Μεξικανός δημοσιογράφος στο «10» για Πιζάρο: «Ο καλύτερος παίκτης του Αλμέιδα – Θα είναι μεγάλο δίδυμο με Πινέδα, αν…»

Μεξικανός δημοσιογράφος στο «10» για Πιζάρο: «Ο καλύτερος παίκτης του Αλμέιδα – Θα είναι μεγάλο δίδυμο με Πινέδα, αν…»

Η ΑΕΚ ντύνει στα κιτρινόμαυρα τον Ροδόλφο Πιζάρο και Μεξικανός δημοσιογράφος σκιαγραφεί το προφίλ του 29χρονου αποκλειστικά για το «10».

Το αμερικανικό όνειρο έφτασε στο τέλος του και σειρά παίρνει η πρόκληση της Ελλάδας. Πρώτη… έξοδος στην Ευρώπη για τον Ροδόλφο Πιζάρο, που ετοιμάζεται να σμίξει ξανά με τους Ματίας Αλμέιδα και Ορμπελίν Πινέδα υπό την σκέπη της ΑΕΚ.

Τον ήθελε πολύ ο Αργεντινός τεχνικός τον 29χρονο παίκτη, με τους ανθρώπους της Ενωσης να πραγματοποιούν την επιθυμία του. Το τελευταίο εμπόδιο με την Ιντερ Μαϊάμι ξεπεράστηκε και ο Ροδόλφο Πιζάρο ετοιμάζεται να πάρει τον δρόμο για τη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις με Μίροτιτς – Με ποιον προπονητή συναντήθηκε (pic)

Ποιος είναι όμως ο «Τζόκερ» που θα προστεθεί στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Ματίας Αλμέιδα; Ο Μεξικανός δημοσιογράφος, Ιγκνάσιο Σουάρεζ, μίλησε αποκλειστικά στο «10» και ανέλυσε το παιχνίδι του νέου παίκτη της ΑΕΚ.

Ο Σουάρεζ στάθηκε στην λαμπρή καριέρα του Πιζάρο στο Μεξικό, στον χαμό που γινόταν συνεχώς για την απόκτησή του, αλλά και στην καταλυτική συνεισφορά του Ματίας Αλμέιδα.

«Σταρ της Τσίβας, περισσότερο από Πινέδα»

Ολα αυτά τα χρόνια, τα λεφτά που έχουν δαπανηθεί για τον Ροδόλφο Πιζάρο είναι πολλά. Οι ομάδες του Μεξικού… σφάζονταν για το ποια θα τον κάνει δικό της, με τον Ιγκνάσιο Σουάρεζ να τον χαρακτηρίζει σταρ της Τσίβας.

«Είχε πάντα μια λαμπρή καριέρα, η οποία εμφάνισε  αγωνιστική πτώση, ως αποτέλεσμα της άφιξής του στο MLS όπου δεν ένιωσε ποτέ άνετα. Είναι ο Μεξικανός παίκτης για τον οποίο έχουν πληρωθεί τα περισσότερα χρήματα για τη μεταγραφή του. Η Τσίβας τον αγόρασε από την Pachuca για 15 εκατομμύρια δολάρια. Αργότερα, και αφού ήταν πρωταθλητές με αυτήν την ομάδα, την πούλησαν στη Μοντερέι για 18 εκατομμύρια δολάρια.

Έχει επιλεγεί πολλές φορές από το 2012 έως το 2022 σε Ολυμπιακούς αγώνες, Gold Cup, προκριματικά. Ήταν ο μεγάλος σταρ της Τσίβας, περισσότερο από τον ίδιο τον Πινέδα όταν ήταν πρωταθλητές με τον Αλμέιδα το 2017».

«Αυτά μπορεί να προσφέρει»

Η ποιότητα του Ροδόλφο Πιζάρο ξεχειλίζει, με τον Μεξικανό δημοσιογράφο να τον αποθεώνει. Παράλληλα, εμφανίζεται σίγουρος πως αν πιάσει τα γνωστά του στάνταρ, τότε θα κάνει τη διαφορά στα ελληνικά γήπεδα.

«Eχει το ένας εναντίον ενός, με εξαιρετικό διάβασμα του παιχνιδιού και εξαιρετική ατομική τεχνική, που τον οδηγεί πολλές φορές στο τέρμα. Μπορεί να παίξει τόσο πίσω από το 9, όσο και στα πλάγια. Τα χαρακτηριστικά του είναι αξιοσημείωτα, γι’ αυτό το έχουν πληρώσει τόσα πολλά. Δυστυχώς, σε αντίθεση με τον Orbelin, δεν είναι τόσο σταθερός και συνεπής.

Είναι ένας απρόβλεπτος παίκτης, που μπορεί να ντριμπλάρε και να σουτάρει από μέση απόσταση. Σε αντίθεση με τον Ορμπελίν, δεν έχει καλή κεφαλιά, ούτε είναι τόσο αποτελεσματικός στο να εκτελεί πέναλτι. Αν καταφέρει να είναι τακτικός και σταθερός, θα είναι μεγάλο δίδυμο με τον Πινέδα.

Αν επιστρέψει στο επιθυμητό επίπεδό του, φυσικά θα κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα βοηθήσει στο Champions League. Είναι καλός ηγέτης στα αποδυτήρια, όπου συνήθως παίρνει σωστές αποφάσεις και κάνει καλό στο γκρουπ».

«Του έδωσε αυτοπεποίθηση ο Αλμέιδα»

Ο ρόλος του Ματίας Αλμέιδα στην… εκτόξευση του Ροδόλφο Πιζάρο ήταν κάτι παραπάνω από καταλυτικός. Ο Σουάρεζ στέκεται στην «τρέλα» του Αργεντινού τεχνικού για τον 29χρονο και τη μεγάλη εκτίμηση που του έχει.

«Από το 2015 έως το 2019 ήταν ενας από τους καλύτερους παίκτες στο Μεξικό. Γι’ αυτό οι ομάδες πλήρωσαν… περιουσίες. Όλοι οι τεχνικοί της Εθνικής τον καλούσαν συνεχώς. Υπάρχουν πολύ λίγοι Μεξικανοί παίκτες με αυτή την τεχνική ικανότητα και την ποιότητα. Χρειάζεται όμως κανονικότητα και αυτοπεποίθηση, που του έδωσε μια μέρα ο Αλμέιδα και που οδήγησε σε αρκετούς τίτλους.

Πριν από τον Πινέδα, η πρώτη επιλογή ήταν πάντα ο Πιζάρο, αλλά η τιμή του ήταν ανέφικτη. Είναι ένας παίκτης για τον οποίο ο Almeyda είχε πάντα μια… γοητεία. Ένας από τους λόγους που άφησε την Τσίβας ήταν όταν το διοικητικό συμβούλιο πούλησε τον Pizarro στη Μοντερέι. Ήταν ο καλύτερος του παίκτης στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, «ζύγιζε» πολύ περισσότερο από τον Ορμπελίν».

«Δεν σταματούν να παρακολουθούν τον Αλμέιδα»

Φυσικά, ο Μεξικανός δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη μεγάλη επιτυχία του Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ, με τον «Πελάδο» να συνεχίζει να προκαλεί… χαμό στη χώρα των Αζτέκων.

«Στο Μεξικό ο Αλμέιδα είναι ένας από τους καλούς προπονητές. Ξέρει πως να συμπεριφερθεί με τα Μέσα ενημέρωσης και τους οπαδούς.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που του ζητούν να πάρει την ομάδα του Μεξικού, όπου συνήθως είναι πάντα υποψήφιος. Τα επιτεύγματά του στην Ελλάδα δεν έχουν περάσει απαρατήρητα, παρακολουθούνται συνεχώς στα κοινωνικά δίκτυα και τα Μέσα ενημέρωσης. Αποτέλεσε έκπληξη που είχε τόσο γρήγορη επιτυχία, με μια ομάδα που ήταν καινούρια και δεν ήταν το μεγάλο φαβορί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ