Βόλος – ΑΕΚ 2-3: Με πέναλτι στο 90’+1′ πέρασε η ΑΕΚ από το Βόλο

Βόλος – ΑΕΚ 2-3: Με πέναλτι στο 90’+1′ πέρασε η ΑΕΚ από το Βόλο

Με εύστοχη εκτέλεση του Άμραμπατ στο 90'+1', η ΑΕΚ των δέκα παικτών πήρε το διπλό και τους 3 πόντους στο Βόλο. Πρώτη νίκη για την «Ένωση» στη Super League.

Η ΑΕΚ πήρε ένα σημαντικό διπλό, που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στην πορεία του πρωταθλήματος με 2-3 στο Βόλο, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νόρντιν Άμραμπατ στο 91′.

Η «Ένωση» πέτυχε την πρώτη της νίκη στη φετινή Super League, μετά την ισοπαλία με τον Πανσερραϊκό, αν και είχε μείνει με 10 παίκτες από νωρίς στο «Πανθεσσαλικό» (Μάνταλος 24΄απευθείας κόκκινη, χάνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), πίεσε στο τέλος και από την άσπρη βούλα βρήκε τη λύση.

Διαβάστε επίσης: «Ντου» για φορ ο Ολυμπιακός – Εξελίξεις με Καράντζα (vid)

Το ματς

Δυνατά ο Βόλος, το γύρισε με 10 η ΑΕΚ

Ο Βόλος ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς με γκολ στο 8′ του πρώην παίκτη της «Ένωσης», Μίλος Ντέλετιτς, μετά από τραγικό λάθος γύρισμα προς τον Στάνκοβιτς από τον Μουκουντί.
Ο στόπερ της ΑΕΚ δεν υπολόγισε καθόλου καλά την πάσα που έκανε, ήταν πολύ αδύναμη και ο Σέρβος του Βόλου με ένα αριστερό πλασέ νίκησε τον Αυστριακό για το 1-0. Και έγιναν χειρότερα τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους στο 24΄. Διότι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της απευθείας (σωστή) κόκκινης κάρτας που είδε ο Πέτρος Μάνταλος.  Ο Έλληνας άσος  πήγε με τις τάπες πάνω στην κοιλιά του Κόμπα (προς τα πλάγια) και έτσι ο Ευάγγελος Μανούχος του έδειξε ορθώς τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Παρά ταύτα η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τις στατικές φάσεις για να κάνει την ανατροπή στο «Πανθεσσαλικό». Ο Ελίασον με «γλυκό» χτύπημα έφερε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας και ο Γιόνσον με δυνατό πάτημα σηκώθηκε ψηλά, έπιασε την κεφαλιά για να κάνει το 1-1 στο 32ο λεπτό.
Μόλις πέντε λεπτά μετά (37′), ο Στίβεν Τσούμπερ με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-2 για τους «κιτρινόμαυρους», στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Σιαμπάνη.

Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς άλλες φάσεις με την «Ένωση» να κρατά τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δεν είχε καθαρές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας.

Ο Ντέλετιτς πλήγωσε για δεύτερη φορά την ΑΕΚ, όταν στο 72′ βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ, νικώντας τον τερματοφύλακα της «Ένωσης» για το 2-2.

Ο Αλμέιδα αμέσως μετά το γκολ ισοφάρισης από την ομάδα της Μαγνησίας έφερε από τον πάγκο όλα τα δυνατά όπλα της ομάδας του, με μοναδικό στόχο το γκολ που θα έφερνε την ΑΕΚ μία ανάσα από τη νίκη.
Οι παίκτες της ΑΕΚ ανέβασαν την πίεση τους, με τους Πινέδα και Άμραμπατ να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο με το που μπήκαν.

Η πίεση της ομάδας του Αλμέιδα απέδωσε καρπούς, με την ομάδα του Μπράτσου να έχει οπισθοχωρήσει αρκετά.

Ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Κρούζλιακ, ο διαιτητής υπέδειξε την «άσπρη βούλα» και ο Νόρντιν Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστοχώντας και σφραγίζοντας την πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν.

Οι ενδεκάδες:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Σιαμπάνης, Κίτσος (46′ Λούνα), Σιέλης, Ασλανίδης (46′ Κρούζλιακ), Άλχο, Τσοκάνης, Τρουιγιέ (75′ Γκλάβτσιτς), Κορνέτ (60′ Ενγκίν), Κόμπα, Ντέλετιτς, Μωραΐτης (71′ Μραζ)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (77′ Πινέδα), Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Γαλανόπουλος (73′ Σιμάνσκι), Γιόνσον, Τσούμπερ (68′ Αραούχο), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Μάνταλος, Πόνσε (68′ Ζίνι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ