σε αυτό που αναζητά ο Ολυμπιακός για τον έναν από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς που αναμένεται να αποκτηθούν αυτό το καλοκαίρι. Είναι αριστεροπόδαρος, έμπειρος, ηγετική φυσιογνωμία εντός και εκτός γηπέδου και προέρχεται από γεμάτες σεζόν, έχοντας συνολικά 132 παιχνίδια τα τελευταία 3,5 χρόνια με την Εσπανιόλ. Τα 36 εκ των οποίων, φέτος.

Το εάν οι Πειραιώτες θα προχωρήσουν περεταίρω την υπόθεση, θα κριθεί και από τα «θέλω» του νέου προπονητή, αλλά και από τις υπόλοιπες λύσεις που έχουν στη λίστα ο Κορδόν και ο Ολυμπιακός. Διότι είναι σαφές ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν πράγματα… έτοιμα να «τρέξουν», μόλις ανάψει το πράσινο φως ο νέος προπονητής. Και η υπόθεση Καμπρέρα, είναι μια απτή απόδειξη.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Και δεν αλλάζει. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να είναι έτοιμος. Ανά πάσα στιγμή. Και για αυτόν τον λόγο 365 ημέρες τον χρόνο, ασχολείται με ποδοσφαιριστές, τσεκάρει, μελετάει περιπτώσεις, μαθαίνει πληροφορίες, αξιολογεί παίκτες. Για να είναι έτοιμος. Και αυτό δεν άλλαξε ούτε με τον Κορδόν. Ο οποίος αυτό έκανε και σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Οφείλει να είναι έτοιμος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ