Πανσερραϊκός: Ανέλαβε και επίσημα ο Πάμπλο Γκαρσία

Πανσερραϊκός: Ανέλαβε και επίσημα ο Πάμπλο Γκαρσία

Ο Πανσερραϊκός ανακοίνωση την πολυαναμενόμενη πρόσληψη του Πάμπλο Γκαρσία ως νέος προπονητής στην επιστροφή στα σαλόνια της Super League.

Στον Πανσερραϊκό με κάθε επισημότητα ο Πάμπλο Γκαρσία που θα αποτελέσει τον νέο προπονητή των «λιονταριών» στην επιστροφή τους στην Super League μετά από 12 χρόνια.

Η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών είχε γίνει γνωστή εδώ και μερικές εβδομάδες, όμως σήμερα (4/7) πήρε επίσημη μορφή.

Ο Ουρουγουανός μετακομίζει για πρώτη φορά εκτός Θεσσαλονίκης στην προπονητική του καριέρα, αφού στο παρελθόν ήταν στην Κ17 και Κ20 του ΠΑΟΚ, όπως και στην Α’ και Β’ ομάδα του τα προηγούμενα χρόνια. Στον πάγκο του ΠΑΟΚ Β’ έκατσε για 2 χρόνια και 60 ματς, έχοντας 25 νίκες, 18 ισοπαλίες και 17 ήττες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανσερραϊκού:

«Γεννημένος στις 11/05/1977 στο Πάντο της Ουρουγουάης, ο Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής την καριέρα του από τη Μοντεβιδέο Γουόντερερς, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Πενιαρόλ και Ατλέτικο Μαδρίτης. Ακολούθως έπαιξε στη Μίλαν, τη Βενέτσια και την Οσασούνα και το 2005 έκανε την σπουδαία μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ως το 2008 έπαιξε επίσης στη Θέλτα και την Μούρθια. Τότε έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, ενώ πριν το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας αγωνίστηκε και στην Ξάνθη. Έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ουρουγουάης με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ του 2002.

Ως προπονητής ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από την Κ19 του ΠΑΟΚ με την οποία κατέκτησε συνεχόμενα πρωταθλήματα, ενώ το 2021 ως υπηρεσιακός προπονητής κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και τα δύο τελευταία χρόνια είχε τα ηνία του ΠΑΟΚ Β΄ στο πρωτάθλημα της Super League 2.

To τελευταίο διάστημα συμμετέχει στη σχολή της ΕΠΟ για το δίπλωμα UEFA Pro.

Καλή επιτυχία entrenador»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ