«Που είναι ο Φορτούνης;» – Το πρώτο 24άωρο του «Superman» στην Ελλάδα (vid+pic)

«Που είναι ο Φορτούνης;» – Το πρώτο 24άωρο του «Superman» στην Ελλάδα (vid+pic)

Ο Ντάνιελ Ποντένσε επέστρεψε στον Ολυμπιακό και προκάλεσε παροξυσμό στους οπαδούς των Πειραιωτών – Οι συναντήσεις με Μαρτίνεθ, Κορδόν και Φορτούνη – To10.gr καταγράφει το πρώτο 24άωρο του Superman στην Ελλάδα.

Επιστροφή στον… τόπο του εγκλήματος! Μετά από 1317 ημέρες ο Ντάνιελ Ποντένσε γύρισε στον αγαπημένο του Ολυμπιακό, για να τελειώσει τη δουλειά που άφησε στη μέση όταν αποχώρησε από το μεγάλο λιμάνι τον Ιανουάριο του 2020 για να ζήσει το όνειρο της Premier League. Μια επιστροφή, που προκάλεσε παροξυσμό στον κόσμο του Ολυμπιακού, με τους οπαδούς του πειραϊκού συλλόγου να δείχνουν έμπρακτα τον ενθουσιασμό τους για την τεράστια μεταγραφή του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού, εξαφανίζοντας 400 εισιτήρια διαρκείας μέσα σε μια ημέρα.

Αμοιβαία αισθήματα, με τον Ντάνιελ Ποντένσε να εκφράζει από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο «Ελ. Βενιζέλος» το πρωί της Τρίτης (06:30), τη χαρά του και τον ενθουσιασμό του που επιστρέφει στο… σπίτι του. Στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι από την «ερυθρόλευκη» εξέδρα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά εδώ. Περίμενα για αυτή τη στιγμή από τότε που πήγα στην Αγγλία και τη Γουλβς. Δεν περίμενα να είναι τόσο νωρίς, αλλά ήρθε έτσι και είμαι τόσο ευγνώμων στους κ.κ Βαγγέλη και Μιλτιάδη Μαρινάκη και πραγματικά πολύ χαρούμενος που ήρθα ξανά στον Ολυμπιακό» ήταν τα πρώτα του λόγια της… δεύτερης φοράς. «Ελπίζω να δώσω χαρά στον κόσμο και να ζήσουμε μεγάλες στιγμές στο Καραϊσκάκη. Είμαι πανέτοιμος για να αγωνιστώ και να δείξω στο γήπεδο γιατί επέστρεψα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θα δείξω την ποιότητα μου για αυτό τον κόσμο», πρόσθεσε έχοντας ως υπόκρουση. τα πρώτα χειροκροτήματα.

Η ζωή είναι… κύκλος

Τις τελευταίες ώρες του Ποντένσε στην πρώτη ερυθρόλευκη θητεία του, ο Πορτογάλος «έχασε» ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο (0-0, 26/1/2020). Ο αποκλεισμός του μάλιστα από τον Πέδρο Μαρτίνς για την αποστολή εκείνης της αναμέτρησης είχε επί της ουσίας επιβεβαιώσει τις φήμες πως ο σπουδαίος winger ήταν έτοιμος πια για το ταξίδι στο Γουλβερχάμπτον και την αναβάθμιση σε επίπεδο Premier League. To γεγονός λοιπόν ότι επέστρεψε ακριβώς πριν από ένα εκτός έδρας ντέρμπι ξανά με αντίπαλο την ΑΕΚ (17/9) το λες και σημαδιακό.

«Που είναι ο Φορτούνης;»

Ο Ντάνιελ Ποντένσε ήρθε στην Ελλάδα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Κάιρα και το νεογέννητο παιδί τους, προετοιμασμένος για μόνιμη εγκατάσταση. Το αποδεικνύουν άλλωστε οι πολλές βαλίτσες που είχε μαζί του. Μάλιστα, παρά την κούραση από το πολύωρο ταξίδι, ο Πορτογάλος μέσος δεν έχασε τη διάθεσή του. Ηταν χαρούμενος, ευδιάθετος και ήθελε σαν… τρελός να επισκεφτεί ξανά τον Ρέντη και το «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ιβηρας πήγε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού και συναντήθηκε με τους Αντόνιο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αλλά και με τον καλό του φίλο, Κώστα Φορτούνη. Αργότερα, το απόγευμα  πέρασε και μια βόλτα από το γήπεδο Καραϊσκάκης για την απαραίτητη φωτογράφηση. Διάλεξε μάλιστα και το νέο νούμερο της φανέλας του (56), που όσοι διαθέτουν καλή μνήμη θα θυμούνται ότι τον συνόδευσε και στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό (έπειτα πήρε το 10 που φέτος το έχει ο Γκουστάβο Σκάρπα).

Αμέσως στη διάθεση του Μαρτίνεθ

Ο Ντάνιελ Ποντένσε έθεσε αμέσως τον εαυτό του στη διάθεση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με τον Ισπανό τεχνικό να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, μετά τη σπουδαία μεταγραφή του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού. Αυτή η διακοπή των δύο εβδομάδων μάλιστα που υπάρχει λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων είναι μάλλον κάτι σαν δώρο για τον Ντάνιελ Ποντένσε, προκειμένου να δουλέψει και σε επίπεδο ατομικό, αλλά και με την ομάδα για να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα έτοιμος να αναλάβει δράση. Θυμίζουμε ότι ο Πορτογάλος εξτρέμ πήρε κανονικά θέση στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού, όπως φυσικά συνέβη και με τον Στέφαν Γιόβετιτς.

Ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής και πιο ακριβός από εννέα ομάδες Super League!

Ο Ντάνιελ Ποντένσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «transfermarkt» κοστολογείται στα 20 εκατ. ευρώ. Ακριβώς τα διπλά από τους Γκουστάβο Σκάρπα και τον Μαντί Καμαρά.Ένα ποσό που τον κάνει αυτόματα τον ακριβότερο ποδοσφαιριστή της Super League, αλλά και ακριβότερο από ολόκληρα τα ρόστερ εννέα ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος. μόνα σύνολα ρόστερ που τον ξεπερνούν σε αξία είναι του ΠΑΟΚ (60 εκατ ευρώ) της ΑΕΚ (59 εκατ ευρώ), του Παναθηναϊκού (57 εκατ ευρώ) και του Άρη (23 εκατ ευρώ). Ποια είναι η χρηματιστηριακή αξία του Ερυθρόλευκου ρόστερ έπειτα και από τις τελευταίες μεταγραφές: Κάτι λιγότερο από 120 εκατ ευρώ (118.9 για την ακρίβεια)…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ