Ριέρα: «Στόχος του ΟΦΗ η εξάδα και να πάρουμε το κύπελλο»

Ριέρα: «Στόχος του ΟΦΗ η εξάδα και να πάρουμε το κύπελλο»

Για τους στόχους του ΟΦΗ την φετινή σεζόν μίλησε σε συνέντευξή του ο Αντριάν Ριέρα και τοποθέτησε τον πήχη αρκετά ψηλά για τους Κρητικούς.

Για τους στόχους που έχει θέσει ο ΟΦΗ μίλησε ο Αντριάν Ριέρα σε συνέντευξή του, λέγοντας πως οι Κρητικοί στοχεύουν να τερματίσουν στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, ενώ επίσης θέλουν να αποκτήσουν και το κύπελλο.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός που μετά από 3 χρόνια στην Τρίπολη θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κρήτη και τόνισε σε συνέντευξή του στο «Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2» ότι οι στόχοι της ομάδας είναι ξεκάθαροι κάνοντας λόγο για 6αδα στο Πρωτάθλημα ενώ έθεσε και το στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης: Μαύρη τρύπα η άμυνα και ήττα στη Σλοβενία για τον Παναθηναϊκό (90-78)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους φετινούς στόχους του ΟΦΗ: «Όπως έχω πει, νομίζω ότι ο φετινός στόχος είναι ξεκάθαρος. Θέλουμε να είμαστε στις πρώτες έξι ομάδες της βαθμολογίας και μετά θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Αυτός είναι ο στόχος για εμάς και το έχουμε συζητήσει μέσα στην ομάδα. Και πιστεύω πως με την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει, μπορούμε να το πετύχουμε και δουλεύουμε σκληρά κάθε εβδομάδα».

Για την μέχρι τώρα εικόνα του ΟΦΗ: «Μάθαμε, είδαμε την ομάδα που έχει δημιουργηθεί φέτος, γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας και πρέπει να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο με παιχνίδια και εμφανίσεις όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω πως είμαστε στον καλό δρόμο, πρέπει να βελτιωθούμε, σίγουρα θέλουμε να βελτιωθούμε και η ομάδα θέλει δουλειά αλλά βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση».

Για τις δύο νίκες στο Ηράκλειο επί δυνατών αντιπάλων: «Πρέπει να μας δώσει την αυτοπεποίθηση και μετά στην έδρα μας, με την βοήθεια του κόσμου και όλων εδώ, να είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα. Πρέπει να πάρουμε όλες τις νίκες που μπορούμε να κάνουμε και πρέπει να δουλέψουμε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο ώστε στα εκτός έδρας παιχνίδια. Με αυτόν τον συνδυασμό θα είναι το κλειδί για να κάνουμε μια πολύ καλή χρονιά».

Για το ότι ο ΟΦΗ πρέπει να μάθει να κερδίζει στο «Γεντί Κουλέ»: «Είναι κλειδί η εκμετάλλευση της έδρας. Γιατί αυτό που έχει ο ΟΦΗ, δεν το διαθέτουν πολλές ομάδες. Είμαστε τυχεροί που το έχουμε στο “Γεντί Κουλέ” με την παρουσία του κόσμου και αν θέλουμε να βλέπουμε το γήπεδο όπως ήταν με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ να παίρνουμε τις νίκες που χρειάζεται. Για εμάς είναι πιο εύκολο, μπορεί να μην ταιριάζει η λέξη αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορούμε να κερδίσουμε στο Ηράκλειο όλες τις ομάδες που θ’ αντιμετωπίσουμε. Ο κόσμος μας δίνει το κίνητρο για να είμαστε με την δύναμη του να παίρνουμε τις νίκες σε όλα τα παιχνίδια. Αυτό έγινε με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ και έτσι πρέπει να είναι από εδώ και στο εξής. Και μετά πρέπει να συνεχίσουμε τον δρόμο που πήρε ο ΟΦΗ πέρυσι, να πάρει τα εκτός έδρας παιχνίδια που είναι πιο δύσκολο. Όμως ο συνδυασμός αυτών των πραγμάτων είναι το κλειδί για να πετύχουμε ωραία πράγματα με την ομάδα».

Για την απόφαση του να έρθει στον ΟΦΗ: «Δεν έχω αλλάξει γνώμη, πιστεύω ότι ερχόμενος στον ΟΦΗ από τον Αστέρα Τρίπολης έκανα ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Οκ, πήγαμε στην Τρίπολη όπου κάναμε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν ήταν καλό και χάσαμε. Εγώ έπαιξα τέσσερα χρόνια στην Τρίπολη, δεν το είχα ζήσει ποτέ μου αυτό που ζω στον ΟΦΗ. Τώρα μπορώ να το πω ότι οι δύο ομάδες δεν έχουν τους ίδιους στόχους και το ξαναλέω πως με την μεταγραφή μου έκανα ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου».

Για το χειροκρότημα του κόσμου στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ σημαντικό να εισπράττω αυτήν την συμπαράσταση του κόσμου. Αγωνιζόμενος στην Ελλάδα δεν είχα συναντήσει αυτήν την ατμόσφαιρα στην έδρα της προηγούμενης ομάδας μου γιατί νιώθεις ότι είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή και δεν είναι εύκολο να το βρεις στην Ελλάδα. Εμείς το έχουμε στον ΟΦΗ, πρέπει να το κρατήσουμε και να παίρνουμε την δύναμη του κόσμου».

Για την συμπαράσταση των φίλων του ΟΦΗ: «Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα. Το είδαμε στην Τρίπολη όπου βρισκόμασταν στον πάγκο ο Τζον Τοράλ που έπαιξε πολλά παιχνίδια πέρυσι, ο Χουάν Νέιρα που είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα, ο Λερόι Αμπάντα, εγώ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να υπάρχει ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα. Και είναι καλό και για τον προπονητή που θα μας πιέσει ώστε να κάνουμε όλοι μας το καλύτερο που μπορούμε για την ομάδα που για εκείνη είναι ακόμα πιο σημαντικό. Γιατί όταν δεν έχεις στον πάγκο καλούς παίκτες που να μπορούν να πιέσουν τους βασικούς τότε αυτό δεν λειτουργεί υπέρ της ομάδας».

Για το κλίμα που υπάρχει στον ΟΦΗ: «Με εξέπληξε πολύ γιατί όταν ήρθα στον ΟΦΗ είδα ότι οι Έλληνες παίκτες πάνε μαζί με τους Λατίν, το ίδιο και εμείς. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ήρθε και είναι σαν Ισπανός για εμάς. Έχουμε κάνει ένα πολύ καλό γκρουπ στ’ αποδυτήρια και αυτό είναι άλλο πράγμα που δεν μπορείς να το βρεις σε όλες τις ομάδες. Εγώ για παράδειγμα δεν το είχα ζήσει στην Τρίπολη, τόσο πολύ όσο εδώ. Αυτό είναι καλό για εμάς ώστε μέσα στο γήπεδο να παίξουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο προπονητής μου, μου είπε όταν μιλήσαμε, πως ήρθα στον ΟΦΗ ότι δεν φαίνεται σαν να ήρθα τώρα στην ομάδα, είσαι σαν να βρίσκεσαι στην ομάδα για τέσσερα χρόνια. Ναι, του απάντησα πως ο Χουάν, ο Τζον, ο Φελίπε, ο Μιγκέλ έκαναν πιο εύκολα τα πράγματα για μένα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είτε παίζεις, είτε όχι αλλά όταν έχεις αυτό το στοιχείο στην προπόνηση, είναι το σημαντικότερο όλων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ