Ρέιντζερς – Ολυμπιακός 1-3: Αριστα στο crash test!

Ρέιντζερς – Ολυμπιακός 1-3: Αριστα στο crash test!

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ολυμπιακό στο φιλικό με την Ρέιντζερς στο Άιμπροξ Στέιντιουμ – Δύο γκολ από τον Καρβάλιο, ένα από τον Φορτούνη.

Την καλύτερη εμφάνισή του στα καλοκαιρινά φιλικά πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν της Ρέιντζερς στην Γλασκώβη με 3-1 και να παίρνουν άριστα στο crash test του Άιμπροξ Στέιντιουμ.

Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν μια ομάδα που βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, καθώς το σκωτσέζικο πρωτάθλημα ξεκινάει στις 5 Αυγούστου, αλλά έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία και πήραν τη νίκη. Πρωταγωνιστές για τους Ερυθρόλευκους ήταν οι Κώστας Φορτούνης και Ζοάο Καρβάλιο, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να ανοίγει το σκορ με γκολάρα στο 44’ και τον Πορτογάλο άσο να σκοράρει δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο.

Διαβάστε επίσης: Πάει για το «μπαμ» με Ερνανγκόμεθ ο Παναθηναϊκός! (vid)

Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για τη δουλειά που γίνεται στην «ερυθρόλευκη» προετοιμασία, με τον Ισπανό και τους παίκτες του να στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στο επόμενο παιχνίδι. Οι Πειραιώτες το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Νόριτς, σε ένα ακόμα δυνατό φιλικό.

*Δείτε ΕΔΩ τα τρία γκολ του Ολυμπιακού.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ντόι, Ρέτσο και Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Οι Μαντί καμαρά, Ιμπόρα και Καρβάλιο ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Φορτούνη και Μασούρα συμπαραστάτες του Ελ Αραμπί στην τριάδα της επίθεσης. Από την άλλη πλευρά, ο Μίκαελ Μπιλ παρέταξε την Ρέιντζερς με την εξής 11άδα: ΜακΡόρι, Τάβερνιερ, Σούταρ, Ντέιβις, Μπάρισιτς, Ντόουελ, Ράσκιν, Κάντγουελ, Λάμερς, Σίμα, Ντέσερς.

Αποκρούσεις από τον Πασχαλάκη, γκολ από τον Φορτούνη!

Η Ρέιντζερς μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης απείλησε με τον Ράσκιν. Ο Βέλγος μέσος της σκωτσέζικης ομάδας βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και έκανε με τη μία το σουτ, αλλά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης εκτινάχθηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά.

Μετά το πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το παιχνίδι και ήλεγξε τον ρυθμό της αναμέτρησης, προσπαθώντας να βρει τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 22’ ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από δεξιά, ο Μαντί Καμαρά πήρε την κεφαλιά, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε δύναμη και ο ΜακΡόρι μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα η Ρέιντζερς απείλησε για δεύτερη φορά, αλλά και πάλι ο Πασχαλάκης ήταν εκεί. Ο Λάμερς ελίχθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου οι Ερυθρόλευκοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 44’ άνοιξαν το σκορ με μια γκολάρα από τον Κώστα Φορτούνη. Μετά την πάσα του Ελ Αραμπί, ο Κίνι έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Φορτούνη, αυτός σούταρε με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Ντέιβις και κατέληξε στα δίχτυα του ΜακΡόρι για το 1-0 του Ολυμπιακού. Το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ισοφάρισε ο Λάμερς, 2-1 ο Καρβάλιο!

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, ενώ από την άλλη ο τεχνικός της Ρέιντζερς αντικατέστησε τους ΜακΡόρι και Ντέιβις με τους Μακλάφλιν και Ιφέκο. Στο 47’ ο Ελ Αραμπί έστρωσε στον Φορτούνη, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε πλάγια.

Στο 50’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ της Ρέιντζερς σε μαρκάρισμα του Πασχαλάκη στον Κάντγουελ. Μια απόφαση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για βουτιά του παίκτη της Ρέιντζερς. Ο διαιτητής, όμως, δεν άλλαξε την απόφασή του, με τον Τάβερνιερ να ισοφαρίζει σε 1-1 από την άσπρη βούλα.

Η απάντηση του Ολυμπιακού, όμως, ήταν άμεση. Στο 56’ οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-1 με τον Καρβαλιο. Ο Καμαρά έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Μασούρας γύρισε με κεφαλιά στον Ελ Αραμπί, αυτός δεν μπόρεσε με διπλή προσπάθεια να σκοράρει μπροστά στον Μακλάφλιν, αλλά ο Καρβαλιο πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Στο 58’ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Δεύτερο γκολ ο Καρβάλιο, 3-1 ο Ολυμπιακός

Στο 60’ και στο 63’ ο Πασχαλάκης είπε δύο φορές «όχι» στον Σίμα, κάνοντας δύο ακόμα μεγάλες αποκρούσεις. Δύο λεπτά αργότερα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε τέσσερις αλλαγές, βάζοντας τους Βρουσάι, Ραμόν, Μπουχαλάκη και Μπιέλ αντί των Ελ Αραμπί, Κίνι, Καμαρά και Φορτούνη. Στο 67’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Μασούρα, αλλά η κεφαλιά του, μετά τη σέντρα του Καρβάλιο έφυγε άουτ. Ο,τι δεν κατάφερε ο διεθνής μεσοεπιθετικός το έκανε ο Πορτογάλος στο 69’. Ο Ροντινέι έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Καρβάλιο σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Ρέιντζερς και κατέληξε στα δίχτυα του Μακλάφλιν για το 3-1 των Πειραιωτών. Δεύτερο γκολ του Πορτογάλου στο ματς.

Στο 79’ ο Ματόντο γύρισε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και σούταρε, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ανδρούτσο και Αγκιμπού Καμαρά να παίρνουν τις θέσεις των Μασούρα και Καρβάλιο. Στο 89’ έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Ουσεϊνού Μπα αντί του Ντόι. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 3-1.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΡόρι (46′ ΜακΛάφλιν (62′ Γιλμάζ), Τάβερνιερ, Σούταρ, Ντέιβις (46′ Ιφέκο), Μπάρισιτς (62′ Σακάλα), Ντόουελ (62′ Λούντστραμ, Ράσκιν (74′ Ματόντο), Κάντγουελ (81′ Ράις), Λάμερς (81′ Λόβλεϊς), Σίμα (74′ Χάτζι), Ντέσερς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι (66′ Ραμόν), Ρέτσος, Ντόι (89′ Μπα), Ροντινέι, Μαντί Καμαρά (66′ Μπουχαλάκης), Ιμπόρα, Καρβάλιο (81′ Αγκιμπού Καμαρά), Φορτούνης (66′ Μπιελ), Μασούρας (81 Ανδρούτσος), Ελ Αραμπί (66′ Βρουσάι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ