Έρνεστ Νουαμά: Αυτό το «διαμάντι» θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός στην Αυστρία

Έρνεστ Νουαμά: Αυτό το «διαμάντι» θα βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός στην Αυστρία

Ο Έρνεστ Νουαμά είναι ο κινητήριος μοχλός της Νόρτζελαντ.

Παρόλο που τα καλοκαιρινά φιλικά παιχνίδια λίγοι τα παρακολουθούν, αυτό που θα δώσει ο Ολυμπιακός με τη Νόρτζελαντ στην Αυστρία, ίσως «κρύβει» έναν θησαυρό.

Ο λόγος για τον Έρνεστ Νουαμά, τον μεσοεπιθετικό της Νόρτζελαντ. Ο 19χρονος Γκανέζος, έλαμψε στο φετινό πρωτάθλημα Δανίας στην πρώτη του γεμάτη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Όνομα έκπληξη από το ΝΒΑ ο Ολυμπιακός- «Παρακολουθεί την περίπτωση του Ραούλ Νέτο» – Στο κόλπο και η Παρτιζάν

Το εργοστάσιο ταλέντων της Νόρτζελαντ απέδωσε… καρπούς για άλλη μια φορά. Ο σύλλογος από τη Δανία, «έφερε» στον κόσμο του ποδοσφαίρου τους Καμαλντίν Σουλεμάνα (Σαουθάμπτον), Μοχάμεντ Κούντους (Άγιαξ) και Αντρέας Σέλντερουπ (Μπενφίκα), κυρίως χάρη στις μεγάλες διασυνδέσεις των Δανών στην Αφρική. Αξίζει να σημειωθεί πως, από τότε που ο Τομ Βέρνον, ιδρυτής της ακαδημίας ποδοσφαίρου με έδρα στην Γκάνα, έγινε πρόεδρος του συλλόγου στις αρχές του 2016, η ομάδα επωφελήθηκε από την εισροή αφρικανικών ταλέντων.

Πάμε όμως στον Νουαμά…

Ο 19χρονος, αγωνίζεται με την ίδια ευκολία στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Φέτος, αγωνίστηκε συνολικά 2.534 λεπτά στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων το 43% αυτών ως δεξιός εξτρέμ, το 25% ως αριστερός και το 32% ως κεντρικός επιθετικός.

Την ίδια ώρα, τα 12 γκολ του στο πρωτάθλημα, είναι προϊόν 84 τελικών προσπαθειών συνολικής «αξίας» 13,9 xGoals. Αυτό που τον καθιστά ξεχωριστό, είναι το γεγονός πως ανεξάρτητα από την θέση που αγωνίζεται, καταφέρνει να έρχεται σε κεντρικές θέσεις εκτέλεσης, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα της Opta.

Ο Νουαμά, αυτή τη στιγμή έχει χρηματιστηριακή αξία κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ, με βάση το «transfermarkt», τιμή προσιτή για όλες τις ομάδες.

Το προσεχές φιλικό στις 14 Ιουλίου (13:00), δεν θα έχει μονόπλευρο ενδιαφέρον, αλλά θα είναι από τις λίγες φορές που θα υπάρχει κάτι ενδιαφέρον να δούμε στην αντίπαλο της ελληνικής ομάδας.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ