Τζάκσον Πορόζο: Ένας «βράχος» για την άμυνα του Ολυμπιακού (pics, vids)

Τζάκσον Πορόζο: Ένας «βράχος» για την άμυνα του Ολυμπιακού (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός προχωρά στην απόκτηση του θηριώδη στόπερ από το Εκουαδόρ, Τζάκσον Πορόζο, που έρχεται να προσφέρει ταχύτητα, ύψος και δύναμη στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Ένα στόπερ που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός. Ο Τζάκσον Πορόζο, έρχεται στον Πειραιά για να συνθέσει με τον Νικολάς Φρέιρε ένα δυναμικό αμυντικό δίδυμο που θα προσφέρει σταθερότητα και ηρεμία στην άμυνα των Πειραιωτών.

Ο 22χρονος Πορόζο, μετά από μία σεζόν που αγωνίστηκε ως βασικός στην Ligue 1, (με τη φανέλα της Τρουά), αλλά και στο Μουντιάλ του Κατάρ με την εθνική ομάδα του Εκουαδόρ, έρχεται στον Ολυμπιακό να αποτελέσει έναν πραγματικό ογκόλιθο, με υψηλές ικανότητες τόσο στο ψηλό παιχνίδι (χάρη και στο ύψος του, 1.92μ.) όσο και με την μπάλα στα πόδια.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» από το ESPΝ για τον Αντετοκούνμπο: Αμφίβολο το μέλλον του στους Μπακς

Ο νέος στόπερ των «Ερυθρόλευκων», ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Λίγκα ντε Κίτο, πριν μετακινηθεί στη Μάντα της δεύτερης κατηγορίας για να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο το 2017.

Οι εμφανίσεις του, κατάφεραν από νωρίς να κεντρίσουν το ενδιαφέρον ομάδων από το εξωτερικό και κυρίως από την Βραζιλία, με τις Παλμέιρας και Σάντος να μονομαχούν για την υπογραφή του. Τελικά η Σάντος τον έκανε δικό της, τοποθετώντας τον στη δεύτερη ομάδα.

Έχοντας ήδη ξεκινήσει να είναι μέλος των μικρών εθνικών ομάδων του Εκουαδόρ, φτάνοντας μέχρι και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Νοτίου Αμερικής U20, ως βασικός, ο Πορόζο μπήκε στα «ραντάρ» της πορτογαλικής Μποαβίστα και χωρίς να έχει καταγράψει ούτε μία επίσημη συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της Σάντος, έκανε το μεγάλο ταξίδι για την Ευρώπη για ένα ποσό των 500.000 ευρώ.

Στο τουρνουά που κατέκτησε με το Εκουαδόρ βρέθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης και λίγο καιρό αργότερα με τους συμπαίκτες του κατάφεραν να φτάσουν ως και την τρίτη θέση στο Μουντιάλ U20 που είχε λάβει χώρα στην Πολωνία το 2019.

Αφού αρχικά πήρε χρόνο συμμετοχής στην Κ23 της Μποαβίστα, στη συνέχεια αγωνίστηκε σε 40 συνολικά παιχνίδια με τα χρώματα της πρώτης ομάδας, πριν η γαλλική Τρουά βγάλει από τα ταμεία της 3.5 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της το προηγούμενο καλοκαίρι, ενώ τον παρακολουθούσαν ως σπουδαίο prospect μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Σεβίλλη, η Λάτσιο και ο Άγιαξ.

Ο υψηλόσωμος στόπερ ξεκίνησε ως βασικός τη σεζόν στη Ligue 1, γεγονός που τον έφερε να βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής του ομάδας για το Μουντιάλ του Κατάρ, το περασμένο φθινόπωρο. Στα γήπεδα του Κατάρ αγωνίστηκε ως βασικός απέναντι στην Ολλανδία σε τριάδα στα στόπερ, με το ματς κόντρα στους «Οράνιε» να λήγει 1-1, αλλά πήρε και πέντε λεπτά συμμέτοχης ως αλλαγή στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων με τη Σενεγάλη, εκεί οπού ο Ισημερινός χρειαζόταν έστω το «χ» για να πάρει την πρόκριση στα νοκ-αουτ αλλά ηττήθηκε 2-1.

Στη Γαλλία, είχε τη δυνατότητα να τεστάρει τον εαυτό του απέναντι σε αντιπάλους όπως η τριπλέτα Μέσι – Εμπαπέ – Νεϊμάρ, με τον Πορόζο να τα πηγαίνει εξαιρετικά στο παιχνίδι της Τρουά με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Την περσινή σεζόν έπαιξε 22 παιχνίδια στο γαλλικό πρωτάθλημα, όμως παρά την καλή ατομική του παρουσία η Τρουά τερμάτισε στην προτελευταία θέση της κατάταξης και υποβιβάστηκε. Ο Πορόζο δεν θα έπαιζε στη Ligue 2 και έτσι ο Κορδόν, ο οποίος τον γνώριζε από τα κλιμάκια νέων του Εκουαδόρ, βρήκε την ευκαιρία και τον έφερε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό.

Ο Πορόζο, όπως έχετε διαβάσει από to10, έρχεται κατά πάσα πιθανότητα ως δανεικός, με οψιόν αγοράς και αναμένεται με την ταχύτητα το ύψος του και την σταθερότητα που έχει στο παιχνίδι του, να «δέσει» την άμυνα του Ολυμπιακού, λύνοντας έτσι ένα σοβαρό πρόβλημα της περσινής σεζόν για τους «Ερυθρόλευκους».

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ