Το Καραϊσκάκη γίνεται ξανά «κάστρο»

Το Καραϊσκάκη γίνεται ξανά «κάστρο»

Το 4/4 που καταγράφει ήδη ο Ολυμπιακός στην έδρα του, δείχνει τον δρόμο για την συνέχεια αλλά και την διαφορά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα...

Ο Ολυμπιακός κατάφερε χθες να πάρει την νίκη στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ατρόμητο και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, όπως αποδεικνύει και το 4-0, ξεκινώντας με ένα ιδανικό 2/2 την «μάχη» του φετινού πρωταθλήματος.

Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ συμπλήρωσε τα πέντε επίσημα παιχνίδια στην νέα σεζόν, στα οποία μετράει ήδη τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάμψει την αντίσταση του Ατρομήτου, του Πανσερραϊκού, της Γκενκ και της Τσουκαρίτσκι, αναμετρήσεις που όλες έλαβαν χώρο στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο τέλος Αυγούστου με μια επίδοση πολύ θετική ενόψει της συνέχειας, ενώ τα δεδομένα γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακά αν προσπαθήσουμε να τα συγκρίνουμε με τα αντίστοιχα αποτελέσματα τέτοιο καιρό πριν από έναν χρόνο.

Η διαφορά είναι η… μέρα με τη νύχτα. Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει στις εντός έδρας αναμετρήσεις του με τον βαρύ αποκλεισμό από την Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League. Οι Ιραηλινοί είχαν πάρει τη νίκη με 0-4 στο Φάληρο, εξέλιξη που εκτός από τον ίδιο τον αποκλεισμό, έφερε και την απομάκρυνση του Πέδρο Μαρτίνς.

Η συνέχεια καθόλου πιο εύκολη. Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν στις επόμενες εντός έδρας αναμετρήσεις τους την Σλόβαν Μπρατισλάβας, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Στο πρώτο ματς μετά τον αποκλεισμό από το Champions League, ο Ολυμπιακός «σώθηκε» χάρη σε γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί λίγο πριν το τέλος, με το οποίο ισοφάρισε σε 1-1.

Ακολούθησε η εύκολη νίκη με τον ΠΑΣ για το ελληνικό πρωτάθλημα (2-0), ενώ η τρίτη αναμέτρηση στον Πειραιά ήταν εξίσου αγχωτική, πιεστική και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Οι ερυθρόλευκοι οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί που θα κρινόταν η πρόκριση ανάμεσα σε αυτούς και τους Κύπριους. Η πρόκριση μπορεί να ήρθε εν τέλει στη «ρώσικη ρουλέτα», όμως η εικόνα ήταν ξανά η ίδια.

Και ερχόμαστε κάτι παραπάνω από 365 ημέρες μετά. Στο παρόν, που στον πλανήτη Ολυμπιακός έχει επανέλθει η ηρεμία, το πλάνο και η σωστή δουλειά. Ο Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και του Αντόνιο Κορδόν έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ασπίδα γύρω από το Καραϊσκάκη, η οποία μοιάζει κάτι παραπάνω από αναγκαία στην απαιτητική χρονιά της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ηρεμία και ο επαγγελματισμός με τον οποίον δουλεύει στο μέχρι τώρα ξεκίνημα της σεζόν ο Ολυμπιακός, είναι «ευεργετική», καθώς ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν έχει παρουσιάσει ακόμη την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, όπως την έχει στο μυαλό του.

Σε αυτό συντελούν οι παράγοντες των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων και το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν μπει στο 100% της ομάδας.

Η «νίκη» του Ολυμπιακού σε αυτό ζήτημα, είναι το ότι και κέρδισε χρόνο ώστε να «φτιαχτεί» η καλύτερη δυνατή ομάδα και το έκανε με τρόπο που του έδωσε τόσο μια πρόκριση (και πιθανότατα και δεύτερη) αλλά και ένα σημαντικό 2/2 στην έναρξη της Super League.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ