Βόμβα Ποντένσε πυροδοτεί ο Ολυμπιακός

Βόμβα Ποντένσε πυροδοτεί ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός παλεύει για τη μεγάλη μεταγραφή του Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος θέλει να γυρίσει στον Πειραιά μετά από 2,5 χρόνια, με κανονική μεταγραφή.

Ο Ολυμπιακός είναι στην αγορά. Πιο ενεργός από ποτέ. Οι Ερυθρόλευκοι κινούνται δυναμικά, με σκοπό να ολοκληρώσουν το ρόστερ τους, με τον Αντόνιο Κορδόν και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να βρίσκονται σε διαρκείς επαφές με τους ανθρώπους της διοίκησης, αλλά και σημαντικά ποδοσφαιρικά κέντρα ανά την Ευρώπη, με σκοπό να κλείσουν μία ή δύο κινήσεις που μπορεί να αλλάξουν ακόμη περισσότερο τα δεδομένα. Και επειδή τα μεταγραφικά παράθυρά ανά την Ευρώπη έχουν κλείσει σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, είναι πιθανό να προκύψουν ευκαιρίες που πρωτύτερα δεν υφίσταντο. Μια… βόμβα, ας πούμε, όπως η επιστροφή του Ντάνιελ Ποντένσε.

Προσοχή, δεν τίθεται θέμα εάν ο Ολυμπιακός θέλει τον Ποντένσε. Το ζητούμενο στην υπόθεση εδώ και αρκετές ημέρες που «τρέχει» το θέμα, ήταν εάν και πώς θα μπορούσε να γίνει αυτή η επιστροφή. Μια επιστροφή εξαιρετικά περίπλοκη και δύσκολη. Καθώς οι σχέσεις του 27χρονου εξτρέμ με τη Γουλβς είναι εκρηκτικές, στο σημείο οι δύο πλευρές να μην έχουν καμία διάθεση… διευκόλυνσης. Και αυτό φάνηκε στην πρόσφατη κατηγορηματική άρνηση του Ποντένσε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Ντουχαΐλ του Κατάρ, παρά το γεγονός πως η αγγλική ομάδα είχε συμφωνήσει σε όλα με τους Αραβες. Και το ίδιο έκανε με ΟΛΕΣ τις προτάσεις που έχει στα χέρια του και από Τουρκία, Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στον Βόλο – Ο Μπέος τελειώνει τον Κρούζλιακ μετά το χέρι-πέναλτι με την ΑΕΚ! (vid)

Αυτή η εξέλιξη ουσιαστικά «κράτησε» τον Πορτογάλο… ταχυδακτυλουργό εξτρέμ στο Γουλβερχάμπτον. Με τις εμπλεκόμενες πλευρές να αναζητούν λύση. Τη στιγμή που και οι σχέσεις του προπονητή των «Λύκων», Γκάρι Ο’Νιλ με τον ποδοσφαιριστή είναι… χειρότερα από κακές, μετά και από πρόσφατες εξαιρετικά άστοχες δηλώσεις του τεχνικού, σχετικά με τους στόχους του παίκτη και της ομάδας του!

Λύση στο πρόβλημα κλήθηκε να βρει ο ατζέντης του Ποντένσε. Ο πολύς Ζόρζε Μέντες. Ο οποίος βρέθηκε στη μέση μιας μάχης, που έχει πρωταγωνιστή έναν δικό του παίκτη, αλλά και μια ομάδα στην οποία ο ίδιος για χρόνια λύνει και δένει. Η τωρινή υπόθεση, ωστόσο, δεν είναι απλή. Και κυρίως δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων. Με τον Πορτογάλο super agent, ωστόσο, να αναζητά αυτή τη λύση μέσω του Ολυμπιακού. Όπως και το 2018, όταν οι Ερυθρόλευκοι έκαναν δικό τους τον Ντάνιελ, παρά τις δικαστικές απειλές της Σπόρτινγκ. Και δικαιώθηκαν. Και επιζητούν νέα δικαίωση. Και ενίσχυση.

Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε στις θέσεις των εξτρέμ με την απόκτηση του πρώτου στόχου του, Όλα Σολμπάκεν. Αλλά όταν προκύπτει μια τέτοια «ιστορία». Ίσως να είναι λίγο υπερβολικό να μην προσπαθήσεις έστω. Ειδικά όταν υπάρχουν πραγματικές και σοβαρές πιθανότητες να γίνει πράξη μια τέτοια επιστροφή-βόμβα. Διότι η αναβάθμιση που θα… υποστεί το ήδη σπουδαίο ρόστερ που έχει «χτιστεί», με την επιστροφή του Ποντένσε στον Ολυμπιακό, στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία (27 στα 28), δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Κάτι τελευταίο, που δείχνει το μέγεθος της δυσκολίας, αλλά και τα… πείσματα της Γουλβς στην υπόθεση. Ο Ποντένσε έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με τους Αγγλους. Αλλά από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται και που τα πράγματα έφτασαν στα άκρα, έχει ζητήσει να φύγει με… κανονικούς όρους. Διότι τον Ιανουάριο θα είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει. Παρόλα αυτά, οι απαιτήσεις δεν είχαν «πέσει» έως και το 90′ των μεταγραφών, ενώ τις τελευταίες ώρες προέκυπταν διάφορα μηνύματα, πώς… θα μείνει. Τα οποία ο ίδιος… απέρριπτε. Μετά βδελυγμίας.

Για την ιστορία, πάντως, ο Ποντένσε από τα τέλη Ιουλίου προπονείται ξεχωριστά από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, καθώς υπήρχαν μεγάλες προστριβές με το τεχνικό επιτελείο, αλλά και τη διοίκηση. Ενώ ο ίδιος, πατέρας ενός μικρού παιδιού, πλέον, δεν δείχνει διάθεση να πει το «ναι» σε κάποιον «εξωτικό» προορισμό. Αν και στις μεταγραφές, όλα αλλάζουν. Ακόμη και στο 90′ ή τις καθυστερήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ