Οι πέντε Έλληνες του Μαρτίνεθ

Οι πέντε Έλληνες του Μαρτίνεθ

Όπως ο Μίτσελ το 2013. Όπως ο Μαρτίνς το 2018. Ο Μαρτίνεθ κάνει τους πρώτους του… λογαριασμούς στα ελληνικά.

Υπό άλλες συνθήκες δεν θα έπρεπε και δεν θα ήταν είδηση. Ίσως μάλιστα οι περισσότεροι να έκαναν λόγο περισσότερο για ανάγκη αναμένοντας νεότερα από το μεταγραφικό μέτωπο και λιγότερο για επιλογή, στα μισά του καλοκαιριού. Με τις τρέχουσες όμως προφανώς και προκαλεί ενδιαφέρον. Διότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχοντας πλέον αξιολογήσει 35 ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό έπειτα από πέντε εβδομάδες προετοιμασίας ετοιμάζει μισή εντεκάδα με Έλληνες εν όψει των πρώτων επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Σα να λέμε: Αδιαπραγμάτευτος ο Κώστας Φορτούνης αλλά όπως φαίνεται και ο Γιώργος Μασούρας στη μεσο-επιθετική γραμμή είτε η κουβέντα αφορά σε 4-2-3-1 είτε σε 4-3-3 με «10άρι», έναν winger και έναν φορ. Στη θέση του ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που μοιάζει να επικρατεί σε αυτό το μπρα ντε φερ με γάντια του Κωνσταντίνου Τζολάκη. Ελληνικό όμως και το πρώτο «βασικό» δίδυμο των κεντρικών αμυντικών με τον Παναγιώτη Ρέτσο να έρχεται από την… εξωτερική για να συναντήσει τον Ανδρέα Ντόι που μετά τον Μίτσελ βλέπει έναν ακόμη Ισπανό τεχνικό να τον εμπιστεύεται.

Διαβάστε επίσης: Ο Έντι Τζόνσον «στέλνει» τον Ναν στον Ολυμπιακό (pic)

Τι σημαίνει πέντε Έλληνες στην προσδοκία εντεκάδας εν όψει των πρώτων επίσημων αναμετρήσεων; Ότι ένας προπονητής που είναι στα μέρη μας μερικές εβδομάδες ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει όσους όλοι οι υπόλοιποι του Big 5 στις δικές του εκκινήσεις. Έναν επέλεξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό στο Κόζιτσε (Κώτσιρας) κόντρα στη Ντνίπρο. Κανέναν ο Τόλης Τερζής για τον Άρη στο Αραράτ. Τρεις ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ με την Μπειτάρ (Μιχαϊλίδης, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας). Και έναν απόψε ο Ματίας Αλμέιδα για την ΑΕΚ (Ρότα) στην πρόβα τζενεράλε της στην Τραπεζούντα.

Φυσικά οι περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν είναι «εμπορικοί». Πολλώ δε μάλλον εκείνοι που η θέση τους στο ρόστερ δεν προέκυψε μόλις μέσα από μια μεταγραφική ιστορία. Ο Ρέτσος ταλαιπωρήθηκε από μια πολύ δύσκολη περσινή σεζόν με ατυχίες και λάθη. Ο Μασούρας από ένα σημείο και έπειτα πήρε διαζύγιο με το γκολ. Ο Φορτούνης έπρεπε να περάσει το Μουντιάλ για να βρει μια θέση στο rotation. Ο Πασχαλάκης αποκτήθηκε στο φινάλε των μεταγραφών διότι τραυματίστηκε ο Βατσλίκ.

Είναι όμως απαραίτητοι αν θες στο τέλος της ημέρας να δημιουργήσεις ένα σύνολο με ισορροπία που μέσα από 16-18 επιλογές πρώτης γραμμής θα προσπαθήσει να τα καταφέρει σε μια σεζόν όπου οι απαιτήσεις για τρία διαφορετικά ματς σε μια εβδομάδα θα ανεβάσει τον συντελεστή δυσκολίας.

Είναι εκείνοι που θα αναλάβουν την υποχρέωση να εντάξουν και τους υπόλοιπους στην φιλοσοφία και τον τρόπο του club. Που αντιλαμβάνονται αυτή την προσπάθεια μετάβασης από την προηγούμενη αγωνιστική version στην επόμενη. Που αποτελούν μια βάση «ασφαλείας» έχοντας κατά νου την σημασία αυτών των προκριματικών αγώνων που έρχονται και για τη φήμη και τους στόχους της ομάδας, αλλά και για τη συνολική λειτουργία της καθώς ένα Αυγουστιάτικο σοκ όπως αποδείχθηκε πέρσι μπορεί να δημιουργήσει αναταράξεις… αχαρτογράφητες.

Πέντε καλοκαίρια πριν ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό ξεκινούσε με Γιαννιώτη, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Λάζαρο και Φορτούνη μια αντίστοιχη ιστορία με αυτή του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Δέκα καλοκαίρια πριν ο Μίτσελ έφτιαχνε μια ομάδα από την αρχή ποντάροντας σε ποδοσφαιριστές όπως ο Σιόβας, ο Μανωλάς, ο Σάμαρης, ο Μανιάτης και ο Μήτρογλου που έκαναν (και κάποιοι παραμένουν ακόμη στις επάλξεις) σπουδαίες καριέρες.

Οι Ερυθρόλευκοι έφεραν τον Νίκολας Φρέιρε και έχουν κατά νου προς το τέλος Αυγούστου για έναν ακόμη στόπερ εκτιμώντας σε μια νέα σύνθεση βασικών κεντρικών αμυντικών. Αναζητούν έπειτα από τον Κένεντι που αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτηση του αύριο και έναν ακόμη winger πρώτης γραμμής. Ψάχνουν και άλλα κομμάτια για την τελική εικόνα του παζλ.

Χρειάζονται όμως και μια ελληνική «βάση» σε αυτό το σχέδιο τους. Και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ το επιβεβαιώνει και το καλλιεργεί.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ