Ο Γκαρσία που «εξερράγη» και η ΑΕΚ που αντιστέκεται

Ο Γκαρσία που «εξερράγη» και η ΑΕΚ που αντιστέκεται

Αυτό που είχε προβλέψει πριν από έναν χρόνο ο Ματίας Αλμέιδα συνέβη με τον Λιβάι Γκαρσία πριν καν τον δουν στην Ευρώπη. Εκεί δηλαδή που ποντάρει η ΑΕΚ και αρνείται να συζητήσει οποιαδήποτε πρόταση.

Το είχε πει πριν από περίπου έναν χρόνο ο Ματίας Αλμέιδα. «Ο Γκαρσία μπορεί να… εκραγεί». Κι έβλεπε μπροστά αφού στη σεζόν που ακολούθησε ο Λιβάι έκανε σπουδαία πράγματα, βγήκε πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις με 18 γκολ και ήταν από τους πιο καθοριστικούς παίκτες στον δρόμο για την κατάκτηση του νταμπλ. Όλα αυτά βέβαια τα πέτυχε χάρη στην στήριξη και τη δουλειά που έκανε με τον Αργεντινό τεχνικό ο οποίος τον πήρε από τα εξτρέμ και τον καθιέρωσε ως φορ.

Μπορεί να χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί, αλλά όταν αυτό συνέβη, δύσκολα μπορούσε να βρεθεί αντίπαλος που θα τον σταματούσε. Κι έτσι, άρχισε να τραβά όλο και περισσότερα βλέμματα πάνω του, άνθρωποι από ουκ ολίγες ομάδες του εξωτερικού τον τσέκαραν στη Νέα Φιλαδέλφεια και σε όποιο γήπεδο έπαιζε η ΑΕΚ, με τις φήμες για προτάσεις να οργιάζουν τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύψεις Γιαννακόπουλου για τα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού: «Είχα συμφωνήσει με Ντόρσεϊ, Βέσελι και Χεζόνια αλλά…»

Το πρωί της Τετάρτης (19/7) η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ επιβεβαίωσε πως έφτασε πρόταση στα γραφεία της ομάδας η οποία ξεπερνάει τα 20 εκατ. ευρώ, αλλά δεν έγινε αποδεκτή. Πιθανώς να είναι η Λανς όπως αναφέρουν και στη Γαλλία, μιας και η δευτεραθλήτρια της Ligue 1 ήταν η ομάδα που είχε δείξει το πιο «ζεστό» ενδιαφέρον μέχρι τώρα, ωστόσο η ΑΕΚ δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα της ομάδας.

Η άρνηση της ΑΕΚ και η στάση του Λιβάι 

Αυτό που έχει σημασία πάντως είναι η στάση της Ένωσης η οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη να πουλήσει τώρα τον Γκαρσία. Στην ΑΕΚ πιστεύουν – και απολύτως λογικά – πως αν τώρα έχουν τέτοιες προτάσεις για τον άσο από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, του χρόνου έχοντας παίξει και στην Ευρώπη, τα νούμερα θα είναι ακόμη μεγαλύτερα. Και δεν πρέπει να λησμονείται το ότι η Ένωση έχει το 60% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, με την Μπεϊτάρ να διατηρεί το υπόλοιπο 40%, μετά τα 2,6 εκατ. ευρώ που έδωσε η ΑΕΚ το 2020 για να τον αποκτήσει.

Από την άλλη βέβαια, προκύπτει θέμα με το νυν συμβόλαιο του Λιβάι, όχι γιατί λήγει το 2025, αλλά κυρίως λόγω των χαμηλών του απολαβών σε σχέση με τους άλλους πρωτοκλασάτους παίκτες της ομάδας. Ο Γκαρσία παίρνει αυτή την στιγμή λιγότερα από 500 χιλ. ευρώ και στην ΑΕΚ θέλουν να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο με αποδοχές πάνω από το ένα εκατ. ευρώ, δείχνοντάς του εμπράκτως και την αναγνώρισή τους για την προσφορά του.

Αν και γνωρίζει βέβαια και την αγάπη του κόσμου και την εκτίμηση του Αλμέιδα αλλά και τη λατρεία που έχει για εκείνον ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Το θέμα εδώ βέβαια είναι το πώς αντιλαμβάνεται όλη αυτή την κατάσταση ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής καθώς όταν κάθε μέρα ακούς να στρώνονται εκατομμύρια γύρω από το όνομά σου, δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να το διαχειριστείς.

Όπως και να ‘χει, φαντάζει απίθανο αυτή την στιγμή η ΑΕΚ να τον πουλήσει πριν από τα προκριματικά του Αυγούστου και πάρα πολύ δύσκολο γενικά αυτό το καλοκαίρι. Το ότι κάποια στιγμή θα πουληθεί, εφόσον συνεχίσει έτσι, είναι δεδομένο, ωστόσο αυτό που έχει προτεραιότητα αυτή την στιγμή για τους νταμπλούχους Ελλάδος είναι να του προσφέρουν νέο συμβόλαιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ