Ολυμπιακός: Οι μεταγραφές Νο 12-13-14 και η επιμονή Κορδόν-Μαρτίνεθ για τον Γιόβετιτς

Ολυμπιακός: Οι μεταγραφές Νο 12-13-14 και η επιμονή Κορδόν-Μαρτίνεθ για τον Γιόβετιτς

Ο Ολυμπιακός της προηγούμενης Παρασκευής. Ο Ολυμπιακός από το βράδυ της Δευτέρας…

Αν ο Ολυμπιακός σταματούσε στη μεταγραφή νο 11 (Σεμπαστιάν Ορτέγκα) θα ήταν μια ομάδα που πέτυχε πολλά σε ένα απαιτητικό για εκείνη καλοκαίρι. Και στον τρόπο που σχημάτισε το νέο της ρόστερ, έχοντας κατά νου συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Και στον τρόπο με τον οποίο άνοιξε τη σεζόν καθώς δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως και το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League έβαλε στην τσέπη της, και στο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει με ένα ενδιαφέρον 3Χ3.

Θα ήταν οι Ερυθρόλευκοι πάνω-κάτω αυτοί που είδαμε την περασμένη Κυριακή με τη Λαμία. Ένα σύνολο με πολλά νέα πρόσωπα, με έναν προπονητή που προσπαθεί να της δώσει ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό προφίλ μέσα από αυτή την 4-4-2 ιδέα που ολοένα και βλέπουμε περισσότερο στο χορτάρι και τέλος πάντων όσα περίπου έχουν αρχίσει να φαίνονται σε αυτές τις πρώτες στροφές.

Διαβάστε επίσης: Απολαυστικός Ποντένσε: Τι είπε για τον Ολυμπιακό, τους οπαδούς του και τα νέα του όνειρα (vid)

Ο Ολυμπιακός όμως από το Σάββατο ως τη Δευτέρα, έκανε και τη μεταγραφή Νο 12 (Όλα Σολμπάκεν), και τη μεταγραφή Νο 13 (Στέφαν Γιόβετιτς) και έβαλε ως κερασάκι τη Νο 14 στην πιο μεγάλη κίνηση του καλοκαιριού συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο (Ντανιέλ Ποντένσε). Και από το Νο 11 ως το Νο 14 άλλαξε μια σειρά από δεδομένα.

Διότι μπορεί ακόμη να υπολείπεται σε αυτονόητα (φτάνει μια ματιά στα χρόνια που κάθονται στους πάγκους τους ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Ματίας Αλμέιδα), μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι βασικά μόνο ρόστερ και όχι μια ομάδα, αλλά πλέον δεν αμφισβητεί κανείς ότι για μια ακόμη χρονιά σχημάτισαν όχι μόνο το ακριβότερο αλλά και το ποιοτικότερο έμψυχο δυναμικό.

Ο Ποντένσε στα 27-28 του έπειτα από τρισίμιση χρόνια στην Αγγλία, είναι καλύτερος από τον Ποντένσε που έφυγε για το Γουλβερχάμπτον τον Γενάρη του 2020. Το είπε μάλιστα και ο ίδιος σε μια συνέντευξη του («Έχω την ίδια ποιότητα, την ίδια ταχύτητα, όμως τώρα νομίζω ότι έχω περισσότερα γκολ και ασίστ γιατί είμαι μεγαλύτερος και βλέπω τα παιχνίδια διαφορετικά). Πιο ώριμος, πιο έτοιμος να αναλάβει ευθύνες. Πιο κατασταλαγμένος. Κάποιος που καταλαβαίνει το παιχνίδι καλύτερα μιας και για να σταθείς σε επίπεδο Premier League, αλλιώς δεν γίνεται…

Ο Σολμπάκεν έχει ένα «πακέτο ικανοτήτων» που υπο νορμάλ συνθήκες δεν έχει δουλειά στα… μέρη μας. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλοντας να τον… τσιτώσει πέρσι, δήλωσε κανά δύο φορές ότι του λείπει η «τακτική» από το παιχνίδι του. Μπορεί να έχει δίκιο. Το κίνητρο του Νορβηγού όμως σε μια συγκυρία όπου στο εθνόσημο στέκεται πλάι σε παίκτες όπως ο Χάαλαντ και ο Όντεγκααρντ είναι τεράστιο. Να παίξει στο Europa League, να γεμίσει τους αριθμούς του με γκολ και ασίστ. Με έναν τρόπο μοιάζει η ιστορία του με την προηγούμενη φορά του Ποντένσε.

Και όσο για τον Γιόβετιτς; Στην χώρα που πολλοί και διάφοροι 33+ έχουν κάνει θραύση, μάλλον δεν έχει γίνει η καλύτερη δυνατή ανάγνωση αυτής της κίνησης. Πολλοί ασχολούνται με τους τραυματισμούς που είχε στο παρελθόν λες και δεν πέρασε από εξετάσεις πριν υπογράψει ή λες και οι Πειραιώτες δεν έκοψαν πχ τέλη Ιούλη τον Κένεντι όταν καίγονταν για την απόκτηση ενός winger. Έχει δουλέψει μαζί του ο Κορδόν στη Μονακό. Έχει δουλέψει μαζί του ο Μαρτίνεθ στη Σεβίλλη. Και έκαναν τα πάντα για να γίνει αυτή η μεταγραφή ως την τελευταία στιγμή παρότι ο Ολυμπιακός είχε και άλλο παίκτη έτοιμο: Με άλλου τύπου βιογραφικό και άλλη ηλικία.

Ο αρχηγός της εθνικής Μαυροβουνίου δεν θα παίξει μόνο σαν φορ. Θα παίξει και σαν παρτενέρ του φορ. Εκεί δηλαδή που έχει ως τώρα κερδίσει τις εντυπώσεις ο Μασούρας. Και αυτή η έξτρα θέση του είναι που μάλλον δελεάζει τον Ισπανό τεχνικό έχοντας πολλά και διάφορα κατά νου. Σκέφτεστε έναν Ολυμπιακό με Σολμπάκεν, Φορτούνη, Ποντένσε, Γιόβετιτς ή με Φορτούνη, Γιόβετιτς, Ελ Κααμπί, Ποντένσε Σκέφτεστε second unit τον Μασούρα, τον Μπιέλ, τον Γκουστάβο Σκάρπα που χρειάζεται μερικές εβδομάδες αλλά που για την ποιότητα του, ούτε λόγος;

Λέγαμε όλοι πέρσι για τις λύσεις της ΑΕΚ από τη μέση και μπροστά. Για το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιξε μέσα στη σεζόν αλλά και την ατομική ικανότητα που διέθετε φτάνοντας στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Δεν μπορεί κανείς ότι το rotation του Ολυμπιακού δεδομένα θα αποδειχθεί καλύτερα. Δεν αμφιβάλει όμως και κανείς ότι το ταβάνι του στέκεται ψηλότερα…

Και είναι και άλλα κομμάτια του παζλ που ακόμη δεν… Ο Ρίτσαρντς ας πούμε που όταν θα είναι έτοιμος μάλλον θα το καταλάβουμε όλοι. Ο Ορτέγκα και ο Εσέ που προφανώς και χρειάζονται ένα διάστημα προσαρμογής…

Είναι πολλές και μεγάλες οι δυνατότητες. Ήταν και ως την Παρασκευή. Απογειώθηκαν όμως από το βράδυ της Δευτέρας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ