Νικολάου : «Η ΑΕΚ έφτασε σε αυτό το επίπεδο χάρη στον Μελισσανίδη»

Νικολάου : «Η ΑΕΚ έφτασε σε αυτό το επίπεδο χάρη στον Μελισσανίδη»

Ο Λάκης Νικολάου μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, τις δυσκολίες που πέρασε η Ένωση τα τελευταία χρόνια, αλλά και την τεράστια συμβολή του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο Λάκης Νικολάου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τη φετινή προσπάθεια της ΑΕΚ και την κατάκτηση του πρωταθλήματος που στέφθηκε με επιτυχία, αλλά και για τον επικείμενο τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο παλαίμαχος παίκτης και γιατρός της Ένωσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τις δυσκολίες που συνάντησαν οι κιτρινόμαυροι τα τελευταία χρόνια με τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική, τα χρέη, αλλά και το πως βγήκε από τη δύσκολη κατάσταση η ομάδα.

Επίσης ο κ. Νικολάου στάθηκε στις δικαστικές αποφάσεις που έκριναν το πρωτάθλημα, τις λεπτομέρειες που βοήθησαν την ΑΕΚ να πανηγυρίσει τον τίτλο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Δημήτρη Μελισσανίδη για την καθοριστική συμβολή του στον σύλλογο που τον βοήθησε όχι μόνο να ορθοποδήσει σε μια δύσκολη περίοδο, αλλά και να ανέβει επίπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κατάκτηση του δωδέκατου πρωταθλήματος της ΑΕΚ: «Δεν θα μπορούσα να λείψω χθες από το γήπεδο. Ήταν η αποκορύφωση μιας μεγάλης προσπάθειας, αφού έχει περάσει πολλά η ομάδα. Και οι όλες διοικητικές αστάθειες, η απώλεια του γηπέδου μας . Ήταν μεγάλη η προσπάθεια να φτάσουμε εκεί που ήμασταν. Η ανάσταση της ομάδος ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Δεν είναι τόσο εύκολο από τις επιτυχίες να φτάνεις να παίζεις στο ερασιτεχνικό και σε τρία χρόνια να κατακτάς το πρωτάθλημα, ερχόμενη από την Γ Εθνική. Θεωρώ ήταν μια μεγάλη προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία».

Για το ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή όλα αυτά τα χρόνια: «Δυο στοιχεία χαρακτήρισαν αυτή την πορεία. Το πρώτο ήταν το γκρέμισμα του γηπέδου, που μας στέρησε την έδρα μας. Τα διοικητικά συνέβαιναν κι άλλες χρονιές και σε άλλες περιόδους και ομάδες. Και οι οικονομικές δυσκολίες το ίδιο. Με την παρουσία σωστού πρόεδρου και του κόσμου, όμως, όλα αυτά ξεπερνιούνται. Το δεύτερο ήταν η προοδευτική πτώση της ομάδας. Αναγκαστήκαμε να μπούμε σε πτώχευση και να πέσουμε στην τρίτη κατηγορία. Ευτυχώς συσπειρωθήκαμε όλοι. Κόσμος, διοίκηση και ποδοσφαιρικό τμήμα. Δείξαμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και γίναμε οικογένεια μια στιβαρή ομάδα που έφτασε στο χθεσινό αποτέλεσμα. Δεν σας κρύβω ότι διεκδικούμε έναν ακόμα τίτλο που μας ενδιαφέρει πολύ».

Για το πώς βγήκε η ΑΕΚ από τη δύσκολη κατάσταση: «Θεωρώ πολύ μεγάλη τη συμβολή του Δημήτρη Μελισσανίδη σε όλα αυτά. Οι φίλαθλοι ένιωσαν μεγάλη σιγουριά με την παρουσία του. Πιστεύω η δική του παρουσία ήταν εκείνη που μας έφτασε σε αυτό το επίπεδο. Και βέβαια η επιμονή για το ξεκίνημα του χτισίματος του νέου γηπέδου μας, η οποία ήρθε και με την επικουρική στήριξη των φιλάθλων μας. Ξεπεράσαμε κάποιες μεγάλες σκέψεις για γήπεδα 60-70 χιλιάδων σε απομακρυσμένες περιοχές. Συνειδητοποιήσαμε ότι ο μόνος χώρος που θα μπορούσε να γίνει γήπεδο είναι το σπίτι μας η Νέα Φιλαδέλφεια. Τελικά φτάσαμε στο ζητούμενο. Υπάρχουν πολλά γήπεδα. Αλλά εδώ δεν χτίζεις ένα απλό γήπεδο. Χτίζεις ένα ζωντανό γήπεδο. Δεν χτίζεις ένα απλό οίκημα, ένα σημείο συγκέντρωσης. Φτιάχνεις ένα ζωντανό οργανισμό που θα σφύζει από ζωή και συνεχώς θα προσφέρει. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά».

Για τις δικαστικές αποφάσεις: «Δεν θέλω να μπω σε αυτές τις διαμάχες. Το πρωτάθλημα είναι ένας αγώνας μακρύς που περιλαμβάνει πολλά. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλή ομάδα. Αλλά η ομάδα δεν είναι μόνο οι παίκτες, είναι το σύνολο. Όχι μόνο το ποδοσφαιρικό κομμάτι, αλλά ένα σύνολο. Εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα στο τέλος. Δεν μπορεί κάνεις να παραβλέψει το τι συνέβη μέσα στο γήπεδο και ούτε να παραβούμε τους νόμους και τους κανονισμούς. Θεωρώ τελείως άτυπη τη διαμαρτυρία του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να συμμαζέψει κάποιους ανθρώπους που τον καταστρέφουν. Έχω συναισθηματική σχέση με τον ΠΑΟΚ γιατί αντιπροσωπεύει τις ίδιες αρχές κι πιστεύω με την ΑΕΚ. Έχει περάσει τα ίδια που περάσαμε κι εμείς και είναι κρίμα να καταστρέφονται από κάποιους. Να κοιτάξει τα εσωτερικά του. Έφτιαξε μια καλή ομάδα, έπαιξε ένα καλό ποδόσφαιρο. Αλλά δυστυχώς συνέβησαν αυτά που συνέβησαν. Ας πρόσεχαν. Δεν γίνεται να παραγνωρίσεις το τι έγινε στην Τούμπα με την ΑΕΚ. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν συνέπειες. Τα δύο παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΑΕΚ τον εμπόδισαν να συναγωνίζεται ως το τέλος. Η Τούμπα ήταν ένα γήπεδο που είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο κόσμος ήταν ήρεμος, πήγε να γιορτάσει και κάποιοι ανόητοι του το χάλασαν . Εκεί να ρίξουν τις ευθύνες, όχι στην ΑΕΚ. Δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Πιστεύω ότι είναι αυτό που λέμε, οι ίδιοι βγάλαμε τα μάτια μας».

Για το ποιο στοιχείο του άρεσε περισσότερο στην ΑΕΚ: «Φέτος η ΑΕΚ είχε ομοιογένεια. Έγινε καλή διαχείριση του δυναμικού της. Άρχισαν οι ποδοσφαιριστές να νιώθουν τη φανέλα και αυτό οφείλεται στον ελληνικό κορμό που είναι το 60-70%. Μεγάλο ρόλο παίζει η φανέλα που ξανάρχισε να δίνε πόντους στην ομάδα. Δέθηκαν οι ξένοι παίκτες. Δεύτερον υπήρξε πολύ καλή δουλειά από την προπονητική ομάδα. Επιστημονικά στηριχτήκαμε πάρα πολύ παρά τις ατυχίες με τους σοβαρούς τραυματισμούς. Τα χειρουργεία πήγαν καλά. Υπήρξε καλή διαχείριση όλης τα ομάδας. Ακόμα και ο φροντιστής ο Νίκος Κορομηλάς έδωσε αυτό το κλίμα που χρειάζεται η ομάδα. Ακόμα και η λεπτομέρεια λειτούργησε καλά. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει ο Νίκος Πανταζής που ήταν φυσιοθεραπευτής της ομάδας αφού ο χρόνος είναι αμείλικτος. Ευτυχώς η αντικατάσταση ήταν επιτυχής. Ο Χρήστος Καρβουνίδης με την ομάδα του. Όλη αυτή η μαγιά έφερε το πρωτάθλημα. Ήμασταν ένα σύνολο. Ακόμα και αν δεν το παίρναμε θα ήμασταν ευχαριστημένοι γιατί παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και ήμασταν καλή ομάδα».

Για την καλή χημεία: «Πολλές φορές μιλούσαμε με τον Μπάγεβιτς κοιτώντας τα παλιά . Με τη στήριξη της τότε διοίκησης είχαμε πάλι αυτή την ομοιογένεια στα αποδυτήρια. Και τι να πεις όταν μέσα στα αποδυτήρια έχεις τον Δημητριαδη, έχουμε τον Λυμπερόπουλο που ως παράγοντας συνεχίζει την καλή δουλειά. Έχουμε αρκετά άτομα που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα. Είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά. Επικοινωνούμε, μπαίνουμε στα αποδυτήρια και χαμογελάμε. Καμιά φορά οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Δεν είναι ρεβάνς, πρέπει να είναι μια γιορτή μεταξύ των δύο ομάδων που έδειξαν τον καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Πρέπει να ξεχάσουμε τα εξωγηπεδικά. Να πω κάτι που με ενοχλεί πάρα πολύ. Άτομα τα οποία επί σκοπού δημιουργούν εντάσεις να σταματήσουν να το κάνουν. Είναι κρίμα ότι βουλευτές από όλες τις παρατάξεις εκμεταλλευτήκαν τον κόσμο του ΠΑΟΚ κάνοντας υβριστικές δηλώσεις προσπαθώντας να δυναμιτίσουν το κλίμα. Αυτοί οι άνθρωποι καταστρέφουν το ποδόσφαιρο . Και οι δημοσιογράφοι που κινούν το κόσμο να δώσουν το σωστό κλίμα. Ότι δυναμιτίζει το κλίμα κάνει κακό στην κοινωνία. Να ρίξουμε τους τόνους. Ο κόσμος «ελέγχεται», μπορεί να δοθεί μια καλή εικόνα, να δούμε παιχνίδι. Η ΕΠΟ να είναι ισόνομη, να τηρεί τους νόμους και να μην κάνει τα χατίρια πότε στη μία και πότε στην άλλη ομάδα».

Για την έδρα διεξαγωγής: «Μια φορά να γίνεται σε γήπεδο της Θεσσαλονίκης, το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις και την άλλη στο ΟΑΚΑ. Ο τελικός πρέπει να έχει εορταστικό χαρακτήρα. Αυτό είναι το δίκαιο. Αυτή είναι η έννοια του κυπέλλου».

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό: «Εγώ θα ήθελα να παραμείνει το ίδιο ράστερ, αφού η ομοιογένεια της ομάδας συμπληρώνεται με τα χρόνια, το ξέρω από την εμπειρία μου.Οι συχνές αλλαγές, οι διάττοντες αστέρες δεν αποδίδουν. Να γίνουν όσο δυνατόν λιγότερες αλλαγές. Αυτό που μου δίνει κουράγιο είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εμπειρία. Οι Μελισσανίδης, Μπάγεβιτς, Λυμπερόπουλος έχουν τη δυνατότητα να το διαχειριστούν».

Για το ποιες ήταν οι κορυφαίες και οι πιο δυσάρεστες στιγμές που έζησε:«Η κορυφαία στιγμή ήταν η παρουσία μας στην Ευρώπη. Το 1977 η πορεία στην Ευρώπη και το νταμπλ. Όσον αφορά τις δυσάρεστες. Η πρώτη ήταν η απώλεια του νταμπλ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη το 1979, όπου καβαλήσαμε το καλάμι και δεν δώσαμε την πρέπουσα σημασία, παρόλο που προηγηθήκαμε. Ήμουν ειδικευόμενος ορθοπεδικός τότε. Ντράπηκα να γυρίσω σπίτι. Πήγα για εφημερία στο ΚΑΤ για να κάνω εργασιοθεραπεία. Το δεύτερο ήταν το γκρέμισμα του γηπέδου. Ήταν λάθος το ολόκληρο γκρέμισμα, έπρεπε να γίνει σταδιακά. Και όταν ήμουν πρόεδρος, το 1997, όταν διαπίστωσα πόσο ιδιαίτερο είναι το κλίμα στο χώρο. Έτσι δεν ασχολήθηκα ξανά ποτέ όσον αφορά το παραγοντικό κομμάτι. Αυτό είναι το καλύτερο, να είσαι μακριά από τις παραγοντικές κινήσεις που βλάπτουν τον αθλητισμό σε πολλά επίπεδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ