Ολυμπιακός: Τα ζητούμενα ενός φιλικού τεστ με νόημα και η αποκάλυψη του πρώτου αντιπάλου

Ολυμπιακός: Τα ζητούμενα ενός φιλικού τεστ με νόημα και η αποκάλυψη του πρώτου αντιπάλου

Οι ερυθρόλευκοι αναζητούν την μοναδική τους ως τώρα ευκαιρία να χωρέσουν για πρώτη φορά φέτος στον αγωνιστικό χώρο όλες τις… δυνάμεις του πρώτου rotation της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Το τελευταίο του φιλικό παιχνίδι πριν από την είσοδο του στους προκριματικούς του Europa League δίνει το απόγευμα ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται τον Αστέρα Τρίπολης στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη (19,30) και σε αυτή την «κεκλεισμένων των θυρών» παρτίδα αναζητούν την μοναδική τους ως τώρα ευκαιρία να χωρέσουν για πρώτη φορά φέτος στον αγωνιστικό χώρο όλες τις… δυνάμεις του πρώτου rotation της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Την ίδια στιγμή οι Πειραιώτες λύνουν και την πρώτη μεγάλη τους καλοκαιρινή απορία. Εκείνη που αφορά στην πρώτη επίσημη αντίπαλο τους: Η Γκενκ φιλοξενεί τη Σερβέτ (20.30) στη ρεβάνς του 1-1 της Ελβετίας και η ηττημένη ετοιμάζεται να ταξιδέψει στα μέρη μας.

Έχει μεριμνήσει σχετικά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Όπως στο ματς που έγινε στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα, έτσι και τώρα στη Γάνδη θα είναι εκεί άνθρωπος του τεχνικού τιμ για να προσθέσει ένα ακόμη report για την ομάδα που θα βρεθεί την επόμενη Πέμπτη στο Φάληρο. Ο Ισπανός τεχνικός όμως την ίδια ώρα θα μείνει στο Ρέντη με λόγο και αιτία.

Αυτό το τελευταίο φιλικό του καλοκαιριού έρχεται σε timing ιδιαίτερο και αν μη τι άλλο δίνει μια καλή ευκαιρία για μια «πρόβα» μακριά από φώτα. Ευκαιρία για πολύτιμα λεπτά συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές όπως ο Ινμπόμ Χουάνγκ, ο Μαντί Καμαρά και ο Νίκολας Φρέιρε που για διαφορετικούς λόγους δεν ήταν εκεί στο μεγαλύτερος μέρος της προετοιμασίας.

Κυρίως όμως ευκαιρία για να βρεθούν για πρώτη φορά στο ίδιο παιχνίδι, όλοι μαζί οι ποδοσφαιριστές που το τεχνικό τιμ υπολογίζει ως βασικό rotation για το βράδυ της 10ης Αυγούστου. Στο ματς με τους Ρέιντζερς στη Γλασκώβη ας πούμε ο Φρέιρε (που δεν είχε κλείσει ούτε 48ωρο στη νέα του ομάδα) και ο Χουάνγκ δεν αγωνίστηκαν καθόλου. Στο ματς με τη Νόριτς δεν έπαιξε ο Κίνι. To απόγευμα αναμένεται να είναι όλοι στη θέση τους σε μια καλή ευκαιρία για τελικές δοκιμές και σε ότι αφορά στα πρόσωπα αλλά και στον σχηματισμό.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως ο 42χρονος τεχνικός τη μοναδική ως τώρα δοκιμή εντεκάδας την έκανε πριν από μια εβδομάδα στο Ibrox για 60΄ σε εκείνη την 4-3-3 επιλογή με Πασχαλάκη, Ροντινέι (σ.σ πληροφορίες από τη Βραζιλία αναφέρουν ότι έμπειρος μπακ βρίσκεται σε τροχιά για την απόκτηση κοινοτικού διαβατηρίου), Ντόι, Ρέτσο, Κίνι, Ιμπόρα, Καμαρά, Καρβάλιο, Φορτούνη, Μασούρα και Ελ Αραμπί.

Προφανώς όμως αν ο Χουάνγκ δείξει έτοιμος τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν. Και είναι και ο Πεπ Μπιέλ που σταθερά βρίσκεται στις σκέψεις του προπονητή που ενδεχόμενη επιλογή του πιθανότατα αλλάζει και τον σχηματισμό. Άρα όλα αυτά μπορούν απόψε να αποτελέσουν μια πρόβα απέναντι σε μια από τις παραδοσιακά καλές ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Ουσιαστικά αυτό το τεστ θα βάλει τον Ολυμπιακό πια ρυθμούς αγωνιστικούς.

Και είπαμε το φινάλε του επί της ουσίας θα συμπέσει χρονικά και με την αποκάλυψη του ονόματος της πρώτης αντιπάλου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Δόθηκε η εντύπωση από την κλήρωση ότι η Γκενκ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι με τη Σερβέτ και ότι τέλος πάντων οι Ελβετοί λογικά θα ανταμώσουν με τους Πειραιώτες. Η Σερβέτ όμως στο πρώτο παιχνίδι μπορεί κάλλιστα να νιώθει αδικημένη από το τελικό 1-1. Και σίγουρα δεν έδειξε να υστερεί απέναντι στους Βέλγους. O λογαριασμός λοιπόν είναι ορθάνοιχτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ