Ολυμπιακός: Με 11+1 διεθνείς και δύο τραυματίες η προετοιμασία ξεκινά στην… Αυστρία

Ολυμπιακός: Με 11+1 διεθνείς και δύο τραυματίες η προετοιμασία ξεκινά στην… Αυστρία

Μισό ρόστερ μη διαθέσιμο έχει ο Ολυμπιακός ως τις 5 Ιούλη. Οι ειδικές περιπτώσεις Αγκιμπού Καμαρά, Αλγκασίμ Μπα και Αχμέντ Χασάν

Το είπε κατ’ επανάληψη ο ίδιος ο Αντόνιο Κορδόν στις συναντήσεις των προηγούμενων ημερών στον Ρέντη. Και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένα ως μια από τις βασικές «δουλειές» του καλοκαιριού στον δρόμο για τον νέο Ολυμπιακό.

Η επαναξιολόγηση όλων των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών με θέα στον σχηματισμό του νέου ρόστερ. Και εκείνων που έκλεισαν τη σεζόν σε φόντο Ερυθρόλευκο. Και των άλλων που όντας «δανεικοί» έμειναν απομακρυσμένοι από το κάδρο. Ακόμη και κάποιων «ειδικών» περιπτώσεων που μέσα από την ομάδα Β΄ ή τα τμήματα υποδομής κέρδισαν ήδη το ενδιαφέρον του νέου αθλητικού διευθυντή.

Όχι, δεν είναι μυστικό. Έχει 40+ ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός λίγες ημέρες πριν ανοίξει την επόμενη αυλαία. Και μόλις 15-17 που να θεωρούν πως προκαταβολικά έχουν εξασφαλίσει μια θέση στο νέο ρόστερ. Εκείνοι που θεωρούνται κομμάτια του «κορμού» της ομάδας, ή που έχουν μια δεδομένα θέση στο rotation. Για όλους τους άλλους η προετοιμασία θα είναι κάτι σαν trial. Ειδικά το πρώτο μέρος, εκείνο που θα εξελιχθεί ως τις 5 Ιούλη όταν και η ομάδα θα αναχωρήσει για το Τιρόλο της Αυστρίας που θα πραγματοποιηθεί το «βασικό στάδιο».

Το παράδειγμα του Αγκιμπού

Σε ομάδες αυτού του επιπέδου τα εμπόδια είναι πολλά και διαφορετικά. Για παράδειγμα μέσα στον Ιούνη σίγουρα μπορεί να υποθέτουν αρκετοί, αλλά δεν γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός έχει μισό ρόστερ σε εθνικές αποστολές με κάποιους από τους ποδοσφαιριστές ενδεχομένως να μην μπορούν να «μπουν» στο πρόγραμμα προπονήσεων του club ως τα βάθη του Ιούλη. Η περίπτωση του Αγκιμπού Καμαρά είναι χαρακτηριστική. Κλήθηκε στην εθνική ομάδα της Γουινέας για το χθεσινό ματς με την Αίγυπτο (1-2) και το φιλικό του Σαββάτου με την Βραζιλία στη Βαρκελώνη (17/6). Είναι όμως και στην προεπιλογή της U-23 εθνικής ομάδας της χώρας του για το Africa Cup of Nation που θα διεξαχθεί στο Μαρόκο από τις 24 Ιουνίου ως τις 8 Ιουλίου.

Δεύτερη ευκαιρία

Μπορεί να μην χώρεσε ουσιαστικά στο περσινό ρόστερ του Ολυμπιακού (11 συμμετοχές ως τα μισά του δρόμου όταν και παραχωρήθηκε δανεικός στον Ατρόμητο) ο Αγκιμπού Καμαρά. Είναι ένας ποδοσφαιριστής όμως που η ομάδα τον «υπολογίζει» και που οι πιθανότητες να κερδίσει μια θέση φέτος είναι αρκετές. Όλο αυτό όμως είναι μια… κουβέντα αν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας. Γενικά οι περισσότεροι διεθνείς του Ολυμπιακού θα προστεθούν στην προετοιμασία απευθείας στις 5 Ιούλη στην πτήση για την Αυστρία καθώς όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν «καθίσει» καθόλου, είναι σε πρόγραμμα με τις εθνικές ομάδες.

Η λίστα με το εθνόσημο

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο Γιώργος Μασούρας, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο Ινμπόμ Χουάνγκ, ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο Πιέρ Κούντε, ο Ζούμερ Μπουτούτσι, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά. Και πέρα από τον Αγκιμπού Καμαρά που έχει μπροστά του αυτή την U-23 διοργάνωση της Αφρικής στην αντίστοιχη προεπιλογή της Γουινέας είναι και ο Αλγκασίμ Μπα που εν τω μεταξύ ως και την Κυριακή έχει υποχρεώσεις με τον Ολυμπιακό Β΄. Και να προσθέσει κανείς τους τραυματίες Αχμέντ Χασάν (αναμένεται να μπει προς τα τέλη Ιούλη) και Ντορόν Λάιντνερ (επιστρέφει απευθείας το 2024); Καταλαβαίνει ο καθένας τις «ειδικές συνθήκες» σε αυτό το ξεκίνημα που έρχεται, με θέα σε κάτι που θεωρητικά είναι δουλειά «εύκολη». Την ίδια την αξιολόγηση του υπάρχοντος δυναμικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ