O Mατιέ Βαλμπουενά αφήνει μεγάλο κενό στη Super League

O Mατιέ Βαλμπουενά αφήνει μεγάλο κενό στη Super League

Αφησε έντονα το αποτύπωμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο στους «ερυθρόλευκους» αλλά και με την εν γένει παρουσία του.

Αυτή είναι νομοτελειακά η μοίρα των ποδοσφαιριστών. Να περνάνε από μία ομάδα, να αγωνίζονται για μία συγκεκριμένη περίοδο και μετά να αποχωρούν συνεχίζοντας αλλού την καριέρα τους, ή σταματώντας το ποδόσφαιρο.

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και για τον Ματιέ Βαλμπουενά να αποχαιρετήσει τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά από 4 χρόνια παρουσίας, γεμάτα τίτλους, συγκινήσεις και όμορφο ποδόσφαιρο.

Ωστόσο ο Γάλλος μέσος δεν ανήκει στην κατηγορία των παικτών που απλώς πέρασαν από τη Super League και δεν άφησαν τίποτα στο πέρασμα. Ούτε είναι ποδοσφαιριστής που πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί…

Κατά γενική ομολογία άφησε έντονα το αποτύπωμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο στους «ερυθρόλευκους» αλλά και με την εν γένει παρουσία του. Μπαλαδόρος με όλη την έννοια της λέξης, είναι από τους ποδοσφαιριστές που με το ταλέντο του φέρνει τον κόσμο στα γήπεδα.

Στον Ολυμπιακό είχε τρεις γεμάτες χρονιές με 121 ματς και 15 γκολ. Ακόμα και την τέταρτη και τελευταία σεζόν του, σε ηλικία 38 ετών, μέτρησε 29 παιχνίδια και τέσσερα γκολ. Και δεν είναι μόνο οι αριθμοί που αποδεικνύουν τη συνέπεια του, αλλά το πάθος που ξεχείλιζε σε κάθε αγώνα, η διάθεση για βοήθεια, η προσφορά του στο παιχνίδι της ομάδας.

Ενας ηγέτης εντός και εκτός ποδοσφαιρικών γραμμών, πάντα με το χαμόγελο και πάντα βάζοντας το εμείς πάνω από το εγώ. Κι αυτό δεν το έκανε ένας τυχαίος ποδοσφαιριστής αλλά ο Ματιέ Βαλμπουενά των 52 εμφανίσεων με τη φανέλα των τρικολόρ κι έχοντας θητεύσει σε ομάδες όπως η Μαρσέιγ, η Δυναμό Μόσχας, η Λυών και η Φενέρμπαχτσέ.

Ισως το μεγαλύτερο παράσημο για τον Βαλμπουενά, είναι η αναγνώριση των αντιπάλων. Τα τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, έκανε μόνο φίλους και ουδείς είχε κάτι να του προσάψει. Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων που του ζήτησαν τη φανέλα του ή φωτογραφήθηκαν μαζί του. Και όλοι αναφέρονται με εγκωμιαστικά σχόλια στον χαρακτήρα και την αξία του.

Και ο ίδιος, όμως, δέθηκε με τον Ολυμπιακό και με την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα στην άκρως συγκινητική επιστολή αποχαιρετισμού που αναφέρει: «Ο Ολυμπιακός έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Η Αθήνα έχει ιδιαίτερη θέση στη ζωή μου και εσείς παιδιά παιδιά μου προσφέρατε τόση ευτυχία και εκπλήρωση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ κανέναν από εσάς, δεν θα ξεχάσω την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκης», είπε χαρακτηριστικά.

Το σίγουρο είναι ότι ούτε οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, δεν θα τον ξεχάσουν, ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης. Και οι δρόμοι του με το ελληνικό ποδόσφαιρο θα διασταυρωθούν ξανά καθώς όπως τόνισε στην ανακοίνωση του ο Ολυμπιακός: «Αυτό σίγουρα δεν είναι ένα αντίο μεταξύ μας. Όπως έχουμε ήδη συμφωνήσει, οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά σύντομα. »

Εις το επανιδείν λοιπόν Ματιέ και σε ευχαριστούμε για τα τέσσερα πανέμορφα χρόνια.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ