ΑΕΚ : Τα «κλειδιά» του τίτλου!

ΑΕΚ : Τα «κλειδιά» του τίτλου!

Οι παίκτες που τράβηξαν το… κουπί και οδήγησαν την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή μετά από 24 χρόνια, παρουσιάζοντας μέσα στη σεζόν το πιο σταθερό πρόσωπο από όλες τις ομάδες. Στηριζόμενη στην ομοιογένεια και στην ομαδική δουλειά. Ωστόσο, υπήρξαν κάποιοι παίκτες που έκαναν το κάτι παραπάνω, οδηγώντας την Ένωση στην κορυφή. Ξεχωρίζοντας με την παρουσία και τους… αριθμούς τους.

Ηγέτης Λάζαρος

Ο Χριστοδουλόπουλος ήταν αναμφίβολα ο ηγέτης της ΑΕΚ στη φετινή σεζόν. Με μεγάλα ματς και ακόμα μεγαλύτερα γκολ. Συνολικά ο Λάζαρος αγωνίστηκε σε 27 ματς πρωταθλήματος, σκοράροντας 7 φορές. Με κάποιες εξ αυτών να ισοδυναμούν με νίκες, όπως τα δύο κόντρα στον Ολυμπιακό ή εκείνο απέναντι στη Λαμία.

Αργεντινός «killer»

Ο Αργεντινός φορ αποτέλεσε τον «killer» της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, βρίσκοντας δίχτυα 11 φορές. Ενώ μοίρασε και 3 ασίστ, έχοντας κάποιες εξαιρετικές συνεργασίες με τον Μάρκο Λιβάγια. Ο Αραούχο παρουσιάστηκε φέτος πιο ώριμος και ουσιαστικός σε σχέση με πέρυσι και ήταν σίγουρα μεταξύ εκείνων, που διακρίθηκαν στην προσπάθεια της ΑΕΚ για να φτάσει στην κορυφή.

Τα… μάγια του Λιβάγια

Ο Κροάτης στράικερ μπορεί να χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει τα πατήματά του, ωστόσο όταν το έκανε ήταν απολαυστικός. Ο Λιβάγια αποτέλεσε στα περισσότερα ματς τον συνδετικό κρίκο κέντρου και επίθεσης, παίζοντας στον χώρο πίσω από τον Αραούχο. Καταγράφοντας 8 γκολ αλλά και 4 ασίστ!

Στάση… Ογκνιέν

Ο Ογκνιέν Βράνιες αποδείχθηκε ο πιο αξιόπιστος αμυντικός της ΑΕΚ στη φετινή σεζόν, κάνοντας ένα σούπερ πρωτάθλημα. Στο οποίο έχει καταγράψει 17 συμμετοχές, αλλά και 4 γκολ! Με τρία εξ αυτών να έρχονται σε ένα ματς, αυτό με την Ξάνθη!

«Τούρμπο» παντός καιρού

Μπορεί να έχει αγωνιστεί σαν δεξί μπακ, σαν αριστερό μπακ και σαν στόπερ, όμως όποιο ρόλο κι αν ανέλαβε τον έφερε εις πέρας άψογα. Ο Μιχάλης Μπακάκης ήταν πραγματικό… τούρμπο φέτος, «αναγκάζοντας» τον Μανόλο Χιμένεθ να του αλλάξει πολλές φορές θέσεις, προκειμένου να τον χωρέσει στην ενδεκάδα. Φτάνοντας έτσι τις 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Ένας… άλλος Μπακασέτας

Μπορεί το ξεκίνημα της χρονιάς να τον βρήκε ως μια επιπλέον λύση στο rotation του Μανόλο Χιμένεθ όμως σύντομα ο Τάσος Μπακασέτας εξελίχθηκε σε παίκτη-«κλειδί» για την ΑΕΚ. Ο διεθνής άσος έκανε έναν συγκλονιστικό δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, σκοράροντας μεγάλα και εντυπωσιακά γκολ. Και δίνοντας λύσεις σε όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ, σε αυτά τα 24 ματς που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ. Βρίσκοντας δίχτυα 6 φορές και… σερβίροντας 4 τέρματα στους συμπαίκτες του.

Ο μικρός… μεγάλωσε

Η φετινή χρονιά μπορεί να θεωρηθεί ως εκείνη κατά την οποία έδωσε το στίγμα του ο Κώστας Γαλανόπουλος. Ο νεαρός χαφ της ΑΕΚ μπήκε για τα καλά στην αγωνιστική εξίσωση, κέρδισε την εμπιστοσύνη του Μανόλο Χιμένεθ και έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε πολλά παιχνίδια. Συνολικά ο Γαλανόπουλος κατέγραψε 18 συμμετοχές, με το… κοντέρ να «γράφει» ακόμα 14 κλεψίματα αλλά και μπόλικα χιλιόμετρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ