Ομάδα που κερδίζει… αλλάζει

Ομάδα που κερδίζει… αλλάζει

Λάζαρος, Αραούχο, Γιόχανσον, Ανέστης είναι παρελθόν. Λιβάγια και Βράνιες στον αέρα. Μπακάκης, Γαλανόπουλος ακούν «σειρήνες» από την Γερμανία. Ποιος είπε ότι η πρωταθλήτρια ΑΕΚ του Χιμένεθ επενδύει στον τίτλο της;

Η χρονιά που έκλεισε κρίνεται σίγουρα ως απόλυτα πετυχημένη για την ΑΕΚ, μιας και η Ένωση κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια. Κατακτώντας τον τίτλο και κάνοντας έτσι την απώλεια του κυπέλλου να περάσει στα… ψιλά.

Πλέον η ΑΕΚ καλείται να χτίσει πάνω σε αυτό που δημιούργησε φέτος, βάζοντας τις βάσεις για να εδραιωθεί στην κορυφή. Κάτι που πάντως φαίνεται πως θα έρθει μέσα από μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της. Αφού ήδη έχουν αποχαιρετήσει την ομάδα βασικά γρανάζια της κιτρινόμαυρης μηχανής, την ίδια στιγμή που είναι πιθανό τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσουν κι άλλοι. Αφού οι εκκρεμότητες που υπάρχουν ενόψει της νέας σεζόν είναι πολλές.

Οι… φευγάτοι

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ συνεχίζοντας την καριέρα του στον Ολυμπιακό, ασχέτως με την κατάληξη που θα έχει η δικαστική διαμάχη του με την ΑΕΚ λόγω του συμβολαίου του. Ενώ τον νέο σταθμό στην καριέρα τους αναζητούν ήδη και οι Γιάκομπ Γιόχανσον, Γιάννης Ανέστης. Τα συμβόλαια των οποίων δεν θα ανανεωθούν.
Ενώ τον δρόμο για την Ισπανία πήρε και ο Σέρχιο Αραούχο, που επιστρέφει στην Λας Πάλμας. Έστω και προσωρινά. Η ΑΕΚ δεδομένα θα κάνει προσπάθεια να κρατήσει τον Αργεντινό φορ, ωστόσο οι συνθήκες δεν δείχνουν ευνοϊκές για να επιτευχθεί αυτό. Κάτι που πάντως παραμένει ανοικτό και θα ξεκαθαρίσει εν καιρώ.

Οι εκκρεμότητες

Πέρα από τους προαναφερθέντες παίκτες, στον «αέρα» ενόψει της χρονιάς που ξεκινά είναι κι άλλοι ποδοσφαιριστές. Με πρώτο και καλύτερο τον Ογκνιέν Βράνιες. Ο Βόσνιος στόπερ έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ για ακόμα ένα χρόνο, ωστόσο αν δεν βρεθεί η φόρμουλα να το επεκτείνει, τότε είναι πολύ πιθανό να αναζητηθεί ομάδα για να τον αγοράσει. Προκειμένου η ΑΕΚ να καρπωθεί ένα ποσό και να μην χάσει τον Βράνιες του χρόνου σαν ελεύθερο.
Εκκρεμότητα πάντως υπάρχει προς το παρόν και για έναν ακόμα βασικό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Ο Μάρκο Λιβάγια εξακολουθεί να ανήκει στην Λας Πάλμας, με την Ένωση να πρέπει να καταβάλει στους Ισπανούς το ποσό των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να τον κάνει δικό της. Ζήτημα που αναμένεται να τακτοποιηθεί, ωστόσο προς το παρόν παραμένει, έστω και τυπικά, ανοικτό.

Το δέλεαρ της πώλησης

Βεβαίως φέτος το καλοκαίρι είναι πιθανό να υπάρξουν για την ΑΕΚ και αποχωρήσεις… εκτός προγραμματισμού. Καθώς ουδείς μπορεί να γνωρίζει το πώς θα χειριστούν στη Ένωση μια εξαιρετική πρόταση για τον Κώστα Γαλανόπουλο ή τον Μιχάλη Μπακάκη. Δύο παίκτες που έχουν μπει στο στόχαστρο γερμανικών ομάδων (Στουτγκάρδη, Βέρντερ Βρέμης) και δεν αποκλείεται να κινήσουν το ενδιαφέρον τους. Βάζοντας την ΑΕΚ σε μια τέτοια περίπτωση σε… πειρασμό, στον οποίο αν ενδώσει, θα την φέρει σε διαδικασία για περαιτέρω αλλαγές και ακόμα εντονότερη διαφοροποίηση του τωρινού ρόστερ της.

Το κεφάλαιο Χιμένεθ

Η μεγαλύτερη εκκρεμότητα ενόψει της νέας σεζόν για την ΑΕΚ πάντως είναι αναμφίβολα εκείνη του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός προς το παρόν δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, ωστόσο όλα δείχνουν πως αυτό θα συμβεί από μέρα σε μέρα. Με τον Χιμένεθ να συνεχίζει στην Ένωση για τουλάχιστον δύο χρόνια, αποκτώντας και αυξημένες αρμοδιότητες όσον αφορά στον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Επί της ουσίας αυτό που μένει είναι μια τελευταία συνάντηση του Χιμένεθ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ώστε να οριστικοποιηθεί το πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους. Μιας και οτιδήποτε άλλο θα συνιστά τεράστια έκπληξη, που με τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν δείχνει πιθανό να συμβεί. Αφού και για τον Ισπανό τεχνικό, προτεραιότητα αποτελεί η παραμονή στην Ένωση. Που παραμένει η μοναδική ομάδα από την οποία έχει πρόταση στα χέρια του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ