Από το αεροδρόμιο στο… Ρέντη ο Μαρτίνεθ – Το συμβόλαιο, η ξενάγηση, οι συνεργάτες και οι πρώτες αποφάσεις

Από το αεροδρόμιο στο… Ρέντη ο Μαρτίνεθ – Το συμβόλαιο, η ξενάγηση, οι συνεργάτες και οι πρώτες αποφάσεις

To10.gr καταγράφει τις πρώτες ώρες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην Ελλάδα. Πήγε Ρέντη, είδε τον χώρο της νέας δουλειάς του, υπέγραψε, ξεκίνησε επαφές και φέρνει σήμερα τους συνεργάτες του.

«Είμαι χαρούμενος. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτή τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Έχω πολλή όρεξη να δουλέψω, θα πω περισσότερα στη συνέντευξη Τύπου». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε η εποχή Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός έφτασε χθες το απόγευμα στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από τον Αντόνιο Κορδόν. Ετοιμος να δουλέψει. Ενημερωμένος. Και… συμφωνημένος.

Η παρουσία του στα γραφεία της ΠΑΕ δεν έγινε για να συζητηθούν λεπτομέρειες, όροι και λεφτά. Όλα ήταν έτοιμα και η άφιξή του στην Πλατεία Αλεξάνδρας αφορούσε μόνο στις υπογραφές. Οι οποίες «έπεσαν». Ενώ βγήκαν και οι σχετικές φωτογραφίες με τον Μιλτιάδη Μαρινάκη.

Διαβάστε επίσης: Βαντίμ Σαμπλί: Ο αγαπημένος μάνατζερ του ΠΑΟΚ έπιασε (και φέτος) δουλειά

Ο 42χρονος προπονητής υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους, ενώ όπως αποκαλύφθηκε, στη συμφωνία υπάρχει όρος που προβλέπει ανανέωση για ακόμη έναν χρόνο, με την οψιόν να αναφέρεται ότι είναι κοινή, για παίκτη και ομάδα. Επίσης, σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά δεδομένα, οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν πως ο Μαρτίνεθ μαζί με το επιτελείο του θα κοστίσουν πάνω από 2.000.000 € τον χρόνο στον Ολυμπιακό. Ποσό που επιβεβαιώνει ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν απέκτησαν έναν προπονητή της… σειράς.

Αλλά έναν τεχνικό με μεγάλο κασέ, με περγαμηνές, με προοπτική, αλλά και με πολλές ομάδες να βρίσκονται στην πόρτα του. Και για αυτόν τον λόγο χρειάστηκαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις για να ολοκληρωθεί το deal. Δεν είναι μυστικό, εξάλλου, ότι όλες οι ισπανικές ομάδες που δεν είχαν προπονητή, του είχαν χτυπήσει την πόρτα, με λεφτά που ξεπερνούσαν το εκατομμύριο και τον είχαν στις υψηλότερες θέσεις των επιλογών τους.

Εκτός από τα γραφεία, ο Μαρτίνεθ δεν έχασε χρόνο και από τις πρώτες ώρες του στην Ελλάδα, βρέθηκε στον χώρο που θα περνάει τον περισσότερο καιρό του από σήμερα. Ο λόγος, βεβαίως, για το προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Ο Ισπανός τεχνικός μαζί με τον Αντόνιο Κορδόν βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού, όπου έγινε και η σχετική ξενάγηση από τον αθλητικό διευθυντή των Πειραιωτών, αλλά και τον Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος τον καλωσόρισε στην ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού.

Εκείνο που διαπίστωσαν αμέσως όλοι όσοι είχαν από κοντά ή συναναστράφηκαν τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού και προκάλεσε γενικότερη έκπληξη, ήταν η εξαιρετικά θετική στάση του Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός ήταν πανευτυχής για τη συμφωνία και δεν το έκρυψε ούτε κατά τη διάρκεια της άφιξής του, ούτε στο Ρέντη, ούτε… πουθενά. Η χαρά του ήταν εμφανής και ο ίδιος φρόντισε να δείξει πόσο πολύ θέλει να δουλέψει για τους Πειραιώτες.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι από σήμερα, ο Μαρτίνεθ με τον Κορδόν θα εντείνουν τις προσπάθειες για να κλείσουν ανοιχτά ζητήματα, όπως οι λεπτομέρειες της προετοιμασίας, οι δανεικοί, αλλά και η μεταγραφική ενίσχυση. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Ισπανός τεχνικός περιμένει την Τετάρτη στην Ελλάδα και τους συνεργάτες του. Οι οποίοι, τελικά, θα είναι αρκετοί. Καθώς αναμένεται να φέρει μαζί του δύο βοηθούς, γυμναστή, αναλυτή και πιθανότατα προπονητή τερματοφυλάκων. Με τον 42χρονο κόουτς να πιάνει άμεσα δουλειά. Και να τρέχουν όλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ