Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά: O 19χρονος γιος του Νίκου Νταμπίζα είναι το επόμενο αστέρι του Παναθηναϊκού

Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά: O 19χρονος γιος του Νίκου Νταμπίζα είναι το επόμενο αστέρι του Παναθηναϊκού

Στα χνάρια του πατέρα του Νίκου, βαδίζει ο Νάσος Νταμπίζας με τον νεαρό φορ να δείχνει πως είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα...

Ο πατέρας του υπήρξε ένας από τους πιο εμβληματικούς κεντρικούς αμυντικούς στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο αυτός επέλεξε να μετακομίσει στην επιθετική γραμμή και να είναι αυτός που θα στέλνει την μπάλα στο πλεκτό.

Ο λόγος για τον γιο του Νίκου Νταμπίζα, Νάσο ο οποίος έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις που καταγράφει με τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Γεννημένος στις 26/05/2004 ο νεαρός επιθετικός «γράφει» ήδη τα γκολ με την φανέλα της δεύτερης ομάδας του «Τριφυλλιού», περιμένοντας πότε θα πάρει την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Στην Αθήνα μαζί με τον Κορδόν ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ: Τι ώρα προσγειώνεται

Ήδη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει συλλέξει όλες τις πληροφορίες για τον 19χρονο φορ, όπως κάνει άλλωστε και με κάθε παιδί των ακαδημιών.

Φέτος πήρε συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα των πρασίνων και είχε μια αξιόλογη πορεία, έχοντας παράλληλα πάρει παιχνίδια και με την U19. Με την ομάδα των Σάμιου – Ντρένοβα έχει αγωνιστεί 27 παιχνίδια, σκοράροντας 12 γκολ, ενώ με την δεύτερη ομάδα αγωνίστηκε σε 9 παιχνίδια.

Έκανε το… μπαμ από την αρχή 

Ο Νάσος Νταμπίζας μουσούλησε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Λάρισας, αγωνιζόμενος στις ακαδημίες της ΑΕΛ από τα πέντε του. Σειρά πήραν οι ακαδημίες της Άρσεναλ Hellas πριν τα ραντάρ του Παναθηναϊκού τον εντοπίσουν, εντάσσοντας τον στις ακαδημίες του.

Έχοντας περικυκλωθεί από τους κατάλληλους ανθρώπους και εξοπλισμένος με τα κατάλληλα εφόδια, ο μικρός Νάσος άρχισε σιγά σιγά να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο χορτάρι.

Το αγωνιστικό του καλό πρόσωπο του άναψε το πράσινο φως, ώστε να κολυμπήσει στα… βαθιά.

Πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2018/19 ο Νταμπίζας φόρεσε τη φανέλα της U15 και αγωνίστηκε στο επίσημο πρωτάθλημα της Super League, για την μικρότερη κατηγορία. Ο απολογισμός της χρονιάς ήταν 18 συμμετοχές, σκοράροντας 5 γκολ και 3 ασίστ, έχοντας μεγάλη συνεισφορά στην πορεία της ομάδας του μέχρι το Final Four.

Η πανδημία που του έβαλε το στοπ

Ο κορωνοϊός εισέβαλλε στις ζωές μας με τον χώρο του αθλητισμού να μην αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Ο Νάσος Νταμπίζας σκαρφάλωσε από την U16 του Παναθηναϊκού στην U17, ωστόσο η πανδημία κράτησε τους πάντες μακριά από τον αγωνιστικό χώρο.

Πριν ο ιός «παγώσει» τα πάντα ο 19χρονος φορ του Παναθηναϊκού είχε προλάβει ωστόσο να σκοράρει τρία γκολ και να «σερβίρει» μια ασίστ σε πέντε ματς με την εφηβική ομάδα των τμημάτων υποδομής (U17).

Βέβαια η πανδημία δεν επηρέασε καθόλου την αγωνιστική του άνοδο, με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων να τον βρίσκει στο δυναμικό της U19. Εκεί ξεκίνησε με το… δεξί και πρόλαβε να φορέσει φανέλα για τέσσερα παιχνίδια. Το πρώτο του γκολ με την ομάδα των Σάμιου – Ντρένοβα ήρθε στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο πρώτος τίτλος δεν άργησε να έρθει 

Έπειτα από την ανοδική του πορεία είχε έρθει η ώρα για τον Νταμπίζα junior να πανηγυρίσει και τον πρώτο του τίτλο με τη φανέλα των πρασίνων. Μπορεί η σεζόν 2020-21 να μην ήταν η πιο παραγωγική του χρονιά από πλευράς σκοραρίσματος (τρία γκολ και τρεις ασίστ σε 20 συμμετοχές).

Μάλιστα η επόμενη σεζόν θα τον φέρει και στο Champions league τον μικρών, αφού εκτός από τη «γεμάτη» σεζόν στη Super League U19, θα πάρει πέντε συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια, σκοράροντας δυο γκολ.

Πρόκειται για έναν παίκτη με εξαιρετική σωματοδομή (1.90μ), η οποία του δίνει το πλεονέκτημα στον αέρα, με τα έξτρα του «όπλα» να είναι παράλληλα η ταχύτητα του και ο εξαιρετικός χειρισμός της μπάλας.

Ο Νάσος Νταμπίζας αποδεικνύει μέρα με την μέρα πως μπορεί να αναδειχθεί σε ένα σπουδαίο περουσιακό στοιχείο για τον Παναθηναϊκό, κάνοντας με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και με τα γκολ του περήφανο τον πατέρα του…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ